En Wert fa pedagogia

Horta de Sant Joan


Sí, el ministre d'Educació continua amb la pedagogia. Un exdirector general de la Gestoria dels temps del president Pujol em va dir no fa gaire que els espanyols sempre ens han fet pedagogia de la bona. Una pedagogia que nosaltres, pèssims alumnes, no hem volgut entendre durant tres dècades, tot i la seva diàfana claredat. Ells van a la seva. A construir l'Espanya de matriu castellana en la qual viure la diferència es fa irrespirable. Seguint la doctrina FAES, Juan Ignacio Wert ha decidit aplicar en el seu àmbit la doctrina de recentralització que el govern del Partit Popular vol engaltar-nos arreu. Des de les infraestructures de transports a les culturals, es tracta d'un atac en tots els fronts. Precisament ara, quan una immensa majoria dels catalans ha dit que prou, que ja no podem més. El ministre ens diu que vol reconstruir un sol sistema educatiu espanyol i (tal i com era de preveure) garantir via llei de bases que es pugui estudiar a Catalunya amb l'espanyol com a llengua vehicular, és a dir, dividint les criatures en dues comunitats.

Aquests són els principis. Per a justificar-los, de forma barroera, Wert s'ha empescat un argument curiós. Diu que l'escola (no pas ells, sobretot, amb la seva intransigència a la pluralitat) és la responsable de l'avenç de l'independentisme a Catalunya. Vegem-ho. Anem a les dades demoscòpiques. Baròmetre de juny 2012 del CEO. El darrer publicat. En efecte, el nombre dels qui consideren que un estat independent és la millor opció augmenten considerablement en la franja d'edat dels 18 als 34 anys (41,9%) en comparació amb els majors de 50-64 (28,3%). També és major, però, entre els primers, els qui prefereixen que continuï com a comunitat autònoma (28 a 25,7%). La diferència, però, és gairebé insignificant davant la pregunta decisiva: els qui votarien sí en cas de referèndum d'independència (55,3 a 51,2%). Perquè si alguna cosa caracteritza el nou independentisme majoritari és el seu caràcter transversal. Plural ideològicament, territorialment, per gènere i per edat. Comunitat d'afectats per la instransigència. I contra això, el ministre i el govern espanyol fan definitivament tard.

Comentaris

 1. Les explicacions que fa només són per intentar amagar el que tots sabem: A estudiar en castellà i a ser com ells i fer les coses que ens manin. I pagant...

  ResponElimina
 2. MOLTS DEL ACTUALS INDEPENDENTISTES,FOREM ALUMNES DE LAS ESCOLES NACIONALS-CATALOQUES, AQUELLES DE D.PELAYO,EL DOS DE MAYO Y EL CRUCERO BALEARES..... I MIRA ON SOM ARA.

  ResponElimina
 3. Trobo que és perdre el temps parlar de les parts vergonyants del contrari. Seria millor preocupar-nos pel permanent desgavell de tots els partits nacionals, impossibles d'assumir un acord mínim. Al meu entendre, el què cal és que mirin de quina manera han d'actuar per mirar d'aconseguir el màxim d'escons.

  ResponElimina
 4. Ben dit Ramon. Aquí no ens posem d'acord ni per tirar endavant quelcom tan de tots nosaltres com la independència. Tot son interessos de partit, encara. Estem en plena Vida de Brian. "El partit Front Nacional per la Independència lluitant contra el partit Front Independentista Nacional."

  ResponElimina
 5. La immersió en l'espanyol, el nacinalcatolicisme, la TVE... tot plegat ha desembocat en una majoria social independentista. espanyols: inútils.
  Ara el gat (espanyol) esgarrapa panxa enlaire, sense remei.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)