El Bloc Sobiranista de Catalunya o com rematar el partit (#marxemja)

Gran Teatre del Liceu (Barcelona)

Hi he pensat arran de l'acte organitzat fa uns quants dies a Arenys de Mar per l'Assemblea Nacional Catalana, amb representants dels partits sobiranistes. Cap novetat. Tants caps tants barrets. Com a espectador de futbol, una de les sensacions més estresants és aquella en la qual, a les acaballes del partit, quan passa inexorable el rellotge i s'apropa el minut noranta, després d'una evident superioritat futbolística i quan el rival ja juga en inferioritat numèrica després de diverses expulsions, el teu equip no sap treure partit de la situació, tan i tan favorable; no sap rematar la jugada, mentre penses que ara o mai. Amb innegable qualitat tècnica i incontestable ineficàcia, els jugadors es van passant la pilota en una eterna circulació horitzontal, sense profunditat. La fan anar d'un extrem a l'altre de l'amplada del camp com en un partit d'handbol, mentre l'equip rival és completament tancat al darrera. Quan tinc l'estona optimista veig el nostre Partit exactament així. Una majoria del país donant suport des de les graderies i uns jugadors (uns partits polítics) que no acaben de saber trenar la jugada definitiva. Perquè amb un sol gol tindríem prou per estabornir-los per sempre.

Com fer-ho? Com seleccionar la jugada defintiva, el cop de gràcia? Ja us he explicat la meva teoria al respecte, que veig que coincideix bàsicament amb la que va exposar l'Alfons López Tena a la trobada d'Arenys. Desenganyeu-vos, començar amb una consulta o referèndum els inviable. Espanya el suspendrà. L'unic aval democràtic de consulta als ciutadans que les autoritats espanyoles no poden aturar són unes eleccions al Parlament de Catalunya. És a dir, un nou 14 d'abril. Com va dir l'altre dia l'Alfred Bosch, unes eleccions constituents. El mecanisme referendari a través d'aquesta mena de comicis seria senzill: caldria que tots els partits sobiranistes negociessin prèviament una part dels seus programes en comú, bàsicament, la proclamació unilateral i immediata de la independència per part del nou Parlament. Després d'obtenir la majoria absoluta a la nova cambra caldria aplicar el programa referendat pels ciutadans i iniciar la negociació del repartiment dels béns amb el Regne d'Espanya i de les condicions d'integració amb la Unió Europea. Finalment, referèndum de ratificació organitzat sota la legalitat del nou estat. I per a fer realitat aquesta via d'accés a la sobirania cal, sobretot, sobretot, la valentia dels nostres polítics.

Comentaris

 1. Doncs l'enquesta publicada pel diari Ara diu el que tu dius: la cosa gairebé no es mou. (Passades horitzontals). Aquí la trampa es CIU, que fa de dic de contenció. Mentre la gent es deixi enganyar no n'hi ha res a fer.

  ResponElimina
 2. Espanta veure com els assessors del President, almenys alguns, poden ser fins i tot contraris a temes tan fonamentals per Catalunya com és la normalització lingüística. En Salvador Alemany (Abertis) i altres han dit, juntament amb altres empresari, que el català és un problema per l'expansió de la nostra economia. Malament rai!! Molt malament si dins de casa nostra hi tenim ubicats aquesta mena d'assessors, molt malament. Amb aquest President, que potser sí que vol, però que està lligat per misteriosos lligams molt conservadors d'Espanya, no pot de cap manera portar-nos cap a la sortida, cap a la llibertat final.
  Per això, és molt aclaridor la nota d'en Bosch al assabentar-nos del nou camí que hem d'emprendre: El de les eleccions constituents. Gràcies!

  ResponElimina
  Respostes
  1. El senyor Alemany pot dir el que vulgui, però el que és evident és que moltes empreses que tenen el català com a llengua habitual de treball van molt bé (malgrat la crisi!) i l'Abertis del senyor Alemany pateix per uns préstecs que difícilment podrà retornar. Qui és ell per donar lliçons?

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas