Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)

Sant Llorenç del Munt


Tenim pressa. Molta pressa. L'enfonsament de la nau es produeix a tota velocitat. Quan Espanya s'ensorri definitivament convindria que nosaltres ja no hi fóssim, com fins ara, a sota, fent de base, d'ase dels cops. Avui es reuniran els representants dels Grups Parlamentaris a la recerca d'una impossible posició comuna en el denominat pacte fiscal. Sembla previsible que no es produiran acords ni canvis d'opinió significatius. En el substrat de la gran batalla, gairebé tot sembla a hores d'ara prou clar. Les setmanes que han precedit aquesta trobada, però, és cert que han servit per acabar de decantar les posicions de tothom. Les forces dels dos exèrcits són les que són. Caretes fora. Sabem quins són els regiments que els integren. Que el nou PSc encara coincideix més que abans amb el Partit Popular (fora d'Euskadi i Navarra). Hem vist com l'entorn convergent (des de la Pilar Rahola a l'Agustí Colomines) crida finalment a la insurrecció. Constatem amb satisfacció com Solidaritat es posiciona amb solidesa i com l'Esquerra Republicana encapçalada per l'Oriol Junqueras té la voluntat d'evitar els mateixos errors imperdonables de la tramitació de l'Estatut.

En la prèvia del combat pel pacte fiscal tot comença a quedar prou clar. Tot, a excepció de la fidelitat en batalla del regiment unionista. A hores d'ara, fa tota la pinta que canviarà de bàndol en el fragor més intens de la lluita, deixant el Gran Timoner en entredit a mitja partida. Les entrevistes d'un Duran i Lleida  vedette més al servei de l'establishment que mai confirmen la voluntat de protagonisme i (encara que l'Oriol Pujol intenti negar-ho) les extremes potencialitats existents de fer el llit al president. I de fer-ho en un dels moments clau de la història del país. Convergència Democràtica ha de plantejar-se molt seriosament en l'immediat futur si vol acceptar aquest risc permanent de traïció. En els temps decisius que s'acosten, tenir una vicepresidenta com la Joana Ortega, una advocada de (l'altre) Estat de consellera de Justícia, un delegat del Govern a Madrid que insulta els independentistes (fins i tot encara que militin al seu partit) i el que queda de la política exterior de la Gestoria en mans dels actuals dirigents d'Unió, significa anar a la batalla amb peus de fang. Efectivament, el Gran Timoner, si fa el pas, tindrà tot un exèrcit poderós i majoritari al darrere: molt en compte, però, amb els agents dobles.

Comentaris

 1. El problema, en l'estat actual de les coses, no es la traïció. Qualsevol persona mitjanament intel·ligent sap qui es qui dintre de la política catalana (i espanyola). El problema es si el gran timoner es farà enrere en el cada cop mes proper xoc frontal amb l'estat espanyol cada dia mes debilitat i mes amb el cul a l'aire internacionalment parlant. En aquestes circumstancies, Europa veuria amb bons ulls la secessió de Catalunya o potser hi estaria en contra per no fer el forat d'Espanya mes profund? Què n'opineu?

  ResponElimina
 2. Jo també em vaig plantejar el mateix que diu l'Arnau. Potser a Europa li interessa que algú vagi pagant els 20.000 € anyals a la Sangonera perquè sinó al cap i a la fi l'hauran de pagar ells quan Escanya fagi fallida.
  Per això crec que s'hauria d'anar a una política de fets consumats radicalment democràtica perquè tampoc ells ens ho posaran fàcil. Realment és l'hora dels valents i dels decidits.
  Més important que el que facin els altres és el que fem nosaltres.

  El Corcó

  ResponElimina
 3. El gran timoner té feina... L'enemic el té a dins... Veurem però si és un veritable enemic o només genteta amb ganes de protagonisme...

  ResponElimina
 4. També ho he sentit dir, això de que a la UE pocs són els que els interessa l'alliberament de Catalunya. Però, també n'he sentit del contrari, que cal que la UE tingui un motor fort al Sud.
  Sigui el que sigui, Escanya (molt bona!) s'ensorra més ràpidament del que jo podia sospitar.
  Què passa al niu quan hi ha inundacions? Desbandada. Ja fa temps que l'asnarico va desaparèixer del mapa. Tot el "capital" del sector mafiós del PP està fugint a cames ajudeu-me. L'organisme governamental de tota Espanya s'està desfent, amb el reietó per davant. La Justícia no ha arribat a funcionar seriosament en tot aquest període d'insipient democràcia. Espanya es desfà com si fos una d'aquelles seqüències de les èpoques medievals. Ara faig un regnat, ara el desfaig.
  Ara, és l'hora de la veritat definitiva per Catalunya. Les passes que jo veig són aquestes:
  1r.: Fracàs de cap negociació amb Madrid de cara a cap Pacte Fiscal.
  2n.: Agrupació de tots els partits. Assemblea Nacional Catalana.
  3r.: Declaració d'Independència des del Parlament de Catalunya.
  4rt.: Creació de moneda pròpia. Exportació a dojo a baix preu.
  5è.: Ingrés a la UE al cap de més d'un any, potser a l'estil britànic.

  Ara o mai!

  ResponElimina
 5. La seqüencia és clara, Ramon. El Timoner no pot manipular el timó perquè està lligat de cap a peus. El poble haurà de remar cap a la costa per no enfonsar-se i morir hofegat. El forat que ens dona l'oportunitat de sortir de l'Escanya és únic i irrepetible com aquells alineaments plenetaris que passan cada mils anys. Ja no hi ha temps ni per a eleccions anticipades. El pas l'hem de donar ja o se'ns tancarà. Ara és l'hora catalans!.

  ResponElimina
 6. Catalunya es un país de dirigents covards...També ho son els ciudatans que els han posat. Rebel•lem-nos contra aquests representants que tant sols representen els seus interessos. El timoner no te cap rumb a seguir, ens porta directe a les pedres. Amotinem-nos!!!!!

  ResponElimina
 7. Els nostres polítics, els tertulians i tota la patuleia stablishmentera encara viuen en un mon virtual on s'ha de pactar amb l'estat, on s'ha de ser "raonable" on no hi ha dos bàndols clars.

  Mentre tot s'enfonsa.

  ResponElimina
 8. a Europa no hi trobarem simpaties en principi, per això el nostre posicionament no pot ser feble, Europa ha de percebre que tirarem endavant tant amb ells o sense. Si fos per mi l'ideal seria ser com Suïssa o com Noruega, països associats però no UE estrictament parlant.

  Per a Europa és molt pitjor una Catalunya a fora de la UE que no pas a dintre, per tant si ens donen l'esquena s'ha de saber jugar aquesta carta. A tothom li convé una Catalunya forta que tiri del carro del sud d'Europa i que serveixi per fi per a dinamitzar aquesta zona i aportar una mica de tranquil·litat als socis del nord.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)