La mirada perduda del Gran Timoner (#marxemja)Rumors als mitjans sobre un suposat virulent combat intern a Convergència. Diuen que el Gran Timoner hauria fet figa davant les pressions del Pont Aeri i que només la intervenció dels Pujols hauria evitat el desastre. La tristor que desprèn l'Artur Mas respon a la convicció de la impossibilitat de trencar la pressió d'entrepà entre la imposició de la pau dels cementiris per part de l'establishment i la insatisfacció creixent d'una gent, de bona part de tot un país, al qual l'estratègia del pacte fiscal ja se li ha quedat petita. Convergència manté el programa de fa dos anys, però aquests vint-i-quatre mesos pesen com si hagués passat tota una dècada. Dues velocitats cada vegada més difícils de conjugar. L'experiència humana diu que la gent canvia poc i normalment a pitjor. Per això, tot i l'amor que li han professat tants independentistes, el criteri dels quals m'estimo, no he aconseguit deslligar la imatge del nostre Gran Timoner de la fotografia, a la sortida de la Moncloa, si no m'erro, del 24 de gener de 2006. Aquell pacte amb el PSOE consistent en la rebaixa definitiva de l'Estatut(et) a canvi de recuperar el Palau de la Generalitat. País en majúscules per poder en minúscules.

Es repetirà ara la jugada? Hi ha sensacions que s'ensumen a l'aire i el pas dels dies no fa sinó confirmar-les. El temps passa i la indecisió es confirma. La impressió de manca de tremp la vaig sentir refermada en veure fa no gaire, en la dedicatòria a l'encapçalament del llibre d'honor d'una empresa, la grafia pertorbadora del Gran Timoner. Aquell traç s'oferia al lector inequívocament desnortat, desestructurat, insegur, fins i tot diria un punt infantil; digueu-me poc rigorós, però vaig veure clar que (o molt m'equivocava) o difícilment aquell home ens portaria a la llibertat. Ara, alguns dels que l'havien defensat a capa i espasa en els temps més difícils es van despenjant del seu suport. El mateix cronista comtal Barbeta deixa anar que podria acabar, per la capacitat d'ensorrar una gran il·lusió, com el gran fracàs de l'esquerra happyflower, l'expresident Zapatero. El temps s'acaba. El Gran Timoner trist, de mirada perduda, no sembla voler ser l'home cridat a trencar-nos els barrots de la presó. El proper 25 de juliol tindrem a les mans un nou acord parlamentari pel pacte fiscal. Una nova passa que ens apropa a la riba fresca del gran riu. I si ell no el vol creuar caldria que deixés pas a algun altre valent.

Comentaris

 1. Hola Granollacs i companyia. Doncs parlant del pacte fiscal jo estic convençut que el proper 25 de juliol tindrem a les mans un nou desacord parlamentari, perquè de lo que es tracta es de no enfrontar-se a Espanya. El "Gran" Timoner s'ha cagat i no crec que sigui nomes per les pressions dels mafiosos del pont aeri. Suposo que a aquestes alçades de la pel·licula el nostre president ja haurà rebut les amenaces cap a ell i la seva família dels serveis d'intel·ligència? espanyols que no es tallen un pel a l'hora de posar-te la bossa pel cap. En fi. Que no se li pot dir res si es retira a temps i deixa pas al que es vegi amb cor de plantar cara al poderós estat espanyol. Segueixo creient que si no ho fem nosaltres els polítics no ho faran mai.

  ResponElimina
 2. Hi ha una manera de treure't de sobre les amenaces (lògicament si un vol mantenir-se dret). Explicar-les i fer més evident que mai la teva voluntat política. En Mas no les explica i segueix jugant amb una calculada ambigüitat.

  ResponElimina
 3. Jo també veig que en Mas comença a fer mala cara, de cansament, d'abatiment... La fortalesa que se li presumia ha decaigut. Potser perquè ara ja s'ha acabat el temps de l'ambigüitat i l'anar fent. Ha de triar, entre l'establishment immobilista (i els seus aliats de fireta, com el PP català o el PSC) o entre el progrés. I això és el que no volia fer. Doncs bé, és com quan a un nen se li diu "T'has fet gran i has de triar".

  ResponElimina
 4. Jo no confio en CiU com a organització capaç de dur-nos cap a la independència, masses contradiccions, massa integrants amb carpetes del CNI i massa indicis de finançament irregular. L'estat espanyol es pot carregar "judicialment" al partit i els seus màxims dirigents en un cap de setmana.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas