Us anuncio la bona nova (#federalisme)

Després de gairebé tres anys i més de mil apunts el fil argumental d'aquest bloc ha de fer un gir transcendent. El fet es comenta de forma cada vegada més insistent als principals observatoris polítics de Madrid i Barcelona. Sota l'impuls de la  gent d'ordre i els més destacats dirigents del Partit Popular català i del PSC (amb paper clau de Pere Navarro) sembla que s'està començant a articular una resposta dialogada i amable al plet català. Em diuen veus autoritzades (disculpeu el to d'aquest apunt, tan, diguem-ne, Alfons Quintà, però és que la cosa va així) que existeixen ja, damunt la taula del Congreso de los Diputados, tot un seguit de documents que desenvolupen una reforma en profunditat de la Constitució mitjançant la qual (apunten amb total seguretat les fonts) s'espera donar suport al gruix de les aspiracions catalanes dels darrers anys en relació a l'anomenat encaix. Segons sembla, arribats al caire de l'abisme, els principals líders espanyols haurien trobat fa uns quinze dies, reunits en una finca de caça a la serra madrilenya, el desllorigador per acordar a grans trets l'abast de la reforma.

Segons les filtracions que es van coneixent, el profund canvi constitucional habilitaria per a Catalunya l'existència d'un sistema de finançament amb resultats equivalents als del concert econòmic. La distribució de competències restaria delimitada de forma més amable, concedint, per exemple, la possibilitat de dissenyar lliurement el sistema educatiu. Fins i tot, sembla que el nou text inclouria un redisseny del model radial d'infraestructures orientant-lo en sentit xarxa i donant el màxim impuls al corredor mediterrani i les connexions d'un sistema en malla. En l'apartat més simbòlic, s'assumiria la plena oficialitat del català a les institucions de l'Estat, des dels debats al fins ara Congreso a la retolació del Museo del Prado. Segons sembla, fins i tot planteja una esmena profunda a la Ley del Deporte que possibilitarà els esportistes catalans prendre part als esdeveniments de caire internacional en nom del nostre país. El gir, doncs, s'albira copernicà. I, a la vista dels resultats, avui toca demanar disculpes als federalistes catalans que durant tants anys havien prefigurat, enmig de la meva befa i radical menysteniment, aquesta nova Espanya que ara s'albira. Felicitats a tots en un dia tan assenyalat com el d'avui.

Comentaris

 1. Això no s'ho creuen ni els més innocents de tots els innocents. I si fos veritat tampoc en tindria prou. Només em serveix l'independència

  ResponElimina
 2. Una llàstima que coses que són de sentit comú només se les puguin creure els... innocents.

  ResponElimina
 3. Gran innocentada en un dia tan assenyalat

  ResponElimina
 4. Diu que han vist el Cañas cantant el Virolai al YouTube.

  ResponElimina
 5. NI AIXINS ES PODRIA SENTAR-SE A PARLAR...

  ResponElimina
 6. Per un moment hi he caigut, però al llegir que ens deixarien dissenyar el sistema edicatiu ja m'ha pujat la mosca al nas. Amb el tema de les infraestructures ja he vist que avui era ... "aquell dia".
  El mes irònic, es que opino, que efectivament això podria aturar l'independència.
  Bones festes!

  ResponElimina
 7. 28/12, oi? Encara que algun de bri de versemblança podria arribar a tenir...

  ResponElimina
 8. .... i totes aquestes benaurances son perquè han clonat un tros d'ADN del Fran'ko amb el de la cabra de la legió i el ex-dictador s'ha desdit de posar al Borbó on era i anomenar al Duran com a successor seu.

  ResponElimina
 9. A les 8h. del matí en Jordi Basté ha anunciat que cap el juny vinent, com una notícia apareguda d'última hora, apareixeria una nova moneda catalana i que retiraria, al cap d'un temps, l'euro. Aquesta moneda seria equivalent a l'actual. Fins i tot han entrevista un Mas-Colell emocionat. El nom seria VIROLAI !!!!

  ResponElimina
 10. Potser que hi posis un avís, els qui entrem tard (avui és 29) encara ens ho creurem.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)