Grans negocis (per a alguns) de la dependència


Darrerament, amb la pinça mortal sobre el país que suposa la crisi econòmica i el govern amb majoria absoluta del Partit Popular, les males notícies se succeeixen a un ritme frenètic en tots els fronts. Resulta absolutament impossible, gairebé, seguir-ne el ritme. D'entre les dels darrers temps, però, m'ha semblat completament extraordinària la que fa referència a la possibilitat que l'empresa Abertis adquireixi sis autopistes de peatge de l'entorn de Madrid, deficitàries des del mateix moment de la seva construcció i actualment en situació de pràctica fallida. Ja sabeu, l'empresa (si no m'erro, amb participació majoritària de la Caixa) que capitaneja amb tant d'encert el gran Salvador Alemany, home destacat del comitè de savis que, de tant en tant, convoca el nostre Gran Timoner per escoltar les seves propostes en matèria econòmica. Com va dir a twitter en Germà Bel com a primera reacció a la notícia, són grans. Molt grans. Perquè és evident que Espanya ens vol triturar, però encara, ingenu de mi, em sobta la capacitat d'alguns dels nostres compatriotes per fer negoci damunt del nostre cadàver.

No cal insistir, d'altres ho han fet per tots els mitjans possibles, en la presa de pèl que ha suposat històricament (i encara ens corca) la desigualtat inversora en quilòmetres d'autovia i autopista construïts entre Catalunya i Espanya. El mateix Salvador Cot dedicava ahir el seu il·lustratiu editoral a glossar els plans vigents del nou govern del Partit Popular pel que fa a la contrucció de noves autovies a Extremadura, amb fortes inversions previstes (per posar només un parell d'exemples) a les rutes Badajoz-Granada (2.323 milions) i Huelva-Zafra (1.076). No només hem sufragat les autovies per evitar als altres espanyols els peatges que nosaltres paguem religiosament cada vegada que ens volem moure. Nooo. Ara, Abertis es farà càrrec de la pitjor part de les poques autopistes existents fora dels Països Catalans, a canvi de... l'allargament en les concessions que controla al nostre país! És a dir, ara pagarem també amb els nostres peatges els dèficits de les autopistes del centre peninsular. Perdoneu-me però ho trobo boníssim. Genial. Extraordinari. En una sola paraula, mandinga.

Comentaris

 1. Anava a posar un comentari sobre aquest tema. Només afegir que, com sempre, se'ns pixen a sobre i diran que plou, que és un favor per allò se la sequera. És clar, com ja és pixen de riure de nosaltres, no embrutaran el seu territori. Quina colla de lladrés estafadors!

  ResponElimina
 2. Jugar amb l'estat espanyol és jugar a perdre, com demostra el joc de les autopistes:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jvDc7GlUOng

  ResponElimina
 3. Es per estar desesperat això d'ésser català!. Entre els veïns i els de dins en sortirem ben escaldats. Jo poso com a exemple a seguir, a nivell personal, el de no col·laborar amb cap activitat que pugui beneficiar directament al govern espanyol i al govern català actual, que ens té presoners i enganyats. Com va fer et Mahatma Gandhi a la India i a esperar que el colonitzador no pugui maniobrar. Vull Catalunya LLIURE i SOBIRANA, no com està ara, sotmesa, expoliada i mesella: sense esperança pel joves i pels grans. Quina gran mentida aquesta democràcia!.

  ResponElimina
 4. L'avi Joaquim (que el que diu a dalt es il·legible)

  Encara teniu un euro a Bankia Laietana, BBVAUnim, o a qualsevol entitat no catalana?.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas