Canvis al bloc (#PBP)

Des de l'Onze de Setembre passat el canvi al país ha estat brutal, absolutament històric. Sentir ahir l'Antoni Abad, president de la patronal Cecot, per exemple, defensant el dret a decidir, és una més de les infinites demostracions que vivim aquests dies. Tants canvis al país obliguen també a introduir-ne en aquest bloc. Un problema general de Blogger o alguna intervenció externa els motius de la qual desconec, va fer fa uns dies que desapareguessin tots els vots del mes en curs al Baròmetre d'Estratègia Sobiranista, que portava funcionant des del mes d'octubre. Més enllà dels problemes tècnics, atès que les estratègies sobiranistes, davant el pas endavant fet pel Gran Timoner, han convergit clarament cap a una posició prou comuna, potser que ja no té massa sentit mantenir el baròmetre en funcionament. Tampoc, potser, les pàgines dedicades a l'Armariòmetre i la denúncia de l'Autonomisèria. Totes dues han quedat depassades respecte a aquells temps, no tan llunyans, en els quals calia conquerir la majoria social que ara ja és incontestablement nostra.

En el cas de la primera, la sortida de l'armari per part dels nous independentistes ha estat tan col·lectiva i nombrosa, que no sé si val la pena (seria impossible) deixar-hi constància cas per cas. En el de la segona, la percepció del país que la nostra situació actual és insostenible, que es deriva de la nostra dependència i que només té una sortida, que és la independència, ha guanyat la franja central del país d'una manera absolutament diàfana. Als nous temps de consolidació de la nostra majoria i de definició de com volem la República Catalana correspon, en canvi, potser una altra mena d'espai. Per això, a petició d'un lector, el PBP inaugura una nova pàgina que he titulat Propostes per al nou Estat. Aquestes darreres setmanes el país ha anat debatent diversos elements al respecte, com ara quin ha de ser l'estatus de la llengua castellana o quin model de defensa precisem. Us convido a deixar-hi constància en els comentaris de la nova pàgina, que anirem passant al cos central d'aquest espai per ordre d'entrada i de temàtica. Perquè comença a ser l'hora d'anar perfilant entre tots quin és l'Estat que volem.

Comentaris

  1. M'agrada la idea. Però requereix més temps d'escriptura i pensament. Demà si trobo temps m'hi poso: vull parlar de la remodelació/informatització de la burocràcia.

    ResponElimina
  2. Fa dies que no entro al bloc i no m'ho puc creure! Ara ja doneu per fet que la independència es farà?????? Perquè? perquè CiU ha aprovat un programa electoral a on no diu la paraula independència i que posa l'horitzó al 2020? perquè ERC ja ha pactat amb CiU i, de fet, ja té assegurades les cadires? Realment creieu que podem abaixar la guàrdia?.
    En fi, nois, ja sé que tots tenim moltes ganes de fer el cim, però creure que CiU i ERC prioritzaran la independència per sobre dels seus interessos, és d'una ingenuïtat que esbera.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas