Això tampoc era al programa (#volemeleccions)

L'Ebre
El govern de la Gestoria va anunciar ahir la seva decisió de demanar un rescat per valor d'uns 5.000 milions d'euros al Regne d'Espanya. Les conseqüencies d'aquesta iniciativa (derivada de l'obligació en els futurs mesos de retornar el capital dels bons piramidals emesos els darrers anys) han estat valorades com a demolidores per experts com l'Elisenda Paluzie. En poques hores, de fet, han saltat als llocs més destacats de la premsa internacional, amb unanimitat en l'ús del terme rescat. Portem mesos escoltant els apòstols de l'actual govern autonòmic afirmant que el Gran Timoner fa les passes que corresponen exactament al seu programa electoral. Que és cert que ja existeix una majoria social favorable a la independència (encara que ha costat molt i molt, massa, acceptar la realitat demoscòpica que així ho assenyala des de fa dos anys), però que el president Mas ha de ser fidel al seu compromís amb els votants de CiU que la tardor de 2010 li van confiar portar endavant el projecte de pacte fiscal. És igual que la situació del país hagi empitjorat exponencialment des d'aleshores i que tothom sàpiga que el pacte dels nassos té zero per cent de possibilitats de prosperar sense esdevenir una estafa.

L'argument de la coherència del compromís electoral està molt bé, però ahir, 28 d'agost de 2012, se'n va anar en orris. No constava al darrer programa electoral de CiU aprovar al Congrés (quan convenia l'aliança amb el PP) la Llei d'Estabilitat Pressupostària que posava les bases per a la intervenció de Catalunya. I, sobretot, tampoc hi figurava demanar el rescat per valor de cinc mil milions d'euros, l'equivalent al que Espanya ens roba en un trimestre. Les condicions econòmiques i polítiques que aquesta intervenció de la Generalitat provocarà en els propers mesos constitueixen una cessió de sobirania (del poc que quedava) prou greu com per obligar, immediatament, a un avançament electoral. Amb un pacte fiscal inviable i el rescat de la Gestoria, per dignitat, l'actual legislatura ha de morir ja. No pot durar ni un minut més. El Gran Timoner ha de tornar a rebre l'aval dels electors per continuar on és: proposar-los acceptar definitivament una autonomia residual intervinguda o plebiscitar via eleccions al Parlament de Catalunya la independència del Principat. Si no ho fa, hi haurà un abans i un després del dia d'ahir: la incoherència és el que més desgasta un lideratge polític.

Comentaris

 1. Es lo que venim dient fa una temporada. Si analitzem què diu CIU i què fa CIU arribarem a la conclusió que CIU està radicalment en contra de la independència i voluntàriament sotmesa a Espanya. I si seguim aquest fil veurem que amb l'acció de CIU el que surt més beneficiat es el sector Pont Aeri català. CIU es un instrument de La Caixa, La Vanguardia, Abertis, etc. que diu el que ens agrada sentir i teatralitza un nacionalisme de cartró pedra i ens fot ma a la butxaca en nom d'Espanya.
  I he de dir que ho fa molt be. Centenars de milers de catalans han estat estafats.
  I ara, havent cridat que Espanya ens roba, van i demanen el rescat. Demanen un préstec al lladre que ens roba sense saber ni les condicions malvades que ens imposaran els espanyols amb un cínic somriure retorçat.
  Aquest es el camí a Itaca del nostre Gran Timoner. I com passa amb el tema aeroports, per anar a Itaca haurem de fer escala a Madrid.

  ResponElimina
 2. No se perquè però avui estic de molt mala llet.

  ResponElimina
 3. Benvolgut blocaire: si no és molt demanar podries escriure la teva visió del pqe què tanta indignitat???????
  ja sabem les eternes mitges tintes de CIU...però arribar a aquest extrem????? Segueixen pensant que continuaran enganyant als catalans que els han votat?
  T'esperaves que això acabaria passant?....Ens hem de creure que molts dels seus votants són independentistes? Bé....gràcies pel teu bloc
  Una lectora una mica confusa

  ResponElimina
 4. Se acabo con el independentismo y la pajas mentales
  jajajajajajajajajajajajaja
  Nazionalismo con mis impuestos NO GRACIAS.

  Capita canalla, martillo de herejes y nazionalistas

  ResponElimina
 5. Companys epistolars creieu que aixó els passarà factura electoral als regionalistes de la lliga, perdó de Ciu?. Veig que les fan de l´alçada d´un campanar i rès, o no recordeu la traició de l´Estatut de nocturnitat i traidoria festejant amb ZP,i despres de la manifestacio de juliol, arriva el novembre i quasi majoria absoluta.Per menys de res al Montilla el van enviar a Galeres al senat.

  ResponElimina
 6. Tota la raó, Arnau Estanyol. La capacitat d'engany de CiU amb el perpetu llenguatge inconcret però efectiu crec que és avui el principal obstacle per a la independència. Absorveix i inhabilita un volum molt important de votants que la volen.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)