Signes greus de república bananera (#novullpagar)

L'Ametlla de Mar


Tal i com acaba de refermar la darrera enquesta del CEO, la majoria dels independentistes continuen con-fiant (i aquí la paraula que es deriva de fe, de moment, és veritablement ajustada) en CiU. Con-fien que algun dia es posaran en marxa. Però mentre el tret de sortida no sona, hi ha un perill greu d'empastifar els anhels col·lectius. No és la primera vegada que manifesto aquí la meva preocupació pel vessant més establishment de l'ànima convergent. Sobre l'estil d'exercir el poder que la caracteritza i que provoca sospites permanents. Em fa témer molt seriosament si aquest caminar sempre al fil de l'escàndol de corrupció no acabarà afectant les expectatives de l'independentisme en general. Francament, per a la futura República Catalana voldria conductes una mica diferents a les de les estructures magmàtiques d'interessos que, t'ho miris com t'ho miris, sempre acaben connectant els convergents amb els interessos de les classes dirigents de sempre. Però, poster, abans de preguntar-nos si el fet que siguin ells els qui encapçalen el corrent acabarà per deixar alguns a la riba, hauríem de qüestionar-nos on volen dur l'aigua, si és que pensen continuar de la mà de les mítiques tres-centes famílies de l'autonomisme.

Tres exemples lamentables dels darrers temps ens porten de dret a conductes d'un l'estil més propi d'una república bananera que del país seriós i lliure que suposadament volem construir. La primera, de fa setmanes, ja comentada abastament, el fet que Salvador Alemany es mantingui encara com a presidentdel consell assessor (CAREC) del Gran Timoner alhora que proposa la privatització de les poques autopistes que continuen a mans públiques. Més proper en el temps, des de fa uns dies, sabem que el conseller Felip Puig ha posat reiteradament els mossos d'esquadra al servei de la concessionària Autema, arribant a fer aturar conductors que transitaven vies convencionals per fer-los enquestes sobre l'ús de les autopistes. Finalment, escoltem el conseller Mas-Colell sortir en defensa de la Caixa, reclamant una autocensura en l'acció d'investigació parlamentària contra els seus excessos, no sigui que acabi marxant de Catalunya. Tant de bo, aquesta escandalosa activitat governamental al servei de l'establishment no faci que una part considerable del país (que necessitem per guanyar la llibertat), acabi per rebutjar també com un tot la reclamació de la plena sobirania. A mi, això, em comença a preocupar.

Comentaris

  1. CIU, per a mi, es una enganyifa còsmica. Aquí el qui mana es el pont aeri i CIU es una de les seves eines de manipulació. Per això penso que som nosaltres i no els polítics i menys els de CIU els que tindrem de guanyar la llibertat. Perquè considero que hem de trencar i desconnectar de moltes coses inclosa aquesta pantomima de democràcia que ens te acollats als desitjos dels poderosos que depenen del seus negocis a Madrid.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas