Catalonia World (#tenimpressa)

XertaNo faig un joc amb el nom, polèmic per centralista (entenc els tarragonins), del des d'ahir famós projecte (feliçment) alternatiu a Eurovegas. No. Avui, sincerament, correspon lloar la capacitat de reacció del govern de la Gestoria. Discretament, ha treballat durant mesos alternatives d'inversió a les del dubtós multimilionari nordamericà. A l'espera del que la fosca trajectòria del tal Bañuelos pugui acabar proporcionant de finançament real al projecte (De la Rosa II?), cal reconèixer que la posada en escena d'ahir va ser brillant. Creant expectativa des del dia abans. Mostrant capacitat de reacció als rumors creixents que el (suposat) gran projecte anticrisi s'escapava. Avançant-se i fins i tot posant contra les cordes el supercomplex de joc (i altres coses) d'Adelson a Espanya. Gelant el somriure de doña Esperanza. Portant la iniciativa. Amb lideratge. Amb un autèntic Pla B. Diria que, tal i com està el país, m'ha fet ràbia i tot. Tan espavilats que demostren ser per algunes coses (amb La Caixa) i tan poc decidits per d'altres.

Em refereixo, com sospiteu, a la que dimarts demanarà massivament al carrer una part majoritària del país. Perquè som molts els que creiem que el govern de la Gestoria, per deixar de ser-ho, ha de traçar d'una vegada per totes un full de ruta clar per a la seva fins ara evanescent transició nacional. Que ha de començar a posar terminis, a explicar el camí. I a defensar davant dels seus, dels propis i de tota la resta del món, la conveniència d'emprendre'l. Sí. A mi m'agradaria sobretot un Catalonia World. M'agradaria que després de mesos de coquetejar amb un pacte fiscal que tothom sap que és un frau, que acabarà en una nova aixecada de camisa per part dels espanyols, el govern també li posés una data límit. Com el 31 d'agost de Las Vegas Sands. Un 30 de setembre, per exemple. O un 31 d'octubre, per donar algunes setmanes més. I m'agradaria que després de superat el termini, el Gran Timoner anunciés que anem a un altre projecte més rendible. Que fem un Catalonia World. Que caminem definitivament cap a l'Estat propi.

Comentaris

  1. De debo que voldria equivocar-me, pero tal com ho veig aquest projecte de Barcelona World s'assembla massa a l'etapa recentment passada del boom-crash immobiliari. Espero que hi hagin tots els controls que calguin perque aquesta inversio sigui realment productiva i no un forat negre per a l'econmomia catalana. Ja estem mes que escarmentats amb salvadors com el tal Banyuelos que pel que diuen no ha deixat mes que forats al darrera.

    ResponElimina
  2. Bienvenido Mister marshall: quina maniobra de distracció més bona. Ne saben aquets pantomims.
    Santo Tomás

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)