"D'acord amb la voluntat majoritària expressada democràticament per part del poble, el Parlament de Catalunya acorda iniciar el procés per fer efectiu l'exercici del dret a decidir" (#femhistòria)


El llarg títol de l'apunt d'avui (el més extens de la història d'aquest bloc, però que bé s'ho val) expressa el que viurem tots plegats, a través dels nostres representants, aquest matí. Moment de màxima emoció. El més important de la història del país des del 14 d'abril de 1931. Avui, el Parlament de Catalunya es definirà com a instrument democràtic d'un poble sobirà que manifesta al món la seva decisió d'emprendre el camí de l'autodeterminació. Aprovarà la Declaració de Sobirania i el Dret a Decidir del Poble de Catalunya. Obrim definitivament el procés que ens portarà a la constitució d'un estat propi. De fa anys, hem dit que el poble caminava per davant de les institucions. I així ha estat, en particular des d'aquell 13 de setembre de 2009 en el qual es va celebrar la primera Consulta sobre la Independència, a Arenys de Munt.

Des d'aleshores, des de baix, a les xarxes socials, als barris, a les viles, a la feina, a casa, la mobilització ha estat extraordinària. Hem debatut i hem convençut. Ens hem desempallegat de la por. Hem fet un moviment plural i col·lectiu, realment nacional, que ens ha dut on som ara. Ara, per primera vegada en tantes dècades, finalment, són els nostres representants els qui endeguen el camí de la plena sobirania des de les institucions. El camí és llarg, però no els podem deixar sols. Hem d'acompanyar-los més. Hem de collar-los perquè no defalleixin. Hem d'animar-los amb el nostre escalf. Hem de defensar-los quan els adversaris de la nostra llibertat els escarneixin. Per això, després d'escoltar els discursos i vibrar amb l'alçada històrica del moment que viurem, avui toca sortir al carrer, al Parlament, a migdia els que puguin, i la tarda, a les set, davant tots i cadascun dels ajuntaments del país. Amb l'estelada al vent i la gola ben escurada. Per alçar el nostre crit, colze a colze amb el de la majoria del nostre poble. No us podeu perdre aquest dia històric!

Comentaris

 1. Avui tothom a les 12 davant del Nostre Parlament

  som-hi

  Eliseu

  ResponElimina
 2. No és que vulgui tirar aigua al vi, però que una força independentista om la CUP pugui caure en el ridícul que ha caigut decepciona. És un retorn a totes les pallassades de l'MDT del anys 80.
  Si la CUP en te cap dubte, que llegeixin les interessantíssimes línies que des del Nord ens andreça Joan Lluís Lluís Lluís.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La CUP te tres escons, un votara si els altres dos s'abstindran... ja tant se val que un votes si, l'altre no i el tercer s'abstingues, d'aquesta (magnífica) manera quedarien be i malament amb tothom... que aviat m'han caigut per terra....

   Elimina
 3. Son quasi les quatre, veurem que passa al Parlament, tant de bo la CUP s'ho rumies una mica i els catalanistes del PSC trenquessin aquesta infàmia que es diu disciplina de vot.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)