Notícies de la meva insubmissió fiscal

M'han contestat, certament, un dia assenyalat. Com recordareu tot aquells qui, amb paciència, aneu llegint (encara que sigui de tant en tant) els apunts d'aquest bloc, fa algunes setmanes vaig decidir afegir-me al Diem prou, la campanya d'insubmissió fiscal que impulsen amb tan bon criteri la Maria i l'Andreu de Siurana i a la qual comencen a donar suport un bon grapat d'entitats del país. Des del Per a bons patricis vaig proposar modestament als meus col·legues, els treballadors de la Generalitat de Catalunya, fins i tot, un model d'escrit per declarar la seva insubmissió. L'1 de febrer de 2012 vaig presentar al registre públic més proper una petició en la qual demanava al meu Departament que, a partir d'aquell moment, diposités la retenció de l'IRPF de la meva nòmina minvant, no pas al Ministerio de Hacienda del Reino de Espña, sinó a l'Agenda Tributària de Catalunya. Esperava amb interès la resposta a una petició tan assenyada (potser, tan estrafolària per d'altres) com la meva. La veritat és que, de moment, no hi ha gaire cosa a dir.

L'atzar ha volgut, això sí, que hagi rebut per correu una primera resposta justament el mateix dia en el qual el conseller Mas-Colell feia públic l'estudi de les balances fiscals, amb els números (no pas nous, però sí frescos) de l'espoliació de la qual som objecte. Dades absolutament esfereïdores (per a tots aquells que no utilitzen la matemàtica PSc), que demostren la irresponsabilitat de la nostra classe política, de mentalitat i/o practica autonomista, i la necessitat urgent que els ciutadans ens revoltem, fem insubmissió, resistència civil, d'una vegada per totes. Coincideix també amb les primeres amenaces formals de portar-nos als tribunals per part del nacionalisme espanyol. Doncs, bé, de moment, suposo, per no mullar-se, en un cop de peu defensiu de ja tu arreglaràs, la Direcció de Serveis del meu Departament m'ha adreçat un escrit en data 2 de març de 2012 en la qual em comuniquen que "En resposta a la vostra sol·licitud de data 1 de febrer de 2012, us comuniquem que l'hem traslladat a l'Agència Tributària de Catalunya." Punt i final. Lacònica. Continuarem, doncs, esperant, a veure què diu l'organisme en qüestió. Vull dir, la institució que depèn del conseller que acaba de denunciar l'espoli fiscal.

Comentaris

 1. Si vols et donaré per avançat la resposta de la ATC; Els diners que ingressis en concepte d'impostos que no els toca recaptar et seran retornats (a la teva empresa) deixant-la literalment amb el cul enlaire davant la EATE.

  Qui no ens permet ser fiscalment catalans és la propia Generalitat, que prefereix plorar, no poder pagar i fer l'oriol, abans trencar la legalitat espanyola.

  ResponElimina
 2. El teu gest demostra la teva talla. En el meu cas, crec que ja no puc fer aquestes proeses perquè -Oh, miserable de mi...!!- cobro la pensió del mal estat espanyol. De tota manera, encara que pogués, segueixo creient que em costaria una mica fer aquest pas. Quina escalivada de pebrots!!

  Els del PSC s'han quedat amb el cul enlaire al desmarcar-se l'Antoni Castells tan clarament dels seus coreligionaris davant de les Balances Fiscals i la inde.

  ResponElimina
 3. Primer de tot, felicitar-te pels collons i el compromís. Segon, exposar un cas no similar, però que em te intrigat:

  L'altre dia em van enviar el Cens de població 2012. Una dona (molt amable) em va dir que passaria la setmana següent a recollir-lo, un cop omplert.

  Mai m'havia tocat omplir un cens, però vaig trobar que les preguntes que s'hi fan atempten contra la meva privacitat, per molt que assegurin que es fa d'una manera confidencial. És mentida, al propi full hi has d'escriure el teu nom.

  No vull que aquestes dades estiguin en poder de cap estat i molt menys l'espanyol, que com a català que soc, em va en contra. Les dades que necessiten de mi ja les tenen.

  La setmana següent la dona va tornar per demanar-me el cens omplert. Li vaig dir que em negava a contestar-lo. Ella em va respondre que l'he d'omplir, ja que la Constitución Española m'hi obliga, i que hi ha sancions econòmiques a qui no ho faci.

  Li vaig dir (però no amb aquestes paraules) que amb la constitució espanyola m'hi netejo el cul.

  Algú sap si és cert que hi ha obligació legal per omplir-lo? He intentat buscar informació per la xarxa sense èxit. Creieu que cal consultar-ho amb un advocat? Vull col·laborar amb l'estat espanyol el mínim possible.

  ResponElimina
 4. Crec que la resposta és adequada deixant la decisió en aquell que de veritat poden prendre-la. Un altra cosa és que el de l'Agencia catalana tinguin ordres de dir-te que no. Puc imaginar qui donarà aquestes ordres...

  ResponElimina
 5. Anònim. Si el cens és del INE és obligatori emplenar-lo. A la meva feina rebem documents per a omplir, per ells, per a les seves estadístiques i sempre venen amb l'amenaça que si no ho fas l'empresa serà sancionada. I s'ho miren perquè vaig posar una dada incorrecta i em van trucar per a corregir-la.

  ResponElimina
 6. Gràcies, Jordi. Sí, és de l'INE. Saps d'algú que s'hagi negat a omplir-lo? Son altes les sancions?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Fins el que jo sé tothom la contesta per a evitar problemes. A la feina està per fina i és millor perdre una estona amb això que amb escrits i sancions posteriors i més assumint que et quedaràs sol amb la burocràcia.

   Elimina
 7. Per cert, un article relacionat amb el tema d'avui:

  http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/3298/insubmissio/fiscal

  No arriba ni de bon tros al nivell de compromís i bona redacció del nostre amic Granollacs, però ja és alguna cosa: és una campanya que s'ha de començar a moure.

  Es comença pels mitjans petits, però si el fet és prou important, tot i la reticència a publicar-ho, els grans mitjans acaben per fer-ho. Si va passar amb el cas Urdanga, passarà amb quelcom molt més important com ara això.

  també al mateix diari apareix aquest editorial força revelador:

  http://www.naciodigital.cat/noticia/40797/legalitat/espanyola/estupids

  Ens podem manifestar, organitzar i queixar-nos, son activitats que no fan trontollar els fonaments de l'estat espanyol.

  Ara, si comencem a desobeir les seves lleis...

  ResponElimina
 8. Amics, molt interessant això de l'INE. Sí senyor, ho haurem d'investigar...

  ResponElimina
 9. Caldria escriure "la meva nòmina minvant" i no "menguant"

  ResponElimina
 10. L'avi Joaquim (que el que diu a dalt es il·legible)

  A mi em minva la pensió i una altra cosa.... diuen que es cosa de la edat, però no m'ho acabo de creure, o potser es que no vull...

  De la manera i per qui està governada la "Generalidad", crec que l'amic Al te raó, el qui pagui a Catalunya un impost escanyol l'hi diran que no es el lloc correcte, l'hi retornaran els diners (potser) i tindrà de pagar-los als colonitzadors amb recàrrec.
  El que tindríem de fer es sortir al carrer a agafar el que es nostra i no tornar a casa fins que ho haguéssim aconseguit. Veuríem que diria l'avia Europa si un milió o dos de catalans estiguessin al carrer des-de fes mes d'una setmana i les borses escanyoles es comencessin a enfonsar i les de la resta agafessin por....

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas