La darrera ensarronada (#establishment)

Diàleg totèmic. Ara es veu que canviarem els designis de Madrid d'eliminar-nos del mapa a base de diàleg. L'assassí deixarà d'apretar la corda que ens té lligada al coll si hi posem diàleg. Deu ser allò de permetre el reu que pronunciï de costat del botxí unes darreres paraules. Bonica conversa, encara que l'assassí continui agafant-nos des del darrera i ens mantingui encerclada la gola. Una lamentable jugada evasiva que no soluciona res, però que els dóna una mica de temps. També, un pas més cap a la indignitat. Es tracta de fer servir la desesperació de tants a favor. D'insuflar esperances falses en la gent que pateix per capgirar-li els desitjos. Potser caldrà endarrerir la Consulta, diuen. Com si no fos precisament l'estat propi l'única manera de disposar dels recursos necessaris per combatre la crisi. És la darrera estratègia del dependentisme. Haurem de fer mans i mànigues per evitar aquest nou parany. Pretenen que agraïm els nostres assassins el detall de deixar-nos prendre una mica d'aire abans de l'ofec definitiu.

Cal denunciar-ho amb totes les forces. El que ens proposen és una autèntica estafa. Aprofitar les poques forces del moribund per fer-lo signar la cessió completa del patrimoni familiar. L'extrema situació de feblesa que ells han forçat per acabar-nos de rematar. Si no perdem la calma, però, ens en sortirem. Des de la persistència que ells pretenen minar. Perquè hem fet les passes justes i no hi ha marxa enrere. Tenim els trumfos principals: hem fet unes eleccions i els partidaris de la Consulta les hem guanyat per golejada. Després, hem fet un pacte de govern a la Gestoria i hem fixat la data per a abans d'acabar l'any vinent. Aquests són els termes del debat: cal reforçar els lideratges que van conduir a aquestes dues primeres passes i posar negre sobre blanc les maniobres fosques i vomitives dels qui pretenen des del seu entorn tórcer aquests compromisos. Afortunadament, Espanya no ens decebrà i d'aquí pocs mesos (amb l'oferta de nou finançament dins la LOFCA) haurà quedat clar per enèssima vegada que ens han pres novament el pél. Serà, probablement, l'ensarronada definitiva: la que ens conduirà de dret a la independència.

Comentaris

  1. No se que coi fa la Muriel Casals abonant aquesta farsa. Si volem sortir de la crisi el que cal fer es avansar el proces i no endarrerir-lo.

    ResponElimina
  2. No hi ha més volta de fulla que demanar per les 5 vies el dret a decidir, o decidirem DUI

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)