Ves al contingut principal

Ni l'interessa ni li convé: així qualsevol no és unionista (#duranfotelcamp)

S'Agaró
Un lector va fer l'enllaç en un comentari de fa uns dies a aquest bloc. He pogut mirar-me'l amb una mica de calma. Em refereixo a l'article de Josep C. Vergés sobre el patrimoni del senyor Duran i Lleida. D'entrada, m'ha provocat una profunda decepció pel que fa als mitjans de comunicació. És cert que, si no he vist malament, conté algun error en fer els números. Però resulta difícil negar que posa de relleu una situació patrimonial força difícil de conjugar amb l'honestedat, si tenim en compte els ingressos oficials que es declaren (que nos superen els deu mil euros mensuals bruts abans d'impostos). Doncs bé, no veig que hagi merescut gairebé ni un sol comentari als mitjans de comunicació, ni tradicionals, ni digitals. I encara un altre motiu per a la reflexió: les dades que posa damunt la taula Josep C. Vergés no procedeixen d'una investigació complexa o de fonts d'informació estranyes, sinó de l'anàlisi de la declaració de béns del mateix Duran i Lleida al Congreso de los Diputados, del passat mes de desembre, referent a l'any 2010. Més d'una vegada us n'he parlat: a un servidor ja li havien arribat veus sobre el dispendi a tot drap a la casa de luxe de Begur, de la voluntat de no estalviar el millor del millor. Les dades ofertes pel mateix president d'Unió avalen clarament aquesta vox populi.

I és que, analitzant la seva situació patrimonial s'entén perfectament perquè no l'interessa ni li convé cap mena de canvi en l'statu quo del país. Perquè enmig del l'espoli que ens provoca la dependència i de la crisi que enfonsa el país a ell li va, senzillament, de conya. Perquè miraculosament, no se sap com, el tipus pot fer front a unes despeses (només pel que fa a l'adquisició del seu extens patrimoni) que resultarien insostenibles per a qualsevol altre. Faig l'exercici de comparar-me amb ell. A casa tenim una hipoteca del 2009 a unes condicions prou bones, amb un interès a dia d'avui del 2,317%. Si les apliquem al deute amb entitats bancàries en concepte d'hipoteca declarats pel senyor Duran i Lleida (1.008.039,80 €) obtenim sucosos resultats (tenint en compte que acabaria de pagar l'any 2044, amb només 92 anys d'edat). Reconec que he hagut de tirar d'excel, perquè a la meva calculadora habitual no hi cabien tants zeros. En concret, la quota que hauria de satisfer el líder d'Unió seria la modesta xifra de 3.700,43 euros mensuals, el que suposa aproximadament un 71% dels seus ingressos nets declarats, sense comptar les despeses de la suite a l'Hotel Palace de Madrid. Però, si us plau, no penseu malament: segur que no li fan condicions especials per ser qui és i segur que no té ingressos inconfessables que no ha fet constar en la declaració. Segur que no. Per això no cal parlar-ne als mitjans.

Comentaris

 1. Com que es una cosa que fa mala olor, inclosa la seva actitud moltes vegades xulesca i desafiant, un te la tendència a pensar que els que l'haurien de denunciar estan dintre del statu de corrupció. I que si no el denuncien es perquè els deu tenir agafats pels collons i si caigues ell, se'ls emportaria pel davant. Conclusió: el que ho ha de saber es en Fainé, president de La Caixa (La Caja pa los amigos). De ben segur el nostre entranyable Duran treballa per a ell.

  ResponElimina
 2. Sé d'una ex-diputada que a base d'anar guardant el que cobrava va invertir en cosa honesta i segura i aquestes inversions se li han multiplicat per molt. Bé. Cobra i declara el que li correspon. És saber aprofitar el moment en que passa el tren i veure si porta la bona direcció que vols.
  El que resulta xocant amb en Duran-Lleida és que declari misèries. Això és enginyeria econòmica. Vol fer-se l'espavilat. I, aquí és on m'emprenyo. Perquè jo vull que els meus polítics, com a mínim, siguin honestos, que no aprofitin les enginyeries per burlar-se dels altres. Que no vulguin ser els espavilats de torn que se'ns en riuen mentre diuen que ens defensen. De què, paio?!

  ResponElimina
 3. Els d'Unió(amb E) continuen en les seves ridiculeses, aquest cop a Figueres:
  L’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va ser aprovada per àmplia majoria
  Els vots a favor van ser 10 de CiU; La federació nacionalista va donar llibertat de vot i, dos representants d’Unió Democràtica, Manel Toro, i José Luís Yécora, es van abstenir. També van votar a favor Pere Casellas (PSC), els dos regidors d’ERC, el de la CUP, i el d’ICV. En contra ho van fer els representants del PP, Maria Àngels Olmedo, Diego Borrego i Margarida Cotcho

  http://www.horanova.cat/revcms_render.aspx?l_n=noticia&b_p=block_noticia:ct_id:f8e4c935-fe69-4c68-a472-1a3acb9e6227;

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…