Canvi de plans, ara contra la consulta! (#pontaeri)

Salvador Seguí


A llarg del mes de gener s'han publicat noves enquestes. Permeten calibrar en quin punt es troba el procés davant l'opinió pública del país. Després de la mobilització dels contraris a la independència que van suposar les eleccions del 25-N, els dos blocs han quedat fixats. I la majoria social independentista (especialment, entre la gent més jove i més ben formada) és notable. Estan molt preocupats. Saben que perden. Més enllà dels interessos de Chacón, el canvi definitiu de posició del PSOE-c contra el dret a decidir té a veure també, segurament, amb aquesta constatació. Defensar-lo com a idea abstracta pot arribar a ser fàcil per a alguns dependentistes. El problema ve quan, davant dels números, constatan que perdran la Consulta. Ai, amic, aleshores la cosa canvia. Per això l'establishment dispara la seva gran artilleria contra el pacte entre CiU i ERC. Cal evitar-la com sigui i per això és precís trencar l'entesa dels dos principals actors polítics del país. I en això estem.

Com deia l'Eduard Voltas en un tuit aquest cap de setmana, resulta que, tot i que, com tots sabeu, el nacionalisme és un invent de la burgesia per mantenir el seu status, ara tenim que les patronals (encara que amb revolta interna) estan en contra de la celebració de la consulta (propugnen el diàleg i el pacte fiscal amb el maltractador convicte i confés!) i els sindicats són a favor. Com sempre, en aquestes circumstàncies, la història: us deixo una cita d'un discurs de Salvador Seguí, el gran líder de l'anarquisme català, a Madrid, la tardor de 1919. Presa del gran bloc (punt de referència absolutament recomanable), Ucronies. Bingo, que en díriem: "nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por. Estigueu segurs [...] que si algun dia es parlés seriosament d'independitzar Catalunya de l'Estat espanyol, els primers i potser els únics que s'oposarien a la llibertat nacional de Catalunya, foren els capitalistes de la Lliga Regionalista i el Fomento del Trabajo Nacional." Profètic.

Comentaris

 1. Onze de Setembre 201430 de gener de 2013 a les 11:31

  Els únics que diuen mal són gent que els controla la web l'asesor d'Alejo: http://whois.domaintools.com/ppcatalunya.com
  "Registrant: Joan Lopez Alegre
  Administrative contact: JUAN ANTONIO MOLINA LOPEZ"

  http://es.linkedin.com/in/joanlopezalegre
  "Asistente de comunciación del Vice Presidente Alejo Vidal-Quadras en Parlamento Europeo"

  No només les enquestes, Rubalcaba i Rajoy es neguen profundament a 2 preguntes ben fàcils: "vol vosté que Catalunya sigui un país confederat a Espanya?" i "vol vosté que Catalunya sigui federal com diu el programari PSC de 25N-2012?" si qualsevol dels 2 diu NO a totes 2 preguntes, ja tenim més polítics cap a la independència, no es pot anar contra la gent. L'11-S és un "cop de força" com diria Macià, i com tothom sap ni hi haurà guerra civil, ni tancs ni punyetes. Independència plena, democràtica, etc. No es pot canviar la CATnació, el CATnacionalisme de CiU, i dir-lis "mireu, 400€ per ser CATnacionalistes, i ara sereu sols d'Espanya" com tampoc a ERC "mireu 400€ per ser sols independentistes", i PSOE-C que recordi que té 15, 5 són catalanistes. Per tant, de cap de l'oposició res. Esborrar la lletra C de PSC és el que convertiria aquest dissabte a PSOE-c en PSOE. "sí, claro, es que C era de Chacón, sí jaja, llevo mucho tiempo en el PSOE, pero como bien saben en el Polonia, no me doy autobombo con la C mia". Dir catalanisme federalista resulta que si surt dissabte que fan cas a les diputacions, poden donar suport per fi amb un SÍ al dret a decidir del 23-G-2013. Si diuen que són 1 amb PSOE perquè tenen la lletra S, que ens diguin perquè no són també francesos, com el Parti Socialiste."oh, és que són d'un altre país". Com Espanya. El dia que vegin que estem tant allunyats del que veu Rubalcaba, Rajoy, Zapatero, González, Aznar, etc, els més votats allà, deixarem d'estar federalitzats amb un Rajoy que cada any ens posa de deute 4000 milions més, imagina al 2014. Si per mí fos, la consulta seria fàcil:
  "1- Independència
  2- Federalisme, però pensant en el que ens han fet a l'estatut, competències, pagaments, etc durant 35 anys i molts molts més
  3- Confederalisme, també anulable"
  I llavors que la gent voti amb el cor. I sortirà majoritàriament, un altre cop, independència plena. I llavors el referendum per a deixar-ho oficial perquè s'és escrit: mai s'ha de fer referendums amb més d'1 pregunta.
  des d'abans de 2010 que tenim més i més competències i no és pas per elles que tenim deutex4. Si no ens respecten l'estatut ni res, no és perquè no ho posi la consti, perquè de seguida Rubalcaba i Rajoy farien un canvi d'articles com quan Zapatero i Rajoy i la Merkel:
  "Article 2. Espanya és divisible per 3. CAT, Euskadi són 2 nacions que es troben regionalitzades en règim federatiu a Espanya.

  Article adicional X. Els pactes fiscals amb les CCAA es revisarà per a que no quedi obsolet, i es pagarà segons blablabla".

  Però el fet que la federalització i confederalitat siguin possibles en aquest grau tant diferent dels estats federats que solament tenen 1 competència: policia i gràcies, és molt diferent, i el fet que al 2016 perdessim totes les competències per a tenir sols la policia, d'Espanya clar, si sortís federació cosa impossible aquí, és molt possible, de fet, penso que ja ocurrirà avui dia.

  No ens confonguem, si volguessin farien i desfarien a la consti 1978 i en farien una sense la llei orgànica de 1967, sense l'absolutisme de 1812. O inclòs ens donarien el referendum o la consulta directament AVUI. Perquè esperar a que Rubalcaba faci un federalisme si PSC JA EL TÉ EXPLICAT? perquè no ve Rajoy avui a negociar amb Navarro? perquè parlar de confederalitat si Duran és a Moncloa on pot negociar i dur-ho a CAT AVUI? perquè dir que CAT no treballa si tots sabem que aquests 2 polítics ja ho estarien dient ARA PER LA TV3?

  ResponElimina
 2. També, els catalans tenim un altre dèficit problemàtic a l'hora de prendre decisions. A la Guerra del 1714 apareix en el llibre Victus d'en Sànchez Pinyol una cita on en Villarroel demana als ben-pensants barcelonins que treguin el pendó de Santa Eulàlia a passejar-la per tot arreu del poc que queda lliure de Catalunya. La intenció d'en Villarroel és la d'aixecar els ànims dels ciutadans, en vista de la propera gran catàstrofe que els havia de caure. Aquest Consell s'ho ha de rumiar fins uns quatre dies per si es fa i com... Total, el moment ja ha passat i ja és massa tard.
  Vull dir que aquest punyetero seny ens traeix massa sovint. Fa uns dies, parlant nosaltres amb un encarregat d'un enorme centre alimentari, i molt nacionalista-independentista, s'estava arronsant veient que això anava de veritat.
  No serà que el seny ens fa covards? Ho dic perquè entre petits burgesets i "prudents" socialistes, tot plegat em fan molta pudor.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)