Ara toca el Bloc Sobiranista (#tenimpressa)

S'Agaró
Els qui amb paciència llegiu aquest bloc de fa temps, sabeu que en diversos moments he escrit sobre la necessitat d'enfortir organitzativament els llaços de tots els catalans (la majoria) que compartim l'objectiu comú. En concret, de construir un Bloc Sobiranista de Catalunya. Un gran paraigües, més o menys formalitzat, per aplegar els esforços dels diferents partits que defensen la supervivència del país. Avui, al Parlament de Catalunya, s'aprovarà una o diverses resolucions, per àmplia majoria, que intentaran posar negre sobre blanc la demanda dels ciutadans el passat Onze de Setembre (per cert, us enrecordeu de tots aquells que ens van dir fins a fer-se molt pesats, que les manifestacions no servien de res? Déu n'hi do!). Veurem fins a quin punt concretem, si som capaços de fixar un full de ruta de cronologia nítida i clara. Si acabem de matar d'una vegada les ambigüitats.

Després, anirem d'aquí poques setmanes a unes eleccions on cada formació política farà la seva proposta política, social i econòmica diferenciada, tret d'alguna coalició sorpresa de darrera hora. Avui, però, acabat el Debat de Polític General, abans de caure en la voràgine de la campanya electoral, cal que els partits que volen (almenys) l'autodeterminació del país inicien immediatament negociacions. Que es tanquin on sigui, per construir un programa de mínims conjunt. Cal que totes les forces polítiques sobiranistes acordin els termes exactes per constituir un bloc nacional el més ampli possible. Si volem que les eleccions siguin el plebiscit que necessitem ensenyar al món, un aval democràtic incontestable, és precís que els partits de la sobirania presentin un camí el més compartit, sòlid i embastat possible. Cal donar seguretat en una ruta que es presenta per naturalesa incerta. Sobretot, perquè al davant, com ja hem començat a tenir clar aquests dies, desfilaran constantment les amenaces del Front Abismal.

Comentaris

 1. És la primera vegada que llegeixo Front Abismal per Cavernari. Curiós.

  A hores d'ara ja han pactat que ERC, IV, SI i Laporta aniran junts per l'autodeterminació. Això suma 2/3 del Parlament, si no vaig errat. El PP i Cs diran no, es clar. Si el PSC donés llibertat de vot, que seria el mínim exigible de dignitat davant del desgavell que pateixen, podríem fer uns bons 3/4 del Parlament. Suficient per fer exclamar tots els diables del més recalcitrant. Al cap i la fi, es tracta d'això, de plantar cara a l'abús d'una falsa democràcia que no respecte el dret d'exercir-la.
  Una vegada ens arribi el dia D del 25-N i ens surti l'èxit de poder-nos pronunciar definitivament alliberats d'Espanya, vindrà la GV a detenir en Mas o ocupar el Parlament. Segur. Ja ho tenim previst de com reaccionar? Jo proposo convocar tots els mitjans de comunicació estrangers vetllant Parlament i Generalitat nit i dia amb tots els focus encesos per enviar-ho en directe a tot el món.
  Espero que s'hi sumi molta gent a fer-se detenir també. Caldrà estar-hi repartits entre els dos llocs. Mentrestant, proposo d'anar prenent nota de tothom que ens està insultant i mentint per portar-los als tribunals catalans.

  ResponElimina
 2. Jo estava segur que la unió era la única via. Però ara, no ho tinc tant clar. S'haurien de fer càlculs. En aquest país tenim el problema d'aquells que sent del partit o tendència A no votarien mai, però mai, als de B o C i en sentit contrari també. És una llàstima però podria ser que només es poguessin recuperar vots si es pot votar per separats. És el mal que fa estar cridant a altres sobiranistes la paraula "botifler" o no estar disposats a perdonar res. He fet una estimació senzilla seguint el sistema de càlcul del repartiment amb dos partits sobiranistes i un unionista i el resultat és el mateix dividint el vot o no tot i que he posat nombres elevats. És clar que si es presenten partits amb pocs vots, aquesta poden restar algun representant.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)