De com el PP dispara contra la societat civil

Aldover (Baix Ebre)

En la vida del blocaire hi ha dies que la impossibilitat material de posar-te a escriure fa que allò que vas rumiant hagi envellit prematurament quan arribes a obrir el compte de blogger. És el cas d'avui. Afortunadament, la brillantíssima resposta de la Muriel Casals a la demagògia suprema de la líder popular a Catalunya farà el meu apunt una mica rendundant. Però no volia deixar passar per alt l'incident. De bracet amb la croada de l'estanquera de la virreina Llanos de Luna (estan tan acostumats a imposar les seves idees i els seus símbols per pebrots!), aquesta dona, l'Alicia Sánchez-Camacho, està batent tots els rècords d'estultícia coneguts. Es prodiga per tot arreu amb una eufòria que la fa absurdament ridícula, armada sempre amb el seu somriure quirúrgic i el seu caminar masculí. Com si desconegués que, en el país de l'autonomisèria, la seva influència sobre el govern de la Gestoria (sigui la que sigui), en termes de poder real és res de res. Un zero a l'esquerra. La darrera atzagaiada ha tingut per objecte l'Òmnium Cultural. No cal dir que la força i l'acció d'aquesta entitat molesten, i molt, l'espanyolisme al nostre país.

Quan, ja una mica encarcarada després dels temps gloriosos de la lluita per la nostra cultura durant el franquisme, formava part del marasme de l'oasi, no hi hava problema. Però, ara, l'Òmnium ha canviat. Com tot el país. El seu protagonisme en la gran manifestació del juliol del 2010 l'ha fet créixer en socis i prestigi exponencialment, amb el consegüent encabronament dels nostres veïns. I ara, no és difícil pensar que, després del viratge de fa uns mesos, escenificat en l'acte del cinquantè aniversari de l'entitat, en el futur immediat Òmnium jugarà un paper de primer ordre a l'hora de canalitzar la força de la majoria social en la qüestió del pacte fiscal i la insubmissió. I que superada aquesta etapa de camins sense viabilitat real, l'Omnium està cridat a jugar un paper determinant en el procés independentista. I d'aquí bé l'acció dels franctiradors del PP. No podem, doncs, sinó aplaudir el fet que el govern del nostre Gran Timoner hagi reaccionat ràpidament amb un conveni que reportarà nous ingressos a l'entitat, encara que aquesta mesura tingui un cert tuf d'escenificació. I deixem, per exemple, que el Partit Popular expliqui l'augment de subvencions que el ministre Wert ha anunciat per a les corrides de braus. Uns per la cultura, altres per la mort.

Comentaris

 1. Astultícia en el PPaís de les Meravelles

  ResponElimina
 2. I la Muriel, que és molt més llesta que la Camacho, ha trucat aquesta tarda al seu amic Pep.

  http://www.ara.cat/politica/Guardiola-suport-Omnium-Cultural-lentitat_0_650335157.html

  I els dubtes sobre l'Òmnium s'han acabat.

  ResponElimina
 3. Darrere de la bromera Laportiana hi ha el bon xampany -perdó, cava!- Guardiolà. Amb un bon dinar nadalenc, sempre cal evacuar els detritus que produeix el nostre organisme. Aquests detritus tenen nom propi i són inevitables. El Bon Dinar, servit a la Fonda Muriel és de més bon pair, precisament pel bon saber cuinar. No enganya ningú. En surts satisfet i amb ganes de tornar.
  Espero que el nostre Bon Metge (ara li toca fer de metge, ei!) ens sàpiga fer servir unes bones tenalles per arrancar-nos aquest gra de pus que no ens deixa gaudir del nostre Bon Dinar.

  PD: Ah!, dinar amb barra lliure i sense sostre...!!!

  ResponElimina
 4. No desviem la mirada del fet, CiU ha donat aquesta subvenció a Òmnium perquè és part de la seva estructura d'influència i poder. No estic pas en contra, lloo la tasca que fan des d'Òmnium, però qualsevol altra entitat l'haurien deixat caure, i aquest és un fet que no s'ha d'oblidar.

  ResponElimina
 5. Pepsabater: no si Guardiola la recolza en public.

  ResponElimina
  Respostes
  1. D'acord que en Guardiola té hores d'ara molt de pes, i que la imatge dels jugadors del Barça ven força -mireu si més no el 'fitxatge' d'en Xavi per La Caixa, la Borbona ja no ven-, però si no hagés estat així?, aquesta era la reflexió que volia fer...

   Elimina
 6. Estem d'avant una ofensiva en tots els fronts!!!

  ResponElimina
 7. Hi ha una quota petita per ser soci d'Omnium i crec que tots els catalans tindríem de ser-ho.
  Si, jo ho soc des-de fa anys.

  ResponElimina
 8. No tot és blanc a Òmnium. Bé van liderar la manifestació del 10/07/2010 (govern socialista, CiU a l'oposició amb ganes de remoure-ho tot per tornar al govern). Però es van esborrar de la del 09/07/2011, perquè deien que la seva tasca no era convocar manifestacions. Una altra lectura: CiU ja manava i no calia que ens animéssim massa, no fos cas que demanéssim anar més enllà que els típics tripijocs de CiU. I com no, Òmnium és cert que es preocupa per les subvencions. El típic tripijoc convergent i la utilització de tots els mecanismes d'estat (autonòmic, però imbricat al sistema espanyol) per aconseguir perpetuar-se al poder i xuclar recursos pel partit.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas