A les seves ordres, Gran Timoner! (si és per trencar les costures)

Platja de la Mar Bella (Barcelona)Sempre he apel·lat a la generositat. Així que, tot i emprenyat per les multes anunciades, endavant. Som-hi. Arriba sense remei la mare de totes les batalles i convindria que no acabéssim com Saddam Hussein. Aprofitant la crisi, Espanya és a punt d'intervenir-nos, d'acabar una feina de desgast del nostre minso poder que està fent la Gestoria més Gestoria i l'autonomisèria més autonomisèria que mai. Arriba el dia de prendre una decisió. D'alçar-se. De dir prou. No sé si és el pla B, el pla de l'estrebada o la transició nacional, però és a punt de començar alguna cosa molt grossa. Mentre al carrer continuarem lluitant amb la insubmissió a l'espoli i la rebel·lió dels peatges, a les institucions caldrà que els qui diu que ens representen (encara que semblen més lligats a determinats poders) arrisquin d'una vegada per totes i cridin el poble a expressar-se sobre la nova situació. Potser acabaran a la presó (sóc il·lús, oi?). Però com al president Companys, això els farà més grans, els forjarà com a líders. Correspondrà al partit majoritari del sobiranisme marcar la fita, perquè ha rebut i encara conserva la confiança majoritària del sobiranisme. Als independentistes exprés ens agradarà més o menys, però és així.

Ben segur, la resposta de CDC serà novament (quanta paciència!) només una part del camí que hem de fer. L'enèssima pirueta que no acaba de pal·liar el drama en el qual ens trobem. La faran incompleta. Fins i tot tàcticament errònia, perquè continuarà allargant la solució definitiva al nostre problema, a la recerca de més i més consens social mentre, curiosament, són ells els qui gaudeixen dels beneficis de l'estructura de la Gestoria. Caldrà bones dosis de generositat per acceptar-la. Si és per trencar costures, però, per responsabilitat, caldrà donar suport a la proposta que faci al país el nostre Gran Timoner. Sense el sectarisme tan habitual que ens impedeix avançar, sempre entestats a col·laborar només en allò que se'ns hagi acudit a nosaltres i a criticar qualsevol altre camí més o menys col·lateral al que nosaltres hem imaginat. Haurà de ser, però, per obrir una nova via al marge de la legalitat espanyola. En resum: consens per ruptura. Si vol consens sobiranista a canvi de ruptura em posaré a les seves ordres, Gran Timoner! A pesar de tots els pesars, perquè el país és el primer per a un bon patrici.

Comentaris

 1. Tant el projecte de convocar eleccions anticipades per millorar votants amb CiU, ERC, SI, CUP, etc.), com l'altra projecte de convocar la Consulta, sigui pel Pacte Fiscal (+pau lingüística!) o independència directa, cal fer-los ja sense més dubtes.
  El carreró de l'atzucac de Catalunya ha arribat al cul de sac on ens han volgut dur. El Timoner ja ha vist que no i ha més sortides. Doncs, a què esperem?
  El seny s'ha esgotat i cal donar via a la rauxa.

  ResponElimina
 2. La única sortida es la de la independència directa, que el parlament de Catalunya la declari sense haver-ne parlat massa abans.

  Si hi han eleccions anticipades hi haurà un merder d'enganys, retrets, temps i diners perduts en cartellets als arbres.

  Si hi hagués un referèndum la campanya seria terrible, us imagineu la publicitat en contra nostra a tots els diaris i televisions nacionals?.

  I la declaració d'independència mes maca seria la que ens pertoca fer a tots els catalans, sortir al carrer i no tornar a casa fins que s'ens reconegui com a estat independent, en aquest cas, amb dos milions de catalans al carrer durant dues setmanes, fent torns, cauria la borsa, les cagarrines dels culs escanyols i Europa tindria d'intervenir donant-nos la raó.

  ResponElimina
 3. EL PARLAMENT PODRIA DECLARAR L'INDEPENDENCIA UNILATERAL,SI FOS PER UNANIMITAT,I HORES D'ARA ES IPOSIBLE,FEU CONPTES....PePEros,SOCIATES,CIUTADANS I FINS I TOT, TRES O QUATRE D'UNIO

  ResponElimina
 4. Estic d'acord que en Mas ha de fer el pas. La situació ja és insostenible (fiscalment, políticament, democràticament, econòmicament, socialment...). Per tant, els nostres governants NO TENEN MÉS REMEI que fer el pas, si no volen que tot s'ensorri. En resum: o fer el pas o diem adéu a tot (no només a l'autogovern: també al benestar social, a les universitats assequibles o al teixit empresarial). I en Mas ha de passar a la història com el presidentet que posa el punt i final a tot el que hem construït? O ha de ser el PRESIDENT que ens tregui d'aquest pou on estem de fa molts anys?

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)