La primera tasca del nou Parlament (#PSc)

Catedral de València
Tenim pressa. Ja sabeu que sóc dels exprés. El país està prou malament com perquè comencem a aplicar el remei dels remeis quan abans. Però, essent així com és d'urgent iniciar l'itinerari parlamentari del referèndum que no ens deixaran fer mai de la vida, però que hem d'intentar fer perquè tot el món vegi com són de demòcrates els nostres veïns, hi ha un afer previ, que afecta directament valors fonamentals com ara la defensa de la dignitat del país i de la democràcia. Aquests dos valors el nostre Parlament els ha de defensar amb ungles i dents. Encara més si volem que sigui constituent. Si no vaig errat, el senador José Montilla va ser designat per al càrrec pel Parlament, d'acord amb el sistema actual que atorga a les cambres autonòmiques la facultat de nomenar-ne alguns, més enllà dels qui es trien directament a les seves eleccions generals. Fixeu-vos que li dic senador, perquè em nego a reconèixer la seva dignitat d'expresident de la Generalitat després que ell hagués decidit rebaixar-la de forma inaudita, tot posant-se a fer de senador espanyol.

Doncs bé, fa uns dies el senador Montilla, que ho és en representació del Parlament de Catalunya, va pronunciar unes paraules vergonyoses, lamentables, insultants i execrables (es d'hora i no se m'acudeixen més, però l'alçada de les declaracions mereixeria omplir tres línies més de qualificatius). Que Franco també feia referèndums. És més, que és la fórmula favorita dels dictadors. Us enllaço la magnífica resposta d'en Quim Torra a aquest despropòsit. Estem fins el monyo que ens diguin alternativament nazis i jueus, feixistes i comunistes. Però consentir que ho faci un personatge que ha triat el nostre propi Parlament em sembla absolutament d'idiotes indignes. Així que, abans de fer qualsevol altra cosa, la nova cambra que escollirem el proper 25 de novembre ha de començar per revocar el mandat del senador José Montilla. Sé que és un acte absolutament desconegut en la història parlamentària catalana, però és que aquest home, després de dir feixista a dues terceres parts del país, no mereix cap mena de dignitat pública. Ha superat totes les fronteres de la indignitat. Per respecte al Parlament i per respecte a la democràcia.

Comentaris

 1. Doncs, és just el que estic pensant des d'aquesta bestiesa que ha dit, en Montilla. Ho notàvem tots que el temps en què va presidir la Generalitat, tot el què va fer va ser seguir els compassos que li dictaven. No donava per a més. És rematadament curt de gambals. Deien que en ZP el va proposar de President per facilitar l'enteniment. I, els altres dos socis, amb l'afany de manar, s'ho van voler creure tancant els ulls a la realitat. Allò de la barreja cultural positiva, etc.
  Ara, què?! Doncs, sí. El Parlament li hauria de revocar el mandat que li va concedir al Senado. Cal que tothom vegi que no som eina de divertiment. Que Catalunya és alguna cosa més seriosa de la que són capaços d'entendre.

  ResponElimina
 2. Si no fos pel descrèdit de les teories conspiratives, diria que algú està movent tots els fils que pot per a destruir el PSC. Les desafortunades paraules de Montilla s'inscriurien en aquesta hipòtesi.
  Només així es pot entendre el devessall de despropòsits que semblen destinats a ensorrar aquestes sigles.
  Interessats: una ressucitada federació del PSOE$? Els maragallistes? A uns i altres no els veig tan preparats...
  Hara-kiri, com he dit en altres ocasions.

  ResponElimina
 3. Estic totalment d´acord en retirar-li el nomenament de senador a una persona indigna de ser-ho en representació del Parlament, però a més caldria modificar l´estatus dels ex-presidents de la Generalitat per tal d´evitar que el retrat d´un penques que no s´ho ha cregut mai pugui restar al costat dels altres honorables que ha donat la institució, i a més pugui continuar cobrant la percepció economica pertinent.

  ResponElimina
 4. David Roig,

  no penso que vagis gaire errat, el PSOE fa tems que vol treure's del damunt la 'marca catalana' PSC i és possible que se'n desfaixin després del 25N...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas