El pitjor moment de la història d'una ximple (#dependentisme)


L'EbreEstan llançats. Són capaços de caricaturitzar Artur Mas com a oficial de la SS. D'obligar el poruguíssim Miquel Roca a fer un article per dir que no es un nazi. Aquest és el nivell d'agressió i d'insult. D'entre les moltíssimes burrades que hem sentit i llegit aquests dies, hi ha algunes que superen els mínims de la decència intel·lectual i moral acceptables. Una de les més cridaneres ha estat la d'Alicia Sánchez-Camacho en afirmar que el Gran Timoner està conduint el país al pitjor moment de la seva història. N'hi haurà que pensareu que és simple ignorància. Potser. Que només es mouen per consignes. Que llegeixen el manual universal d'argumentari dependentista i bla, bla, bla, cada dia llancen la dosi justa de por i apocalipsi. Però és que, mínimament analitzat amb cert criteri històric i alçada moral, dir això és molt greu. Molt. Sigui quin sigui el futur de Catalunya durant els propers anys, és molt indigne. Passi el que passi, impossible arribar per decisió del president Mas als dos escenaris més paorosos viscuts pel país durant els darrers tres-cents anys.

El 12 de setembre de 1714 el Principat era un país completament trinxat, destruït. Milers de morts i centenars de milers d'exiliats. Moltes famílies sense llar, sobretot pels bombardejos a Barcelona. Amb gana i sense feina. Execucions massives. Exaccions econòmiques impossibles d'afrontar. Una comunitat vexada i anihilada culturalment i políticament. Delacions i venjances. Violacions en massa. El 27 de gener de 1939 Catalunya tornava al desastre. Es repetien dramàticament la mort i l'exili massius. Les presons plenes. Les depuracions. L'adhesió obligatòria i humiliant als vencedors. Aquests dos moments dramàtics han marcat de forma inesborrable la memòria col·lectiva del país. Més ben dit, de la majoria dels catalans. Potser és que a la líder del Partit Popular a Catalunya li ha traït el subconscient. Tal vegada és, simplement, que ella s'identifica amb els guanyadors de 1714 i 1939. Potser és que per a la Dona del Sac i els seus, al contrari, aquells van ser grans moments en el procés de construcció de l'Espanya que tant defensa.

Comentaris

 1. No sabria dir si és el subconscient o la convicció; segurament és una barrera de totes dues coses. Per a l'espanyolisme autoritari, el 1712-14 i el 1938-39 són d'aquells moments històrics en què calia trencar els ous per fer la Truita Una y Grande (que no Libre: això és una figura retòrica). Salutacions.

  Joan Calsapeu

  ResponElimina
 2. Es la bogeria. Simplement. Hom pot defensar legítimament les seves idees tenint un objectiu coherent i ben intencionat des d'una posició nacional Catalana. Però aquesta individua fosca diu defensar els interessos de Catalunya des del sentiment nacional espanyol. Una circumstancia totalment esquizofrènica. Ja que el plantejament donat pel nacionalisme espanyol es ben clar: fer desaparèixer Catalunya. Aquesta contradicció em porta a concloure que aquests del P.P. espanyol a Catalunya tenen com a clau mental la mes simple de les bogeries. Un desfase mental greu o, simplement, de catalans gens ni mica. Sentiments totalment espanyols i espanyolitzadors.
  I si realment se senten catalans, llavors doble de psiquiatra.

  ResponElimina
 3. Per a mi, aquesta gent, com que no tenen arguments vàlids, doncs diuen burrades amb l'esperança de contagiar les ments senzilles. També, ells mateixos alguna cosa d'aquestes bestieses que diuen també se les creuen perquè és allò que han anat sentint a les seves respectives cases, algunes dins de casernes militars, GV, o policies d'aquella època. Pares d'aquests actuals. També, i no ho dubto gens, ells tenen els seus llibres d'història arreglats a la seva conveniència. Com podrien viure gaire amb el cap dret si haguessin après que els seus pares i avantpassats són i han estat uns criminals, ignorants i lladres? És compromès dir noms concrets, però tots en tenim d'exemples de noms que cobreixen tot el ventall que acabo de dir. No és que solament n'hi hagi hagut d'oportunistes, com aquells francesos de la França ocupada que veien el doble joc. Hi ha prou llibres que toquen aquest tema per poder-nos il·lustrar una micona.

  ResponElimina
 4. Els que parlen dels pitjors moments que ens arribaran no és que s'equivoquin: estan a l'altre bàndol, el del 20% (a tot estirar) d'espanyols, botiflers, ocupants, paràsits socials, corruptes, addictes, delinqüents, mafiosos, criminals vessànics, escòria... No ens n'hem d'estranyar: existeixen i seguiran existint, per bé que minoritzats i, esperem, sota control. Hem de sguir el nostre camí sense escoltar les seus bramuls goebbelians i només estar atents a les conseqüències que aquests bramuls tinguin entre les persones d'intel·ligència escassa, protodelinqüents en molts cassos.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas