No tenir calefacció és un drama

Imatge de la simpàtica campanya de Gas Natural-FenosaLa publicitat i el seu context. Hi ha moments puntuals en els quals un anunci és altament contraproduent, cruel, inoportú: recordareu (diuen que fins i tot van rodar caps) aquella mítica portada de l'ABC de no fa gaire en la qual una gran fotografia d'Esperanza Aguirre, Dolores de Cospedal i Luisa Fernanda Rudi (presidentes de Madrid, Castella-la Manxa i Aragó, respectivament) es combinava amb un cridaner anunci en verd referent a la menopausa. Un dia d'aquests, escoltant la ràdio (i deprés l'he vist també a la televisió), m'ha sorprès una altra de ben grossa. Segur que l'havia sentit moltes vegades, però ara m'ha impactat. Des de la tardor Gas Natural-Fenosa publicita la seva darrera campanya ("No més drama"), fent broma sobre els efectes de la manca de calefacció que paralitza una casa: "oblida't per sempre del drama de quedar-te sense aigua calenta a mitja dutxa o de gelar-te quan canvies d'habitació. Aquest hivern instal·la gas natural" diu el seu web. I l'anunci radiofònic es clou amb alguna cosa així com un rialler "no tenir calefacció és un drama". En qualsevol altre moment a algú li hauria fet gràcia, però en aquest moment, precisament ara!

En aquests dies, francament, indigna. Perquè la combinació de l'onada siberiana i la profundíssima crisi on som (i que cada dia ens aporta un nou escenari de degradació de les condicions de vida d'àmplies capes de la menguant població catalana), fa que l'anunci de Gas Natural-Fenosa provoqui veritable rebuig. Mentre l'empresa fa gracietes per captar nous clients, alguns dels qui ja té contractats no poden fer-ne ús. Diumenge passat ho comentàvem en família. Una coneguda amb gairebé un any d'atur. Encara jove, però arribant a la mitjana edat. Estudis universitaris i una posició relativament còmoda fins ara. Li fa vergonya tornar a demanar diners als seus pares i ha optat per no encendre la calefacció aquest hivern per arribar a la hipoteca. És el que en la premsa s'ha comentat aquests dies com el nou fenomen de la pobresa energètica. En aquestes condicions, francament, Gas Natural-Fenosa hauria de retirar campanyes tan desafortunades com les que fan broma sobre aquest drama. Perquè sí, és un drama passar fred a casa teva quan pensaves haver superat aquest estadi. Un més dels que provoquen l'efecte combinat de l'autonomisèria particular i la crisi general.

Comentaris

 1. Resulta indignant, efectivament. Però, encara m'indigna més veure com la Joana d'Arco d'Alemanya, Merkel, està estrenyent els caragols a tothom sense donar opcions d'incentivar res de res. D'això jo en diria aconseguir apropiar-se de tota la UE sense ni dir-ho.
  A poc a poc, vaig veient com era d'encertada la decisió dels anglesos de no entrar dins de l'euro. Alemanya ens arrossega i ens fa petar de dents amb fred i sense fred....

  ResponElimina
 2. I a mes.......

  http://www.aragirona.cat/noticia/104741/abonats-de-gas-natural-a-girona-tenen-problemes-amb-les-calderes-per-acumulacio-de-pols-al

  Abonats de Gas Natural a Girona tenen problemes amb les calderes per acumulació de pols als filtres
  La companyia energètica està atenent tots els casos i recomana els clients que avisin al servei de manteniment per fer les reparacions
  ACN - Girona >> Gironès >> Dissabte, 4.2.2012. 17:16 h
  Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional

  Un total de 155 abonats de Gas Natural a Girona tenen problemes amb les seves calderes a causa de l'acumulació de partícules de pols als filtres. Des de l'arribada del fred siberià, dijous passat, s'ha produït un increment de la demanda i el gas circula a més velocitat per les canonades. El gas arrossega partícules de pols que van a parar als filtres de les calderes i això fa que les calefaccions deixin de funcionar. Fins aquest matí, Gas Natural ha atès 155 clients a la capital gironina, la majoria d'aquests a la zona de la Creu. Segons fonts de la companyia, s'estan atenent tots els casos per tal de fer les reparacions i es recomana que els clients que tinguin alguna incidència s'adrecin a la companyia per poder fer la neteja dels filtres.

  Des de dijous passat, amb l'arribada de l'onada de fred siberià a Catalunya, s'ha produït un increment de la demanda de gas, de manera que el combustible circula a més velocitat per les canonades. El gas arrossega partícules de pols que van a parar als filtres de les calderes i aquestes poden deixar de funcionar. De moment, fins aquest matí a Girona s'han atès un total de 155 abonats de Gas Natural per problemes amb les seves calderes, la majoria d'aquests clients es concentren a la zona de la Creu.

  Fonts de Gas Natural han explicat que es tracta de casos aïllats i que s'estan atenent totes les incidències. Les mateixes fonts han puntualitzat que no ha calgut desplaçar-se en tots els casos afectats a Girona, on s'han reforçat els serveis d'atenció i els equips d'incidències. Concretament, aquest dissabte hi estan treballant 44 persones del servei d'atenció i de revisió de la companyia energètica.

  La companyia del gas recomana que es verifiqui el correcte funcionament de les calderes i les calefaccions en general i que els clients que detectin alguna incidència s'adrecin a la companyia perquè aquesta es pugui comprovar el problema i es pugui fer càrrec de la reparació.

  ResponElimina
 3. Molta gent amb problemes econòmics no ha posat en marxa la calefacció per estalviar-se-la. És una pena però és així. El gas, l'electricitat, etc, es disparen aquests dies com molt bé sabeu. Preus elevats per a satisfer els beneficis d'accionistes... I el pitjor és que quan hi ha molta demanda de gas, li afegeixen aire a pressió i apa, a servir a tothom i fer l'agost...el febrer en aquest cas.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas