Terrorisme competencial: com aprofitar el vandalisme des de la metròpoli
Sembla que se li gira (més) feina al Gran Timoner. Atenció amb la cartera! Hi ha coincidències molt i molt casuals. Massa. Fa setmanes, gairebé alhora que esclatava la polèmica sobre la imposició de l'estanquera a tots els balcons municipals del país, la virreina Llanos de Luna ja ens anunciava, pinxa com sempre, que treballaria per una major presència pública de la Policía Nacional espanyola i de la Guardia de verd que ells anomenen Civil. Digueu-me malpensant (que ja sabeu que ho sóc) però les reaccions de l'espanyolisme governant als lamentables fets de dijous passat, el dia de la vaga general, em semblen força sospitosos al respecte. Existeix un consens pràcticament unànime a l'hora de rebutjar la violència aplicada als carrers de Barcelona per milers d'encaputxats antisistema. D'autèntica vergonya. Fins i tot, possiblement, hi trobaríem al nostre país un recolzament força ampli a la possibilitat d'introduir canvis en la normativa vigent en un sentit que permeti un major control d'aquests elements i una punició més efectiva dels seus excessos.

Ara bé, allà on a alguns se'ls veu el llautó és en aquesta descarada voluntat d'assimilar aquest fenomen lamentable de violència urbana creixent (sobre la qual caldrà començar a aplicar mesures reforçades) amb la paraula terrorisme o lluita de carrer de model basc. No, no, no. Primer va ser l'Alberto Fernández Díaz, amb els seus habituals exabruptes extremistes; ahir el seu germà i ministre de l'Interior espanyol: terrorisme, terrorisme, terrorisme. I clar, terrorisme significa guàrdia civil i Audiència Nacional: és a dir, que Catalunya perd el control d'aquesta part concreta de l'ordre públic. Del combat contra aquesta xacra de la manera que nosaltres vulguem dur-lo a terme. Que la jurisdicció penal de l'administració judicial catalana i els Mossos d'Esquadra queden en segon terme i que els espanyols hi posen les grapes a sobre. No ens deixem enganyar per l'avidesa recentralitzadora del nou govern espanyol. Replantejament del problema, segur, però amb un ull de gairell posat en els moviments de la metròpoli. Sinó, perdrem un altre llençol en aquesta bugada.

Comentaris

 1. Muntaner ha dit...

  Ja el tenim perdut.

  DEVOLUCIÓ de Les Constitucions Catalanes

  ResponElimina
 2. Trobo que has fet un anàlisi molt encertat, en tots els termes. A sobre, ens haurem de callar quan ens puguem trobar amb GC patrullant els carrers de Barcelona o de tot Catalunya en defensa de les nostres llibertats. La Benemérita. Si aquests imbècils agrupats no haguessin fet el pallasso destrossant el carrer, ara no fóra possible que ens coloquessin els GC al mig del nostre país. "Tindrà la mateixa consideració de la Kale Borroka" Ja ens han euskaritzat el nostre país i, amb això, ja poden considerar-nos terroristes amb un no res de transmutació d'idees. Ara bé, aquest grup de brètols al servei de qui estan si no és per afavorir aquesta involució nacional?
  En Pujol pare ens ho va advertir d'una forta involució contra Catalunya. Estan aprofundint. Ho tenen tot molt organitzat. Han tingut trenta anys per preparar-ho. I, nosaltres barallant-nos amb partidismes de misèria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muntaner ha dit...
   "Quan una nació no té estat i aquest té la voluntat política de destruir-lo, es va produint al llarg del temps, una desmembració social encara que la nació sencera senti que está sotmesa. Per un efecte social, es crea una dispersió de forces que la segueixen afeblint. Quan arriba aquest moment els habitants de la nació oprimida creuen que ells són els culpables per no ser capaços d'estar units, que el seu problema com poble és la falta d'unió en la lluita""
   El pensament anterior de Joan Sales és absolutament cert, però tenim pocs, molt pocs polítics amb "Sentit d'estat". Només cal observar les rodes de peça del portaveu del Govern de la Generalitat per comprovar-ho. Hem tingut molts anys per preparar-nos i seguim igual o potser pitjor ja que d'un independentisme friky estem passant a un independentisme acadèmic sense sentit de la realitat social. El seu full de Ruta és acadèmic. No políticia. No té sentit d'estat.
   Els espanyols seguiran aplicant la màxima de Cànovas "
   Cuando la fuerza causa estado, la fuerza es el derecho”.
   Tenim ja la guerra de les banderes que segons Joana Ortega hem de complir la legislació vigent i aquesta bandera és el símbol de possessió d'un territori. segons ella no és necessari lluitar. Tenim els disturbis de Barceloa. Qui cregui que no hi ha infiltrats de certs interessos polítics, simplement no entén res.

   Per internet circula una sentència: Si fem sempre el mateix aconseguirem els mateixos resultats. Sembla que no hi ha desigs d'aprendre aquestes lliçons.

   DEVOLUCIÓ de les Constitucions Catalanes

   Elimina
 3. Estic d'acord amb el Llull, crec que la cosa va més enllà que tornar a plantar la policia espanyola de nou al país. Volen repetir la jugada pre-guerra-civil.

  Ni de dretes ni d'esquerres: catalans!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)