Fracturadors a la desesperada (#totssomGarcia)

Llotja de ValènciaEl vídeo llançat ahir pel Partido Popular és una autèntica vergonya. Els retrata de forma immillorable. De fet, és un excel·lent compendi de les dues principals característiques del dependentisme extremista català: la ignorància supina sobre els elements més bàsics del país on viuen com a colons i la voluntat de mantenir la dependència al preu que sigui, fins i tot, si és precís, promovent la divisió dels catalans pel seu lloc d'origen familiar. Tot s'hi val. La seva estultícia és de tals dimensions que, fins i tot són incapaços d'intoxicar amb un mínim de rigor. Mira que hi ha al país López, Gómez, Martínez, Sánchez, Rodríguez i Pérez. Però no, són tan rucs que van i trien Garcia com a gran exponent de cognom no català. Sense adonar-se que Garcia és tan català i hi ha tants Garcia arreu dels Països Catalans d'ençà de l'edat mitjana (per començar, un dels principals autors de la literatura catalana barroca), que fins i tot existeix una població de la Ribera d'Ebre que es diu... Garcia (on, per cert, el Partido Popular va obtenir el 2010 un 9,28% dels vots). Esperem que els garciencs els tinguin l'insult etermament en compte.

Però, més enllà de la seva habitual estultícia, derivada d'un esperit colonial que els impregna l'ADN, el vídeo de campanya del Partido Popular denota la seva profunda voluntat de fer mal al país. Desitgen, necessiten la fractura com sigui. Cal baralla interna. Fer realitat les amenaces de la FAES i José María Aznar. Els molesta profundament que centenars de milers de catalans d'origens familiars a ponent triem el camí de construir un estat propi que defensi els nostres interessos. Sense cap drama. Que vulguem disposar dels nostres recursos i que ens identifiquem amb la causa dels qui, catalans d'origen centenari, han resistit la imposició de l'Espanya castellana que tot s'ho vol cruspir. Han fracassat i se'ls mengen els nervis. I estic convençut que la seva propaganda, el nivell al qual estan arribant, és tan barroera que se'ls girarà en contra. Qualsevol crítica, per ser efectiva, cal que sigui mínimament creïble. I la seva és d'energúmens. El sobiranisme està per la integració del país, per la unitat. Per construir un sol poble respectuós amb les herències de cada qual però concertat a edificar un futur comú. Ells en canvi, només fomenten l'odi i la divisió. I com va dir Joan Tardà al Congreso, no se'n sortiran.

Comentaris

 1. Quan l'espanyolisme ha intentat aquesta mena de maniobres, ha fracassat. estan desesperats i se'ls nota.

  ResponElimina
 2. Estan enfollits de ràbia. Avui el diari ElPuntAvui posa a la portada "Rajoy aterra". Molt bon joc de paraules! Jo, creieu-me estic impacient per veure acabades aquestes eleccions. Sumant CDC-ERC-Iniciativa podrem fer un tomb com mai des del desastre aquell. M'agradaria molt que es fes Govern de coalició i no es vulgui acaparar poder i abandonar els altres companys de navegació. Per cert, veig que en Duran s'està calladet, calladet...

  ResponElimina
 3. No se de que s'estranyen.
  A tots els paisos que s'han independitzat del Imperio Español, els qui han tirat endavant el proces han estat els fills dels españols que van anar-hi.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)