Una ensopegada molt reveladora (#transparencia)


Fa pocs mesos es va aprovar la denominada Llei de Transparència. El Regne d'Espanya compartia fins aleshores amb països solvents com ara Xipre, Malta i algun altre que ara no recordo, el privilegi de ser el darrer estat de la Unió Europea a aprovar una normativa semblant. Naturalment, la Casa Reial, tot i les protestes d'alguns grups polítics i el silenci còmplice d'altres (com ara el d'en Duran i Lleida), ha quedat exempta de les disposicions de control institucional i transparència que estableix la nova llei. Vaja, que sa majestat pot fer a la nostra salut exactament el mateix que el dimitit magistrat Carlos Dívar sense cap mena de censura política. L'important és que no se sàpiga. Que no es vegi. He pensat en els conceptes monarquia i transparència en veure les imatges de la darrera ensopegada reial. Certament, el que més m'ha impactat no és la castanya que li ha deixat marques encara ben visibles durant l'acte posterior, sinó la munió de personal civil i militar que s'ha llançat a censurar-ne les imatges. Senzillament espectacular, com si l'estiguessin protegint d'un intent d'atemptat.

L'enquadrament de càmera feia passar el rei saludant els fotògrafs a una distància d'uns quants metres. Suposo que els periodistes eren darrera una tanca que evitava l'aproximació a les autoritats. I aleshores, quan despreocupat sacsava el braç per saludar els seus súbdits, el monarca no ha percebut la presència d'un esglaonet que l'ha fet caure com un sac de patates fins a donar cara en terra. En realitat, hem de parlar de dècimes de segon. Aquest és el temps que hem tingut per veure exactament què estava passat en el reial trànsit de sa majestat, perquè immediatament, una autèntica munió de funcionaris públics que paguem entre tots per fer el que fan s'han interposat entre els periodistes i la reial persona estesa a terra. Tot i que n'hem vist ja més d'una caiguda monàrquica, l'esforç dels seus acompanyants per tapar l'esdeveniment ha estat espectacular. De fet, molt revelador, perquè si posen aquest interès a dificultar les imatges sobre la reial caiguda, imagineu-vos tot el que deuen haver arribat a tapar durant els anys que fa que sa majestat borbònica ocupa el ceptre hispànic que li va deixar en herència el Generalísimo. Això, tot molt transparent, molt revelador, exactament tal i com demanen els temps.

Comentaris

 1. Digueu-me què estic fent si el que vull i tinc poder per fer es que la llei no caigui sobre mi? Vosaltres creieu que si jo tingués una personalitat decent, de pensament just i de fets nobles necessitaria o em preocuparia que la llei no m'afectés?.
  Es el Paradís de tot criminal: estar per sobre de la llei. Clar que no tots els criminals poden estar per sobre de la llei.

  ResponElimina
 2. Lamentable personatge a 0:12, quina vida més petita i patètica la de aquest reial llepaculs. I quina ràbia em fa ser espoliat per pagar el sou d'aquest comeyogures.

  ResponElimina
 3. Teniu tota la raó en dir que si no tingués res a amagar, no li caldria tot aquest aparell de tapadores. A sobre, com dieu, està per sobre de la llei, el que demostra des del primer dia que no sap estar-se al lloc que li correspondria, si els espanyols el volguessin.
  En fi, anant al fet personal de l'ensopegada, aquest fet demostra que ja no està per gaires trifurques, que l'ensopegada la fa més per falta de força a la cama que per distracció. Aquest home ha de plegar i els espanyols han d'insistir en fer un referèndum per veure si l'accepten o no per representar-los a perpetuïtat, que vaja conya que té en ple segle XXI!
  Ah, per part de la meva sogra ens va caure a casa aquest llibre de "La soledad de la Reina". La meva dona-companya-sòcia, l'ha fullejat i deu-n'hi-do la quantitat de bestieses d'aquest "Juanito"que arriben a sortir!! No és una biografia rosa, no. Vaja paio que tenen a Espanya ....!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Buf, veig que ho he dit bastant malament. El preu d'escriure en directe...
   Quan dic que ha de plegar, no és per la seva salut, que tothom té la que pot, sinó perquè el seu desprestigi és immens i està fent molt de mal als espanyols. De fet, ho lligo quan parlo d'aquest llibre que cito abaix. Perdó.

   Elimina
 4. Comentaven, que es podria fer un nou joc de cartes, amb el rei d'hòsties; les que es fot solet, i les que entre tots li podríem repartir, i que s'acabés tanta collonada monàrquica!!!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas