Algú l'hauria d'ajudar a acceptar la realitat (#autonomistes)

Tortosa en un gravat del segle XVIII


Diuen que els amos se semblen als seus animals de companyia. Potser també, a les seves idees. Cap novetat. El temps passa i les coses canvien, es transformen. Els anys ens deixen marcats, vulguem o no, la seva petja. D'experiència profitosa i de desgast més o menys ben portat. Això val tant per a les temudes arrugues de la cara com per a l'estat d'opinió dels pobles, els anhels col·lectius, les identitats i les voluntats. Diuen (no tinc ni idea) que el botox és una toxina que paralitza els teixits cutanis i els transforma en una llustrosa crosta de cera. És, pensen els/les que hi acudeixen, com si aconseguís aturar-ne el temps. Els resultats, però, almenys en els casos més cridaners, són realment dantescos. Generen autèntiques víctimes.

Darrerament he quedat corprès per l'actual aspecte (portat a una deformació absoluta durant els darrers dos anys) d'una de les grans veus del cor unionista català, l'Alicia Sánchez-Camacho. N'he parlat amb algunes dones. No hi ha ningú al seu entorn que pugui avisar-la del que s'està fent? Em refereixo a la seva voluntat de marginalitzar-se dins la Catalunya que camina en direcció al Gran Salt. I també a la seva determinació enfollida i tenaç per destrossar-se la cara. Els arguments a favor de l'unionisme es confonen, en efecte, amb un teixit facial sotmès al botox. Es tracta de portar el país a la paràlisi total, a la deformació dels seus atractius a convertir-lo definitivament en una mena de màscara irrecuperable d'allò que podria haver estat.

Comentaris

 1. Tens raó. La meva feina consisteix a facilitar el retorn al domicili de persones que previament a l'ingrés hospitalari eren autònomes i que retornen amb discapacitat (diversitat funcional en diem ara). Així doncs els cal assolir una situació nova, evidentment molt pitjor que l'anterior i, a més a més, posar-se activament a fer tots els aprenentatges i les adaptacions necessàries, en molt poc temps (pressió assistencial dixit)per tal de retornar a la comunitat, en les millors condicions.
  Així doncs conec de primera ma aquesta faceta humana d'enclofar-se i negar la realitat. Sovint culpabilitzant l'equip assistencial (en el cas de l'Alicia segur el seu equip de treball i la crisi, la gran culpable!). Un altre clàssic és no acceptar les seqüel·les, i creure que es curaran, i així exigir més i més serveis de rehabilitació, la tècnica, la pastilla miraculosa (botox)...
  Finalment s'imposa la veritat, el que no té és remei, com diu Serrat a la cançó.

  ResponElimina
 2. També m'agradaria dir-vos que hi ha gent madura i honesta que lluiten per sortir-se'n; i famílies que s'estimen i es recolzen. En les petites històries és a on hi viuen els grans herois.
  En clau nacional també podriem fer una lectura, els catalans som més proactius i responsables, hi ha altres cultures en les que el grup familiar s'hi aboca (gitanos), dones que assoleixen el rol de malaltes per sempre més (pakistaneses)alguns que busquen el subsidi i creuen que tot és de franc, altres que no esperen res i s'espavilen prou... en fi, sense voler generalitzar, crec que es podria ben be fer un estudi transcultural ben aclaridor.

  ResponElimina
 3. Algú que no accepta la realitat està capacitat per governar un país?.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No. A no ser que aquest país sia Espanya. O una CA d'aquest. O Grècia.

   Elimina
 4. No em vull ni imaginar que les polítiques es poguessin tractar amb pastilletes, com amb l'estètica o coses més grosses.
  Alícia S. Camacho: - "Miri és que estic molt dretana-cavernària i no m'ho puc corregir...!" i l'endemà se't presenti tota cofoia comprenent el nostre independentisme.
  Personalment, jo prefereixo els remeis naturals i l'acceptació natural dels meus propis defectes (perquè sóc perfecte, no?!) i que si em cal ser minoritari ho pugui acceptar amb tota naturalitat.

  ResponElimina
 5. Al Principat existeix un unionisme dur xifrable a l'entorn del 15%/20% del cos electoral, coincident en gran part amb els votants del PP. La part més illetrada d'aquest col·lectiu necessita un lideratge com el d'ASC; penseu que és gent que només s'informa a través de les televisions i ràdios espanyoles, etc. No és cap anomalia que gaudeixin d'aquest liderat, és el que necessiten!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)