Aprofitar la tisorada per fer calaix (#novullpagar)

Port de l'Ampolla


Disculpeu que em faci pesat amb el tema, però és que hi ha coses que, per molt bona voluntat que hom vulgui tenir amb el Gran Timoner, no colen. Que destrueixen, més ben dit, que fan miques el seu discurs de líder responsable que mira pels interessos col·lectius i la disciplina dels valors del treball i la contenció. L'èpica del Gran Timoner. Com ara, que les grans fortunes segueixin exemptes de la reintroducció de l'Impost de Successions, tot i la situació d'excepció en la qual som immersos. I encara més, és un autèntic escàndol que, amb la que cau, el principal assessor econòmic del govern de la Gestoria, Salvador Alemany i Mas, sigui el president d'Abertis. Aquest senyor ha de plegar immediatament. El seu és un cas d'incompatibilitat d'interessos moralment evident. Absolutament flagrant. Legal, potser, però que fa venir basques. No es poden posar els interessos de la gent, especialment en el context de retallades constants com el que vivim, al servei del negoci particular d'un senyor i els seus amics accionistes.

Em sembla molt raonable que els qui utilitzen les autopistes paguin el seu manteniment quan existeixin alternatives reals en vies convencionals (cosa que no passa ara a molts llocs, de sud a nord del país). El que no comparteixo és que els peatges que es cobren superin tant abusivament les despeses de manteniment. I encara tindria un consol que aquest excés anés al pagament d'hospitals o escoles, però el que ens proposa ara el nostre Gran Timoner és que els pocs peatges que podien revertir els seus beneficis per al bé de la hisenda pública, siguin ara, precisament ara, privatitzats per tal d'engreixar empreses concessionàries que presenten un balanç anual de beneficis de milers de milions d'euros. En aquest nou moviment de privatització, segons sembla, veurem novament com s'allarguen concessions i es lliuren nous trams a l'Abertis del senyor Alemany. Francament, sento autèntica vergonya. I el pitjor és que aquest lliurar-se tan descaradament als interessos dels de sempre fa un mal enorme, indescriptible, al nostre projecte col·lectiu de llibertat nacional. Soscava la seva mateixa base de consens social i de legitimitat moral. Fastigós.

P.S. Llegeixo a la premsa digital d'avui que el representant d'Abertis a la reunió de dilluns del Grup de Treball sobre Peatges va dir prepotent: "Les autopistes són nostres, si les voleu, ja sabeu el que heu de fer”, I dimarts la Gestoria els en regala més...

Comentaris

 1. Absolutament d'acord, i en aquesta línia et diría que és imperatiu moral, per a qualsevol formació política, posar de manifest aquestes incongruències flagrants, ja no només amb el pretès projecte nacional que ens volen fer creure que impulsen, sinó per l'estabilitat i el benestar a curt termini del poble català. Un govern vergonyòs, si, però només Solidaritat està denunciant obertament aquesta conducta suïcida que cal explicar perquè sinó no ens en sortim. Anirem sumant escàndols en aquesta èspecie de big band que vivim, com la inversió en deuta de l'estat dels diners de la seguretat social, la denúncia a les entitats financeres per les preferents, el robibankia, les sentència de l'escola...#novullpagar

  ResponElimina
 2. Això lliga molt amb la reflexió que crec que hi ha soterrada dins del moviment del NO VULL PAGAR: És la de suposar, ho podem donar per fet, que si ABERTIS fes un minúscul acte de caritat a la Generalitat, aquesta se'n podria sortir molt bé de tot el seu dèficit pressupostari. Són diners que hem pagat a una empresa privada, alguns voluntàriament i altres, no, forçadament. Perquè no tenen cap altra opció que enfilar l'autopista. De ben segur que els diners d'ABERTIS sumen molt més que tot el que ens deixa de pagar Madrid, encara que segueixin sent igualment lladres.

  El que dius: Aquest Salvador Alemany sobre del nostre panorama d'una Catalunya neta. Es clar que després d'aquest S.A. ens vindrà un altre. Però que a sobre en siguin els assessors de la Generalitat, home, això no té cap mena de perdó pel nostre GRAN TIMONER...timoner de la perpètua deriva....! I, és que conforme anem aprofundint amb tot el panorama intern que s'hi cou dins de CiU, cada vegada sento més esgarrifances.
  Aquí, entre atabalats, adormits i lladres, ja només em queda l'Oriol Junqueras.

  ResponElimina
 3. Perdó, Núria: També amb l'Oriol J., els de Solidaritat

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)