Ves al contingut principal

Però, en quin món viuen? (#polítics)

Archiu Istòric d'Aran (Arrós)
La Gestoria està en fallida tècnica. És la gran eina d'Espanya per controlar-nos. La bossa que ens tenen al coll només l'aflueixen l'estoneta justa perquè prenguem la glopada d'aire exacta per no perdre definitivament el sentit. Tenim dues opcions, continuar amb la tortura fins a la mort o dirigir una puntada de peu seca i precisa a l'entrecuix del nostre sàdic segrestador. Hi ha polítics, però, que continuen aliens completament al que està passant. Prediquen la independència però sense cap mena de pressa. En el seu món. Fa uns dies llegia el text d'una pregunta parlamentària al Govern del diputat d'ICV Jaume Bosch (Reg. 5240 a la Mesa de la Comissió de Cultura i Llengua, el 5 de març de 2013). Diu així: "Com valora el Govern que una inversió de tres milions d'euros realitzada per ubicar l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a la seva nova seu estigui sense utilitzar pel fet de no adquirir el mobiliari i els compactes que suposen una despeses de dos-cents mil euros?". Només faltava que digués "de només dos-cents mil euros".

Durant els darrers anys, especialment en temps del Tripartit del qual formava part Iniciativa, es va fer una forta política d'infraestructures (que no critico, si més no, tan radicalment com ho fan d'altres). El context, no cal ni dir-ho, era completament diferent. Ara, en canvi, no hi ha ni cinc de calaix. Dos-cents mil euros és una autèntica fortuna que cal destinar al funcionament dels serveis públics essencials. Sí, és cert que el senyor Bru de Sala en guanyarà 123.000 en els dos propers anys. Tampoc això és justificable. Però, mentre hi ha treballadors per compte propi i proveïdors de serveis de la Gestoria que no cobren (aviat arribarem a l'any de demora), en quin món viu un polític que exigeix nous compromisos de despesa a la Gestoria. No hi ha diners per comprar mobiliari per a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. No. I si no marxem aviat (per cert, Iniciativa encara no sap què vol al respecte i no té cap pressa per disposar dels nostres recursos) tampoc no n'hi haurà per pagar el personal que ha de gestionar-lo. Però, en quin món viuen?

Comentaris

 1. Granollacs
  La política colonial (catalana), això ja ho té, la poca-soltada, la frivolitat , i la mesquinesa.
  En definitiva, la manca de sentit d'estat, actuen a "acoso i derribo" només per a desgastar i recuperar el poder de la Gestoria, ells i l'escòria sociata.
  Que no hi ha un euro de calaix, prou que ho saben, que no es pot fer política ni social ni asocial sense sobirania prou que ho saben.
  Però a ells tant se'ls en refot, no tenen altre objectiu que desgastar el catalanisme al preu que sigui per recuperar-lo.

  ResponElimina
 2. Per recuperar el poder volia dir

  ResponElimina
 3. 200 mil euracos que poden treure als de les unis o a qualsevol, no Granollacs? és massa el que ens fan els deutors d'escanya que deben 8000 milions i més ens demanen 4000 i més.
  La Generalitat no és una gestoria, com dieu, si no no l'haguessim fet, estaria Mas ara a la diputació de BCN com a President de CAT. El problema no és l'edifici, no és el format de Parlament, etc, el problema és que tal com està tot muntat no funciona. Ara bé, què voldrieu, una independència plena proclamada amb el 25N? els resultats deixaven PSC i ICV despenjats i amb unes polítiques socials que agraden més. De fet, no quedava massa clar tot. No eren plesbiscitàries, tampoc. No havien tingut prou temps per a fer res, però eren una altra demostració com el 23G i tantes vegades, que ens encanta la CAT plenament independent.

  Però de cara internacional, com el 25N no era prou clar i Mas pensava que no arribarien a tenir 90 escons fàcilment, va pensar segurament "vajam qui surt segon". I clar, què passa si el 2º com sempre, era PSC? que seria federalista. No podia anar en contra i desestabilitzar el país. Però tampoc seria federalista. De fet, el federalisme necessita encaridament la independència plena, una frase que volem sentir de Navarro i Herrera i que no diuen normalment, però sí "dret a decidir". Rubalcaba no pot donar allò que pertany exclusivament al poble, imagineu un dictador que digués "al dret d'autodeterminació? si aquí diu que l'estat pot asumir-lo per sobre dels pobles conquerits... i heu votat NO tots hahahaha". Ni ell ni Rajoy ni ningú més que CAT, pot votar CAT //*//. I es clar, la independència plena. Sense ella el federalisme és paper mullat

  Tot està molt calculat, i realment va molt bé. Europa no, el món, ens demana que sigui clar, que no sigui directament DUI, si no que s'intenti parlar. Mundialment estem fent una "comparativa" en quant a això: si ara diguessim com deia abans que Rubalcaba té aquest poder, qualsevol país es queixaria "ei, com aquell home (Rubalcaba) té el poder si no ho posa enlloc?" i no és per xinxar-nos: afecta al dret internacional. Diplomàcia. Fem bé d'esmentar-la. Hi ha 5 vies de que poguem fer una consulta, 4 pasen per Moncloa, i la 5ª depèn de CAT per l'Estatut de Catalunya esbiaixat però en teoria també acabaria anant a Moncloa. Si les 5 peten, DUI. Llavors sí.

  Però quant de temps falta per les 5 vies? quan es proposaràn? jo les posava totes a l'hora. Abans calia la flexibilització del deute, etc, que ni sabem si Europa ho posa.

  En resum, condicions:
  - No hi ha flexibilització: DUI
  - Es proposen 5 vies per la consulta, però Moncloa no les aproba: DUI
  - Passa un porc volant: DUI
  - Altres: DUI
  - Però, si accepten 1 via: consulta.

  I què dirà la consulta? es pactarà una pregunta. I com som majoria, serà la d'ERC. Sense Europa pel mig. La culpa d'ICV i PSFedCat de fer-ho tot tant així, però amb un 22% de vots no es queixaràn massa...

  Sabeu què us diem? que tenim molts professionals. Preguntem a ells directament. Cada dia em penso que la gent no ho acaba d'entendre i no sé si un gràfic ho explicaria millor. Però seguirem intentant que s'entengui bé.

  Si hi ha consulta, s'haurà d'explicar que 104 escons volen la independència plena i dir-ho PÚBLICAMENT, CiU i ERC ho diràn, però caldrà que els ho treguem directament a PSFedCat i ICV. Si no la volen, no ens interessa per res el que diguin.

  Rubalcaba no tindrà una estatua com Lincon allà als USA donant-nos una independència de pà sucat amb oli...

  ResponElimina
 4. Aquests d´ICV llevat d´alguns com Raul Romeva que sembla tenen el cap ben moblat, la resta son simples bufa-nuvols, no cal insistir.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…