La primera estructura d'Estat (#sommajoria)

CadaquésHe viscut amb gran il·lusió la signatura del Pacte per la Llibertat. Després de setmanes d'ai-ai-ai durant les quals la majoria hem sabut mantenir la calma, finalment hem iniciat el camí. Crec que, sotmesos a fortes pressions a banda i banda, els negociadors han estat hàbils i generosos. Aviat començarà el pim-pam-pum de la legislatura més difícil. Esperem que els implicats siguin capaços d'aguantar el tipus. Hi confio. Però, tot just assegurada la governabilitat del país i investit novament el Gran Timoner, ara cal posar-se a treballar immediatament en l'ampliació dels suports explícits al procés del dret a decidir. És la primera estructura d'Estat que necessitem. És cert que era impossible que aquesta qüestió restés fora dels acords de govern. Però també que totes les altres forces polítiques i socials que volem implicades no han de tenir sensació d'exclusió. Perquè si volem guanyar hem de comptar amb tothom.

Amb tothom per dissenyar tots i cadascun dels passos del procés i per determinar el millor moment per exercir-los. Però, sobretot, aquest comptar amb tothom ens ha de portar a arribar a més gent. El nostre projecte de país és inclusiu, generós. I la via per construir-lo també ha de ser oberta. Les eleccions plebiscitàries del 25-N han assenyalat quins són els nostres espais per conquerir. En particular, la gent d'ICV, de la CUP, de la UGT i de CCOO (naturalment, entre moltes altres entitats socials) és absolutament fonamental per arribar a aquests àmbits socials i territorials que ens falten per seduir. Anar junts, ben segur, ens farà imbatibles! Cal, doncs, la màxima generositat, donar-los el màxim protagonisme en la construcció del procés pel dret a decidir. Sumar-los al Pacte per la Llibertat. Posem-nos-hi quan abans.

Comentaris

 1. És cert: SALPEM!!!!
  Crec que és just que diguem que estem canviant de barqueta de nàufrags a gran transatlàntic. Cal incloure-hi dins molta més gent de la que hi trobem, passatgers i tripulants. Caldrà anar als Casals de Múrcia, Albacete, etc., etc. a dir-los que confiïn amb nosaltres, que oferim un millor futur que dins de l'Ínsula Barataria d'Espanya. Cal dir-los, també, que comencem una travessia plena de mines.
  I cal convèncer també als liberals catalans de dreta de pedra picada que no tinguin por de perdre-hi la bossa tractant amb gent d'ERC, que no son tan atabalats ni radicals com diu en Duran-Lleida, sobretot tenint un Oriol Junqueras que sembla ser la prudència amb coneixement que ens calia a Catalunya.
  Mas i Junqueras, la història recomença després de 300 anys de negror!!

  ResponElimina
 2. Sincerament, jo encara no me'n refio gaire de CiU. Sobretot del Cerillu i d'UDC.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)