Una manifestació permanent a la xarxa: participa-hi! (#donalacara)

Sabadell


Encara que vaig pujar la meva foto (la de veritat) a finals de febrer, aquests dies he seguit amb més intensitat la pàgina web de la campanya Dóna la cara per la independència. Es pot dir que m'hi he enganxat. Sí, és que enganxa. Comences a buscar coneguts i poblacions i t'hi pots passar una bona estona. Si no ho heu fet encara, recomano com a absolutament imprescindible que us sumeu a aquesta iniciativa de bons patricis. Si ja heu donat la cara, cal que difongueu la iniciativa entre familiars, amics, coneguts i saludats que comparteixin el nostre objectiu, el de la plena llibertat del país. La proposta va néixer a finals del 2011 de mans de l'Albert Molina (a twitter @AlbMolina) i la coordinadora local de Berga de l'Assemblea Nacional Catalana. Sis mesos més tard, s'hi han adherit més de vint-i-sis mil persones. I crec que el projecte, per extremadament original, s'ho val. Ens visualitza. És una cosa així com una manifestació permanent a favor de la independència. Com si l'esperit de consultes es concretés per sempre a la xarxa. Si poguéssim arribar als cent mil!

L'aposta del Dóna la cara sembla tècnicament sòlida (encara que el responsable del web denunciava ahir mateix la insistència d'atacs informàtics). És solvent en quant als resultats. Després de tafanejar una mica, només he trobat alguna persona repetida. Dedicar-hi una estona, certament, anima l'esperit. És com recórrer la manifestació de dalt a baix. Com esperar els votants assegut a la taula electoral. Hi trobareu gent de tota mena, perquè ja som la majoria del país. Pérez, Fernández i González a dojo. Cognoms de tot el món. Catalans d'arreu del país i de fora. Comprovareu la transversalitat del nostre moviment. Hi han pujat la seva fotografia compatriotes de més de vuit-cents municipis. Podreu descobrir polítics de tot el ventall del sobiranisme més o menys conseqüent. Cares conegudes del teatre, la música i la televisió. I moltíssima gent anònima. El poble valent. I altres que feia anys que no vèieu. És una perfecta combinació de xafarderia i patriotisme. Si la fem créixer encara una mica més causarà sensació a la xarxa. Jo ja m'hi he posat. També dels de casa. Som-hi!

Comentaris

  1. Sí, és fantàstic!
    Ahir ho vaig rebre i m'hi vaig incloure. Jo diria que a l'arribar al nucli de Catalunya, ara es dispararà i farà soroll. És com una manifestació on tothom se n'assabenta, tot el món.
    Ara ja estem cap els 26500. Us imagineu el milió i mig de la mani del 2010 ficats a internet en un sol paquet?! Doncs, això!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas