Nul·la capacitat de reacció (#dependentisme)

Sant Salvador d'HortaReconec que esperava amb curiositat la manifestació dependentista del 12 d'octubre. Sempre es diu i és veritat, que hi ha gent per a tot. Quatre números mal girbats sempre m'han fet preguntar-me el perquè d'un grau tan escàs de mobilització fins al moment del dependentisme a Catalunya. Ara, doncs, quan el gran tema és damunt la taula amb tota la seva virulència, pensava que hauria arribat el moment de veure al carrer una certa manifestació de força. Perquè, per exemple, qualsevol enquesta reflecteix que hi ha un cinc per cent del 7,5 milions de ciutadans de Catalunya que se senten únicament espanyols. Si no m'erro, això vol dir que tenim d'entrada (sense comptar els que es veuen a sí mateixos més espanyols que catalans, que són molts més) uns 375.000 espanyols espanyols entre nosaltres. En aquestes condicions, la visió de la plaça Catalunya gairebé totalment buida als laterals (a excepció de Ronda de Sant Pere) i esponjadament (es podien ballar sevillanes) plena al centre, ens situa davant d'una concentració que hauria portat al carrer no més d'entre 3.000 i 6.000 persones. El fracàs dels convocants em sembla, doncs, absolutament estratosfèric.

Si tenim en compte que els mateixos organitzadors reconeixien l'arribada de cinquanta autocars (50x40 = 2.000), una bona part dels quals procedents del País Valencià (encara que ells l'anomenaven d'una altra manera), l'Aragó i Madrid, trobem que, probablement una xifra propera a la meitat dels concentrats, a sobre, no eren residents a Catalunya! M'admira, arribats a aquest punt, la incapacitat de l'espanyolisme per mobilitzar els catalans que no volen la independència del país. Esdevé un fenomen digne d'estudi. No hi ha més remei a pensar en dos respostes: la manca de participació i cultura política en general dels segments socials en els quals haurien de confiar-hi i el baixíssim nivell de la resposta institucional i política que s'està produint des del centre peninsular a l'esclat definitiu de la qüestió catalana. Perquè, francament, el nivell intel·lectual, polític i fins i tot moral dels arguments d'uns i altres és tan dispar (amb les seves constants amenaces i insults barrejades amb abismes econòmics absolutament increïbles) que no és difícil adonar-se que fins i tot als espanyols que resideixin a Catalunya els ha de fer basarda apuntar-s'hi. I entretant, doncs, la nostra hegemonia al debat és, gairebé, total. Una altra incògnita superada amb èxit.

Comentaris

 1. Anem guanyant tant de pallissa que de vegades fa vertigen i tot.

  ResponElimina
 2. Encara hi son i en son molts. El que estàn es desorientats. No tant per l'empenta independentista (que també) com per l'íncreíble (per no dir altra cosa) reacció del "seu govern" (l'escanyol). En conec uns quants i no saben a qui votar i es possible que acabin no fent-ho.

  Comentari a part:
  1. He llegit la notícia que les CUP es presentaràn a les eleccions del 25N.
  2. En el passat m'havia plantejat varies vegades votar les CUP.
  3. El 25N volia votar ERC
  4. Després de meditar sobre el punt 1. he decidit seguir el consell dels Reagrupats, i si no hi ha mes novetatats, acabaré vontat CIU.
  "Analyze this". Aquí en tindreu una altre de les curioses causes que hauràn provocat els resultats de les eleccions del 25N

  LFF

  ResponElimina
 3. La meva dona te uns amics votants del P.P. i l'altra dia en van veure l'estelada que porto a la bossa. Varem estar parlat i es queixaven amargament del que Espanya ens roba. Si, ho admetien. ESPANYA ENS ROBA, deien tot enfadats. Els dotze d'octubre treien la bandera espanyola al balcó. Aquest any no l'han penjat.
  Els espanyols això d'espanyolitzar ho fan fatal.

  ResponElimina
 4. DESMORALTZATS?....JO NO HO TINC TAN CLAR. L'AUTENTICA MANIFESTACIO SERA EL DIA 25-N.

  ResponElimina
 5. Si agafo com un símbol del poble "espanyol" que viu a Catalunya a la bona senyora que ens fa la neteja de casa, llavores veig clar que molts deuen estar dubtosos de seguir fent cas als informatius procedents d'Espanya. La diferència és desproporcionada entre la veritat que veuen i la mentida que els diuen. Ara bé, aquesta bona dona té molts dubtes d'entre ignorància i desinformació servida en safata. Ignora que un Parlament pugui decidir lliurament. Ignora que, d'alguna manera, puguem fer-nos un referèndum. Fins i tot, ignora el saqueig econòmic. Sí que veu que a Catalunya ningú no la persegueix, que a l'escola on van anar els seus fills el ha servit per aconseguir feina a l'estranger (i molt bona!), que al seu país no han sabut fer la feina tan bé com aquí, et., etc....
  Per tot això, crec que ningú no segueix els del PP-C's. Ningú com no siguin traslladats, comprats o fanàtics falangistes. Ningú.
  Tothom ens dóna la raó! Ens cal mantenir molt alta la serenitat i la moral per aguantar el xàfec de provocacions i de tot del que ens anirà caient. Això només ha fet que començar. Quan vegin que guanyem les eleccions per panadera, llavores vindran altres coses més greus. Caldrà deixar-nos de personalismes i fer pinya per recolzar-nos tots, absolutament tots, amb la més alta solidaritat.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas