Carta oberta al senyor Foix (@llfoix)
Tothom té dret a sentir i defensar la seva pròpia identitat nacional. Hi ha qui, havent servit Espanya tota la vida, no està disposat a acceptar el mal que això ha fet als seus conciutadans. És ben comprensible que aquells qui han treballat tota una carrera professional al servei d'uns interessos determinats considerin que, arribat el moment de la jubilació, no estan disposats a canviar les seves lleialtats de sempre. Modestament, senyor Foix, considero que la defensa d'aquesta trajectòria i d'aquestes fidelitats i afinitats, però, hauria de respectar sempre determinats límits de decència amb la resta dels seus conciutadans. Perquè l'establishment autonomista al qual vostè ha servit lleialment durant gairebé quaranta anys, senyor Foix, ben segur no és l'únic, però sí és el primer responsable de l'enfonsament econòmic de l'administració catalana. Els partits que han donat vida a l'autonomisme i l'entorn opinatiu que l'ha sostingut permanentment són els principals responsables directes de l'actual situació de fallida que viu la Generalitat. Han permès un intolerable drenatge de recursos que ha privat durant dècades d'uns millors serveis els ciutadans del seu país i ha provocat un progressiu endeutament que en fa a hores d'ara inviable la continuïtat sense uns nivells d'humiliació indignes.

Amb l'accentuació de la crisi els darrers tres anys, l'autonomisme ha provocat una situació perllongada d'impagament a proveïdors i autònoms al servei de l'administració, així com l'acomiadament i el deteriorament de les condicions laborals i salarials de milers i milers de treballadors públics. En el cas de la reducció del salari, si s'acumula l'efecte de les retallades de pagues, salari i complements amb l'augment de preus, la reducció de les retribucions s'apropa a hores d'ara a un 30% en la majoria dels casos. Per això, senyor Foix, resulta d'una manca d'escrúpols difícil de definir, el fet que els responsables, avalant gairebé quaranta anys d'espoli, d'haver portat el país a la fallida actual, facin manifestacions a tota hora contràries a l'única proposta viable de recuperar els ingressos que generem a Catalunya amb el nostre descomunal esforç fiscal, a base de preguntar com es pagaran les nòmines el dia després de la independència. Perquè, i això no és hipòtesi, sinó contrastació empírica, el que vostè ha avalat fins ara ens porta directes a la catàstrofe i a milers de catalans ja ens ha costat massa. Defensi, si us plau, les seves idees, però sense insultar la nostra dignitat com a treballadors públics.

Comentaris

 1. HA DE SER MOLT,PERO MOLT FOTUT,VIURE L'ENSORRAMENT I L'INUTILITAT DE ANYS I PANYS DE FIDELTATS....HAN FAR LLASTIMA.....

  ResponElimina
 2. Mai m'agradat el seu posat sempre a mig camí, fins el punt de no saber cap on va. És un dels nostres drames: Aquest navegar entre dues aigües de tantes persones.
  Aquest navegar sense nord, també el veig amb coses com amb una de molt reiterativa com és la comparació constant que ens fem nosaltres mateixos amb altres parts del mal estat espanyol. Per exemple, ens queixem que si aquest de més aquí o el de més enllà paga més o menys fiscalitat que nosaltres, etc. A veure, si volem ser independents, no és vàlid comparar-nos amb de qui ens en volem anar!! És absurd i demostra molta més supeditació de la que en volem reconèixer!

  Per altra banda, aquests dies passats, hem estat voltant-la per tot l'Alt Urgell. Tot un món molt propi. Potser, la configuració de la geografia els ha fet tan propis. No està malament! És com una petita república interna de casa nostra. Aquest fenomen l'estem veient clarament entre comarques. La diferenciació nostra entre comarques és ben clara. És vigent encara! Comportaments, pensament, tradicions, etc. conformen tota una sèrie de mons interns nostres dels que en podem gaudir amb molt goig.

  ResponElimina
 3. Algú els hi hauria de dir que esta arribant el moment de canviar de bàndol. Espanya s'està morint. I els guanyadors no solen pagar traïdors. Va pel petardo del Foix i la resta d'escòria godòtica.

  ResponElimina
 4. Entenc perfectament els escarafalls de la caverna mediatica espanyola...però catalans que vagin en contra de la llibertat de Catalunya...és que ho sento no ho puc entendre....
  Fa vomitera seguir les tertulies dels mitjans catalans...plenes d'unionistes....treballant contra Catalunya...que no els queda dignitat?????????

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)