Corpus de Sang amb la Mònica Terribas (#bonspatricis)

Coll d'Estenalles


La gent de l'Associació Catalunya1640, incomprensiblement en solitari, en contrast amb la negligència de les nostres institucions, commemora aquest dimecres, tot avançant-se un dia, l'aniversari del Corpus de Sang. D'aquella jornada del segle XVII en la qual els pagesos que, com de costum, anaven a llogar-se per a la sega a les portes de Barcelona es van fer amos de la ciutat. Revoltats per demanar responsabilitats a les institucions del país davant la pressió a la qual eren sotmesos per la carestia i la precarietat que imposaven els allotjaments militars dels exèrcits del rei. Els seus delegats a Catalunya van ser encalçats amb violència (el virrei, assassinat) i els personatges polítics capdavanters a les institucions pròpies estimulats a actuar. També avui és temps de demanar reponsabilitats. Als qui amb la pràctica del pillatge sistemàtic, a les institucions o al món empresarial i econòmic, ens han deixat on som. I també, als qui tenint les eines precioses de la representació del poble (encara que no del poder) dubten entre servir el país o els de sempre. És hora de demanar responsabilitats i d'exigir responsabilitat.

La VI Medalla Pau Claris, que concedeix anualment Catalunya1640, vol reconèixer la trajectòria professional i patriòtica de la Mònica Terribas. Amb tots els retrets que es vulguin fer a la nostra televisió nacional, és un fet que ella ha sabut retornar-la al primer lloc de les graelles d'audiència, mantenint-ne un alt nivell de qualitat (element distintiu de la cadena). Que TV3 sigui la primera televisió del Principat no és només una qüestió de prestigi: suposa continuar disposant d'un instrument extraordinàriament potent capaç de ser utilitzat al servei del país. Preservar-lo en les millors condicions ha estat un tasca titànica. Tant perquè és un objectiu major per al nacionalisme espanyol a Catalunya (només cal escoltar d'en Joan Ferran a Jordi Cañas), com perquè la crisi que ha sacsejat amb tanta violència el nostre país i les seves febles institucions amenaçava de convertir en inviable la continuïtat del model històric de la televisió nacional de Catalunya. És fa difícil jutjar els canvis que es produiran després de la seva marxa, però no hi ha dubte que és una excel·lent oportunitat per destigir la Mònica Terribas per la feina feta. Hi sou convidats.

Comentaris

 1. Des de la més tendra joventut, sempre -probablement per allò de fer el contrari del què m'obligava Franco- m'ha apassionat sentir o veure què és el què fan les altres emissores de ràdio del món o de la TV d'arreu. Fins i tot, encara tinc les fotos que vaig fer de la carta d'ajustament d'un canal soviètic, captat al bell mig de Barcelona. Això m'ha permès, juntament amb els meus germans, mantenir un cert bon criteri del nivell del què estem veient. I, ja entrant amb el tema de TV3, certament, aquest canal de TV és molt bo. Molt. Sobretot, quan emet aquests documentals d'aquest nivell tant alt. TV3 té un grapat de documentalistes de primera fila mundial que li permet anar amb el cap ben alt arreu del món. No solament amb els documentals; amb la broma-conya-política incorrecta d'els Polònia i Cracòvia són insuperables! La varietat de canals que se'ns ofereix, també és envejable. A pesar que els considero que estan a mig camí del seu potencial. La qualitat de modernitat, elegància i agilitat del ritme del seu estil d'imatge d'emissió és exemplar.
  TV3 al llarg dels seus anys ha anat perdent primeres línies de tot el seu equip. Des d'en Jordi Llompart, en Francino fins un molt llarg etc. Suposo que sempre hi ha hagut tensions internes, algunes d'egoistes i altres amb propostes incompreses. Això sempre passa on hi ha ambició de futur.
  Per tot, per tant, la Mònica (per a mi, Moniqueta Terribles) ha sabut mantenir i potser apujar aquest nivell en èpoques difícils, tant pel pressupost com també per les pressions polítiques. Bravo per ella!

  ResponElimina
 2. TV3 és un canal collonut. Sempre el defenso. En Lulius te tota la raó: és de nivell Champions. Potser no per endur-se el títol (això queda reservat a la BBC, mireu The Shadow Line, per-fa-vor) però com per arribar i bé a quarts de final. I amb el pressupost i demografia amb els que ha de jugar, és un èxit llegendari.

  ResponElimina
 3. Un accident de moto -afortunadament lleu- m'impedirà de participar en persona d'aquest merescudíssim homenatge a Terribas. Hi seré " a distància"...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)