El repte de seduir (#RepublicaCatalana)

Prat de Comte
Som en plena batalla per la llibertat, aquella paraula màgica que, amb una excel·lent visió de la jugada, apareixia al famós cartell de l'Assemblea Nacional Catalana. De fet, gràcies a l'ajuda incansable que els espanyols presten a la nostra causa cada dia sense saber-ho, en realitat, ara, és ja, abans de res, una lluita per la democràcia. Només ens cal dir a tort i a dret que volem votar. De fet, aviat podrem fer una manifestació demanant, simplement, democràcia. I aquesta reclamació tindrà davant del món, estic convençut, una força demolidora. El front europeu és fonamental. El Gran Timoner sembla que intensificarà en les properes setmanes la tasca de difusió internacional de la nostra causa. I ben fet que farà. Necessitem llançar cap a dins i cap a fora un missatge de tranquil·litat, de pau, de diàleg. És potser el que més m'està agradant del president Mas des del dia del Gran Cop de Timó. Ferms en l'objectiu, tous en les formes.

Cal fer un esforç de seducció. Des de l'Onze he començat a trobar-me sovint amb persones que manifesten un cert síndrome d'acorralament. De sobte, confiades com eren en la marginalitat del nostre anhel, han descobert que ocupa la franja central de la societat catalana. I que ells han quedat al marge. Cal fer tot l'esforç del món (jo intento fer-ho), per convèncer-los que "només" estem decidint de quina manera ens organitzem políticament, com gestionem els nostres recursos, com protegim i desenvolupem la nostra cultura compartida. Perquè, encara que som majoria, hem de construir una República Catalana on (si posa una mica, només una mica de part seva) tothom s'hi senti còmode. No m'agradaria caure en el perill de convertir-nos en ells i dedicar-nos a imposar i no seduir. La capacitat d'inclusió és el que ens ha dut a la victòria. No la perdem!

Comentaris

 1. Hem de seduir. Hem d'aportar dades i esvair dubtes. Aconseguirem fer el referèndum i guanyar-lo. Tot això, sense relaxar-me, penso que ho tenim guanyat. Ara. Hem de tenir, senyores i senyors de l'ANC un pla ben preparat per quan el molt honorable president de la Generalitat, el senyor Artur Mas, se'n vagi amb la força del resultat de les urnes favorable a la independència cap a Madrid amb la intenció de negociar un pacte fiscal per a Catalunya DINS de l'Estat espanyol.

  ResponElimina
 2. Atxís... (és continuació de l'últim anterior de fa uns dies). No sé si es podrà demanar el dret de no constipar-nos...
  En fi, ja estem al 80% de "sí". Suposo que una bona part d'aquest increment és aquesta operació d'informar en castellà que està fent en Mas per tot arreu, i a l'estranger també. Ho dic perquè la bona dona que ens fa la neteja, ja us la he citat infinitat de vegades, Va escoltar una entrevista d'en Mas a Tele5 o A3, no sé. Ella, el va escoltat tot seguit fins el final. Li va encantar! "-Ahora ya sé la otra parte! TIENE RAZÓN." No em vaig atrevir a preguntar-li si el votaria.

  Jo, per si de cas, seguiré en la meva línia d'ERC, perquè tot sol, en Mas es pot quedar enganxat entre els esbarzers d'UDC (àlies Duran-Lleida)

  ResponElimina
 3. Les bajanades que van fent espanyols ajuden de forma enorme a sumar ciutadans a l'independentisme. Pitjor -per als seus interessos- no ho podrien fer.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)