Tenim un Conseller de transports prou relaxat?

Seu de Telefònica (Barcelona)
Diu en Ricard Riol, responsable de l'Associació de Promoció del Transport Públic que és la primera vegada en la història que es dóna una conjunció semblant entre reducció de serveis i augment de preus. Són les coses de l'autonomisèria, en un país com el nostre, que ha de dedicar una part ingent dels seus pressupostos de l'any vinent (l'equivalent al de dos o tres departaments) a pagar els interessos del propi deute i els compromisos a llarg termini, mentre el seu dèficit fiscal (també anomenat saqueig espanyol) se situa entre el 8 i el 10% del PIB. En altres paraules, ens endeutem per a no haver-nos d'enfrontar als nostres saquejadors. Demencial i covard. A més, les vies per acabar amb aquesta sagnia que està portant el país directament al desastre, tal i com no era gaire difícil preveure, semblen completament tancades. En el debat d'investidura d'aquesta setmana el nou president espanyol s'ha fet el gallec i, naturalment, tot sembla indicar que la reclamació catalana de pacte fiscal anirà directament al bagul de la Piquer. A ells, evidentment, ara mateix (ni mai) no els va massa bé abordar-lo.

Sense ser un expert, el sentit comú sembla aconsellar que es pot estalviar força per la via de racionalitzar la xarxa de transport públic, de limitar freqüències de pas, d'eliminar duplicitats entre diferents mitjans, així com les línies més clarament deficitàries. És a dir, aquelles que la Catalunya-estat podria mantenir per servir millor els seus ciutadans, però que la Catalunya-gestoria ha d'eliminar pel seu ADN de misèria. Tota mena d'incomoditats, qualsevol cosa, al meu parer, excepte augmentar d'un 12,1% la targeta de transport bàsica i d'un 38% el bitllet senzill: una mesura que afectarà sobretot les classes mitjanes i baixes (sobretot els joves i els immigrants), que són les principals usuàries d'aquest tipus de mitjans. És una nova manifestació d'insensibilitat social que revela l'autèntica naturalesa dels nostres governants. Sobretot, si gairebé alhora, t'expliquen com, cada dia, veuen el conseller de Sostenibilitat i Territori, el que ha aprovat la pujada infernal de les tarifes, anar en cotxe oficial al seu gimnàs DIR a relaxar-se. Ell sí que no en té, de problemes de transport deficitaris.

P.S. Dues preguntes finals: és cert que l'únic peatge amb exempcions per a residents serà en 2012 el del Túnel del Cadí? És veritat que a la planta setena del Departament de Territori i Sostenibilitat, la dels caps, aquest any també hi ha hagut dinar de Nadal a càrrec dels pressupostos públics?

Comentaris

 1. I a més a més Recoder té una facilitat per revertir els arguments segons convé. Mireu aquest vídeo de les protestes que feia al desembre de 2008 per una pujada del 8% que establí el tripartit i la no gratuïtat per nens:
  http://www.youtube.com/watch?v=Sw55sjWCGnk

  ResponElimina
 2. Un molt bravo, bravissimo pel treball d'avui!
  Cal que l'oposició nostra del Parlament prepari lleis que permetin, si no estan fetes i són inoperants, que obliguin a castigar al quarto fosc els qui malbaraten la nostra misèria. Cal publicar-ho. No tenim lectors que siguin periodistes i que vulguin fer-se un prestigi investigant aquests desgavells? O, és que realment, també hi estan conxorxats??

  ResponElimina
 3. Com sempre amb "denúncies" ni precises ni concretes...o es denúncia amb noms, dates o fets, o que callin per sempre...Granollacs, sigues valent, els que et llegim estem amb tu, cony!!

  ResponElimina
 4. Molt bo, Granollacs. Has vist el meu sobre TMB? http://superviventcatala.blogspot.com/2011/12/tots-malbaraten-barcelona-tmb.html

  ResponElimina
 5. Part del transport públic és una m...Ara pagarem més per unes rodalies que no són fiables i amb uns horaris merament orientatius. No sé si aquesta gent realment vol un sistema de transpor públic que funcioni. Potser hi ha interessos com en altes temes, cap al transport privat.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)