Tots a lala bretxa! (#democràcia)

En l'atac a una ciutat moderna, quan s'aconseguia una aproximació suficient a través d'un setge en les formes, l'artilleria concentrava el foc en els panys de muralla més exposats i menys defensables pels baluards dels assetjats. Es tractava, amb la constància de milers de bales de canó, d'esmicolar-los fins a permetre el pas a peu pla dels granaders. Ara som en aquest punt. Toca, ja, que ens posem en marxa. L'afer Rodríguez-Sol ens ho posa fàcil. A nivell intern (convèncer els nostres dubtosos) i a nivell internacional (per retratar els espanyols). Un atac d'aquestes característiques a la llibertat d'expressió avalua la qualitat democràtica d'un país. Així que, a l'estranger, tenen un termòmetre excel·lent de la temperatura de les llibertats a Espanya. I aquí, els nostres federalistes poden continuar defensant el seu projecte, a fi que en un futur esplendorós, ens relacionem amb aquesta mena de cafres: molt, però mooolt atractiu.

Fa temps que ho dic. Però em tornaré a repetir. Democràcia és la paraula totèmica que necessitem enarborar ara. Repeteixo, pels de dins i pels de fora. Un concepte imbatible. És el que ha de permetre conformar una majoria a Catalunya indestructible a favor del dret de decidir. És el que ha d'avalar amb tota la força la legitimitat del nostre procés cap a la llibertat plena a nivell internacional. Si aconseguim associar al màxim, a ulls de tothom, els conceptes democràcia i independència haurem fet una passa fonamental per assolir el nostre objectiu. Cal que el Govern i els partits explorin aquest camí. Si cal, votant resolucions absurdes com la que proposa el PSc: tornar a votar al Parlament una proposta de diàleg amb Espanya que les Corts ja van rebutjar (amb l'acord dels dos grans partits espanyols) per 275 a 60. És igual, ho farem. Perquè els deixa en evidència. Tots a la feina, doncs, martellejant dia i nit el concepte. Des dels polítics i des de la mobilització de la societat civil. Perquè a l'entorn de l'estiu, quan tots els camins per a una consulta legal hagin estat blocats per Espanya, serà el moment d'organitzar una manifestació gegantina amb un lema ben senzill: Democràcia, volem votar!

Comentaris

  1. Seguint amb la línia dels "Tots a la bretxa", m'apunto a la idea d'en Junqueras d'explicar molt clarament -dins de la seva pedagogia tradicional- els per què de les retallades, ara per cas. Ens cal molta didàctica. Cal dir-ho clar i català, però en castellà (!). Sí, en castellà i posant-ho a internet i tots aquests sistemes actuals que permetin que els fills de molts castellans entenguin el què passa. Des de l'economia, passant per la cultura -inclosa la immersió ling.- i arribant dins de la justícia i la llibertat d'expressió. Cal crear algun canal d'internet i complementaris que, bo i parlant en castellà -millor si és "castizo"- expliqui quin és el nostre drama. Cal vendre aquest producte amb els mitjans del Twiter i altres. Ja no m'importa ésser incomprès. Però, per dignitat nostra i per evitar l'èxit d'un pensament tergiversat, crec que sí que ens cal multiplicar aquest pas que ha iniciat en Junqueras.

    Amb perdó del mateix Granollacs amb aquest blog que ja potser bat tots els rècords de persistència rica i tenaç.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)