Onada de calor (#11s2012)

Badia dels Alfacs


Mentre CiU i el govern de la Gestoria decideixen el què i l'exconseller Castells recorda el seu partit que l'Ernest Maragall defensa els interessos del país, a diferència del que fan la Banda dels 14 del Congrés encapçalats per Carme Chacón i Francesc Vallès (vegeu la perfomance Corredor Central), van passant les jornades que ens apropen al dia D. Darrerament, dies i nits d'insomni. He quedat amb companys de lluita i companys de feina i companys de totes dues coses. La riuada humana es desferma. Totes les previsions han quedat curtes. El 10-J ni s'hi apropa. A les sis, impossible baixar més avall de la Gran Via de Barcelona. Més estelades i més cartells imaginatius que mai. Torna aquell mític de PSZzzz. La gent té moltes ganes d'expressar el seu prou. Han vingut, amb ganes de fer història, de tots els racons del país. Els mitjans han fet un desplegament sense precedents. Al centre de la concentració no cap una agulla. Han vingut tots els que havien de ser-hi. Tots els que volen Catalunya com a nou estat d'Europa. Des dels catalanistes del PSC als independentistes d'Unió, passant pels de l'estelada verda i els de les CUP, que la seva manifestació (que ells insisteixen a dir que sí que existeix) ha quedat engolida per la dels impurs i la dels exprés.

Els polítics, envoltats al bell mig, han tingut serioses dificultats per avançar entre la multitud. Cap crit a favor del pacte fiscal (se siente), alguns contra les retallades i gairebé tots, unànimes, demanant un Estat propi, la independència. L'organització orienta la gentada, amb dificultats, en direcció al Parc de la Ciutadella. Curiosament, en el camí, si és que podem atansant-nos al cor del corrent humà, passarem per davant de Rafael Casanova i de Pau Claris. Tot un símbol. A empentes i rodolons la massa ja ha entrat al recinte que recorda la nostra repressió de fa tres-cents anys. Els centenars de milers de manifestants no caben dins l'espai de l'antiga Ciutadella feta construir pels Borbons. Davant del Parlament s'aixeca un cadafal des d'on els organitzadors són a punt de llegir el manifest de convocatòria i de cantar els segadors. És el moment culminant. La concentració, descomunal, ja obre els informatius de tot el món. Breaking news. Espera, tu. El Gran Timoner hi puja i vol adreçar unes paraules que la potent megafonia portarà arreu. Diu que ha entès el missatge: que l'endemà, dimecres 12 de setembre de 2012 convocarà eleccions per conformar una nova majoria que declararà immediatament la independència de Catalunya. Fa molta calor. Em desperto. És la famosa onada.

Comentaris

  1. Somiar-ho no ho se. Però de ben segur que imaginar-ho si. Tots els gran creadors tenen una gran imaginació. "imaginar es veure" que deia aquell. Què va ser abans l'ou o la gallina?. Cap dels dos. Primers va ser imaginar-se'ls. La idea primera. Imaginem-nos doncs la Catalunya lliure, que la imaginació es la segona força universal desprès del sexe i tots dos tenen el poder de crear.

    ResponElimina
  2. Un article molt bonic, molt esperançador i molt cardusià. La manifestació del 11S esta agafant dimensions èpiques:

    http://www.elpuntavui.cat/ma/article/3-politica/17-politica/570865-figueres-i-girona-lloguen-un-tren-per-convertir-la-diada-en-un-clam-nacional.html

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)