Una previsió de timing (#tenimpressa)

Encara no n'hi ha hagut prou amb acceptar la humiliació d'una Gestoria intervinguda, incapaç de fer cap mena de política pròpia que no sigui de restricció, limitada a organisme pagador d'interessos, funcionaris i factures pendents. Entretant, els ardits sobiranistes del fre de mà posat, continuen alliçonant-nos sobre la necessitat d'anar el més a poc a poc possible. Com si milers i milers de catalans no patissin en carn pròpia, a l'hora de comprar les medicines, perdre la feina i les prestacions o tancar l'empresa, per culpa de la crisi econòmica que la nostra dependència d'Espanya (com expliquen economistes solvents) agreuja cada dia que passa. És per això, per tant i tant patiment dels nostres compatriotes, que alguns, fora de l'aixopluc del calentó laboratori d'idees, tenim pressa. I sembla que som bastants. Tot indica que, d'aquí a vuit dies, quedarà prou clar. Perquè, segons sembla, farem la manifestació (independentista o no) més important de la història del nostre país. Poca broma. Tan gran serà que el Gran Timoner, així ho espero, es veurà obligat a desar finalment al calaix la seva ambigüitat i a iniciar d'una vegada per totes el camí del trencament amb Espanya.

Tan gran serà la manifestació que el Gran Timoner, el dia 12 de setembre, haurà de dir alguna cosa greu  i solemne. Ja sabeu, aquell clàssic de, "he entès el missatge". Afirmarà que el poble l'ha carregat de raons per viatjar a Madrid. Pocs dies més tard, el 20 de setembre, Mariano Rajoy el rebrà a la Moncloa per dir-li que d'això del pacte fiscal en podem parlar més endavant, que ara la prioritat és la crisi. I el Gran Timoner haurà de demostrar que ha entès el missatge expressat pel poble nou dies abans. I, tot acceptant que ja no hi ha marge per deteriorar més el país, les seves institucions i la seva gent, haurà de procedir a convocar eleccions per a finals de tardor, a les acaballes de novembre, posem. I haurà de fer-ho perquè tenim pressa. Perquè els aturats, els pensionistes, els funcionaris, els autònoms i tants i tants altres ja no poden sostenir per més temps la indecisió del Govern. I el Gran Timoner haurà de decidir si converteix les eleccions en un plebiscit sobre la independència per a iniciar una legislatura constituent o si vol continuar marejant la perdiu, amb una victòria pírrica, enmig del patiment del seu poble.

Comentaris

 1. Quan vegi un moviment de CiU cap a l'estat propi me'n començaré a creure alguna cosa.
  De moment són un fre formidable.
  I si al novembre en MH timoner convoca eleccions... amb quin programa? Independentista d'aquí a tres mesos? Amb llistes CDC+UDC? Hi ha d'haver molts moviments a CiU i temps per digerir-los abans que es poguessin plantejar unes eleccions en la línia de ser constituents.

  ResponElimina
 2. això de voler fer eleccions anticipades si ens neguen el pacte fiscal ( que el negaran) no deix de ser un autogol, per molt que diguin que CDC no pot declarar la independència perque no ho duia al programa, no deixa de ser una falacia, en Rajoy va dir una cosa i en fà un altre.
  Amb això no estic dient que en Mas faci la DUI a la babalà, ni demà mateix, dic que com argument no deixa de ser una escusa de mal pagador.
  Per la DUI només és necesari la majoria al parlament i aquesta ja és té, i un govern independenmet del seu programa té que anar actuant en funció dels esdeveniments, i la deslleialtat del govern central vers la Generalitat, legitima al nostre govern a empendre les accions necesaries pel benestar i la dignitat de Catalunya i els catalans encara que aquestes accions no siguin al seu programa,
  només cal recordar la declaració de independència dels Estats Units.
  Ja se que és una obvietat el que he dit, però no està de més anar-lis recordant al nostre govern que no defugi de les seves reponsabilitats, que deixi de marcar-nos autogols i deixi de tractar-nos de tontos
  Eliseu

  ResponElimina
 3. De la reunió de Mas amb Rajoy sortiran una serie de compromisos i sobre aquests compromisos CIU farà el seu nou programa electoral anomenat col·loquialment com "La puta i la Ramoneta II". Quan arribin les eleccions, que es faran servir per reafirmar el nou gran pacte amb Espanya, els "despistats" votants de CIU tornaran a fer l'imbecil i escolliran allò menys "conflictiu": el nou pacte amb Espanya.
  Per què?
  Perquè molts d'aquests independentistes de CIU ho son per reacció i no per convicció. Espanya els hi donarà uns copets a l'esquena i es posaran a remenar la cua tot agraïts.
  I Mas s'haurà aprofitat de la força independentista per mantenir-nos collats a Espanya. (Que es lo que vol)
  Espero amb totes les forces estar equivocat.
  Però tres-cents anys de segrest no s'obliden tan fàcilment. Les neurones estan impregnades amb el síndrome d'Estocolm.
  Amen.

  ResponElimina
 4. Crec que no poden fer la Puta i la Ramoneta II. El país esta en ebullició, i la idea de la independència ja és dins del cervell de la majoria de catalans. I un cop fas aquest salt mental no hi ha marxa enrere. L'electorat de CiU no es conformarà amb menys. Apart, la PRII seria pa per avui però moltíssima gana per demà. Seria només guanyar una mica de temps, perquè les condicions que fan que els catalans estiguem fins els collons continuaran sent les mateixes. Si fos així, les opcions de supervivència de CiU a llarg termini serien molt escasses. La única opció que te CiU de sobreviure com a organització és assolir la independència i confirmar-se com el partit de centre-dreta hegemònic.

  ResponElimina
 5. Per la meva part, trobo que aquesta situació de Catalunya és nova i se'm fa difícil predir quines seran les reaccions just després d'aquest 11 de Setembre, no sé. La que crec que se li acosta més seria aquella d'en Macià fent la Declaració d'Independència, forçat per en Companys. Tot improvisat i sense gaire maduresa final, crec. En aquest cas d'ara, la decisió no vindria pas de dalt com abans, sinó des del poble, que força el Govern a actuar, esperem-ho! El nivell cultural i comunicatiu és totalment nou i transversal de les suposades classes socials i culturals. Actualment, els espanyols es troben en una situació també molt nova, on no poden fer l'acostumat cop de força bruta, encara que ja algú ho insinua.
  És per això que m'engresco a creure que sí que és possible la nostra independència exprés, perquè sembla que tot està molt madurat i sabem les passes que hem d'anar fent per arribar a una indep. real.
  Potser, entre els països que reclamem independència d'arreu del món, nosaltres som els que més necessitats estem d'aconseguir-ho. Altres, no tenen tanta urgència com nosaltres. Ens cal per política, per cultura i per finançament. Per l'agressió constant d'aquests tres factors per igual. D'acord que hi ha molt independentisme de reacció, però crec que aquest alhora n'ha pres consciència nacional i estable.
  Poca broma.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas