Gairebé necessito un desfibril·lador (#administració)

Fira de Santa Llúcia (Sabadell)


Lectura matinal de José Antich, gran comissari de la Brigada. Demana una reforma de l'administració que mai arriba. En plena sintonia amb el programa de Ciutadans carrega contra els Consells Comarcals i oblida completament l'existència de les Diputacions. Aquells ens de l'administració pública als quals les retallades han afectat menys, tot i el seu dubtós paper competencial. Molt bé. A mi em recorda una notícia que he escoltat els darrers dies de vacances. Resulta que Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, ha començat la instal·lació, dins el projecte ‘Girona, territori cardioprotegit’, d'un total de 650 desfibril·ladors a tota la demarcació. Em direu que criticar-ho és simple ignorància o manca de sensibilitat envers les cardiopaties. Potser sí. El projecte inicial, en 2009, era més modest, atès que sembla ser que només preveia l'instal·lació d'una unitat a cadascun dels 221 municipis de la província.

Ara, en plena crisi, mentre es desballesta el sistema públic de salut que depèn de la Gestoria, amb la reducció de serveis i de personal, la privatització de la gestió i fins i tot la venda de patrimoni, la rica Diputació de Girona engega i amplia un vell projecte que (si atenem al preu estàndard d'aquests aparells) no deu anar gaire lluny del milió d'euros. Potser algun professional de la medicina podria valorar amb més equilibri que un servidor la importància d'aquesta iniciativa. Però, si més no, per als profans, es fa una mica estrany que mentre es demantellen i es deterioren els serveis bàsics existents, paral·lelament, les administracions que no tenen competències en destinen a oferir-ne de nous. A no ser, que en el concurs públic d'adquisició i instal·lació dels desfibril·ladors hi hagi gat amat. Però no crec, que això no passa mai. A la vista està aquests dies.

Comentaris

  1. Hi ha tanta roba bruta en el sí dels partits, que posar-se ara rentar-la provoca un treball de sel·lecció prèvia d'entre la que destenyeix, la que no, la gruixuda, la fina, etc...que espanta. M'agradarà veure com s'ho faran ara els PSC per fer veure que ja tenen la seva roba neta. M'agradarà... Dic això perquè, es clar, els qui ja tenim tots els deures fets per anar clars cap a la independència, ara ens hem d'estar esperant els torra-collons. Vaja, que la baralla entre les dues parts dels PSC ha de ser per veure-ho asseguts i amagats. Es clar que si entre PP-PSC-Cs sumessin... oi...? Però, no. No sumen afortunadament, ni per casualitat!!

    Per altra banda, amb el desballestament del SalutCat, ja voldria entrar a fer-ne una petita contrapartida amb el que diu en Granollacs. Ho vull fer perquè a casa estem vivint un cas molt íntim que ens ha deixat perplexos per la seva gran, enorme celeritat, eficàcia i amabilitat de tots els metges, sense cap mena de malentès entre ells. Sí que dins de l'àmbit de la primària (CAP) hi ha reduccions de prestacions, sí. Diuen. Al meu CAP no ho veig, però. Però, pel què veig, resulta que, dels pacients que he vist, potser la gran majoria eren "d'entreteniment de club"... Un metge em va comentar que han fet un experiment on en un local adequat hi han posat una mena de club de conversa, com si fos un casal d'avis. Vaja, el que ara estan fent molts bars, que amb un cafè amb llet els avis solitaris entren amb conversa i es reanimen una mica de la soledat. Amb aquest experiment, el resultat va ser que molts ancians ja se sentien molt millor. Sí, de veritat. La pitjor malaltia és la soledat.
    Quan LaCaixa va tancar els casals d'avis, van cometre una gran error social. Aquests sí que van desballestar un recurs social imprescindible. Els casals i ateneus que encara hi ha pel país, caldria potenciar-los per combinar-los amb els CAP. Que facin anar una mica la imaginació els responsables, que jo ja n'estic cansat. És viable i convenient.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)