Cuní rima amb CNI (#establishment)

Montroig de Tastavins (Matarranya)
Us recomano els tres minuts i vint segons del vídeo que us enllaço aquí. Són "La reflexió de Josep Cuní" (9 d'abril de 2013). Representen un dels exercicis de manipulació més barroers que he vist als darrers anys. La candidatura d'aquest fidel escuder dels Godó als premis Brigada de Narcòtics 2013 està trencant sostre. Comença a tenir possibilitats estratosfèriques. La carregada dels mitjans al servei de l'establishment contra el procés i la gent que l'encapçala no viu treva. Desprestigiar el Gran Timoner o l'Oriol Junqueras, sigui cadascú per una banda o tots dos a l'hora és la constant. Presentar-los enfrontats i dividits cada dia, l'esport nacional. Paral·lelament, l'operació Pasqua de Ressurrecció de Josep Antoni Duran i Lleida i Pere Navarro, els polítics més mal valorats del país, no descansa. Els uns molesten al projecte de renovació, a l'aspiració republicana del país; els altres, són garantia de manteniment de l'statu quo en essència. Després de presentar-se durant mesos com a garant de la imparcialitat, darrerament Josep Cuní s'ha tret la careta i comença a oferir-nos a diari espectacles delirants.

El més destacat, de premi, és el que ens va oferir en l'autonomenada "reflexió"/genuflexió del 9 d'abril de 2013. Quan encara falta un any i vuit mesos per al 31 de desembre de 2014, data que el Pacte per la Llibertat estableix com a límit per la Consulta, el palanganer comtal postula ja sense reserves que cal diferir la Consulta. Aturar-la com sigui, que la perdem collons! I l'argument és de traca i mocador: perquè la Generalitat està ofegada. És a dir, que després dels trenta-cinc anys d'autonomisme que l'establishment ens ha imposat i que ha deixat les institucions del país en la situació on són, el que hem de fer ara no és canviar-les per sortir de l'atzucac, sinó acrèixer el patiment de la gent del país amb més autonomisme, amb més dependència. Blindant el sistema que ens ha portat a la catàstrofe actual. És difícil capgirar la realitat, al servei dels de sempre, dels de la Conjura de l'Empordà, d'una manera que faci tant de mal als teus propis conciutadans. Una autèntica vergonya per al país.

Comentaris

 1. M'he mirat el comentari del Cuní i sembla adreçat a idiotes, o com a mínim a ignorants... perquè si la Generalitat no té diners, no és perquè els catalans no paguem (i més que ningú), sinó perquè de Madrid no tornen els diners que paguem. La viabilitat de la Generalitat és més segura essent indepedents ja; esperant al 2000nosequantos per fer la consulta és més que arriscat, és una indecència.

  ResponElimina
 2. I això d'aquesta noia que diu que no odia els catalans, no us sembla pagat pel CNI? Potser es portar les sospites massa lluny però el que fa és desincentivar l'independentisme. I ahir estava amb el Cuní...

  ResponElimina
 3. Primer defineix la situació tal com la posen Rajoy i Rubalcaba, una gent que no està ni per l'autodeterminació ni per a fer res de res, abandonant Catalunya. Després diu que Oriol Junqueras no "sembla estar per la discusió amb Moncloa", és a dir, paraules de Junqueras que no creu en Rajoy ni Rubalcaba per a millorar res, ni el sostre de dèficit ni res. Donada la situació, Cuní pensa que Mas acabarà demanant a Junqueras posposar la data del referèndum per a tenir més temps per negociar amb Moncloa pel dèficit en plena Transició.
  Segons Cuní, potser falten mesures econòmiques com les que duu ara la GenCat d'estar desfent el Barcelonès, fusionant i+d i altres, etc, i que en no desmotrar aquesta capacitat de fer anar més eficiència, algunes persones podrien sentir-se confoses pels cants de sirena de PP-C's. No es ven a PSFedCat si no que diu que donarà excuses a PP-C's per dir que els vol independitzar per a amagar un dèficit encara més alt o qualsevol necetat que surti a El Mundo i ABC sense comprovar.

  També diu que la proposta de l'independència plena és molt seriosa i que Espanya quedarà pitjor també si va posant trabes per tot arreu, i per mí sobretot després de la independència seria més difícil tot per culpa de Moncloa.
  Diu que si anem a la DUI ho expliqui. Bé en certa manera, Mas estava centrat en economia, i l'estil Cuní explica que de la mateixa forma, si s'està anant a la DUI ho comuniqui a ERC per anar en pinya per l'economia, i que després expliqui a CAT: "Catalunya, si això continua així farem la DUI".

  Si bé l'estil és ara agafo això i allò i em paso 1 minut, ara exposo la 2ª part, i paso 1 altre, ara t'explico el que potser faria CiU ara això i allò, podria ser millor, estàn "començant" el programa. Repetir les frases de Navarro no et torna navarrista, o les de Mas, etc.

  Es molt fàcil fer un resum:
  - Rajoy i Rubalcaba no volen saber res dels problemes catalans i són una dificultat
  - Oriol Junqueras creu que anar a parlar amb ells no serveix per a res
  - La delicada situació de l'economia necessita ajustos que podem endosar a la Transició en comptes de fer-los tots quan haguem de formar el país
  Queda molt per fer en economia per eficienciar i si no podria posposar-se la independència
  - La independència és seriosa, i la vol la gent en majoria
  - Espanya pot acabar pitjor del que podria ser si continua pensant que pot ser un "mur infranquejable", que pot tornar-se una runa per si sola de no fer les coses bé i impedir la democràcia
  - Si es fa una DUI que ho comuniqui a tothom (petició d'info)

  PP-C's sense una re-eficienciació de tot, podria tenir munició per a fer que la gent no vagi a la independència plena.

  Duran? el Consell de Transició us farà entendre el que es va dient aquí tant d'ell com de Navarro i les seves "curioses posicions" polítiques. Mireu, C's té a Rivera i en canvi no ens parleu de que s'està posant a millor Rivera. Ni parleu de la resurreció de Camacho. No és curiós. Són les opcions:
  1- Independència plena SENSE federalisme ni confederalisme cap a Espanya
  2- Federalisme asimètric cap a Espanya
  3- Confederalisme cap a Espanya
  4- Opció morta: autonomisme

  ResponElimina
 4. part II
  Si de sobte tots els que no volen la independència plena perquè volen seguir a Espanya, però no volen ser ni unitaristes, ni unionistes, ni autonomistes, si tots ells no tenen opcions millors com ser federalistes o confederalistes de forma que es proclami bé el federalisme i confederalisme, només inflarem el NO.

  Repeteixo les opcions, però amb el que compta de debó:
  1- Independència plena (des del primer moment)
  2- Federalisme asimètric (independència plena (des del primer moment))
  3- Confederalisme (independència plena (des del primer moment))
  4- Opció morta: autonomisme (SENSE independència plena (des del primer moment))

  qualsevol variació és mentira. Navarro pot optar encara per la independència plena. Duran, tal com Manuel Carrasco Formiguera, independentista, també. Eliminar federalisme i confederalisme ara sense explicar res no duu enlloc.

  Un cop posades en solfa les 5 vies, si diuen que no a Moncloa a les Corts, doncs DUI. Si diuen que sí, llavors hi haurà la discusió. Si reneguen de la independència plena, Unió i PSFedCat no seràn. Si Unió l'accepta, tal com accepta a Mas, llavors té 2 opcions:
  - Canviar de confederalisme a independència plena
  - Acceptar la independència plena, independitzar-se, demanar a Espanya si es vol confederar, demanar una consulta a la gent de CAT en clau referèndum i acceptar el NO.

  Però què ha canviat en això? la gent que no és independentista o que no s'hi vol posar encara, cerca les opcions adecuades. No els agrada PP-C's tot i ser lo més probable de votar. Per a ells, si blindesim i ho tinguessim tot ben cuallat i sense canvis de Moncloa, no tindriem perquè tallar amb Espanya per la raó tal o qual. Si els exposem a PP-C's, pot ser que inflin el NO o que no vagin a votar. Però, si els exposem a ser confederals, no sols s'apropen més a la independència plena si no que lliure i democràticament els deixem mostrar-se. Entre ells s'ajuntaràn i diràn "Unió ens defensa el confederalisme, els altres canviaràn Unió". Ara estarien al confederalisme, però la NO EXPLICACIÓ de Duran i Navarro i Herrera, causa confosos, No Sap/No Contesta, Abstenció, Inflar el NO, etc. El Consell de Transició Nacional mostrarà independentisme ajuntant-ho tot, i també mostrant federalisme i confederalisme. L'autonomisme és per riure, potser surti però no serà volgut com no ho són PP-C's. PP votat per rebaixar administracions, C's votat per rabiar els partits PPSOE.

  Imaginem s'explica el Consell de Transició Nacional, CTN, i posa totes les opcions com s'ha demanat des del Poble Català i el món. La gent es posiciona, i espera a veure què fa el cap de la formació que els defensa encara que hi hagi tempesta i tempestuosos amb presa. Com diu la NU, s'ha d'explicar les opcions per a un millor dret a l'autodeterminació. No queden més opcions, la de Rubalcaba es diu autonomisme i no és acceptada ni s'asembla a la de Navarro. Amb Navarro es perd l'opció que els de PSC antic pasin per error a l'autonomisme i posin l'opció zombie. Amb Duran, impedim que el federalisme asimètric sigui l'única opció "federal", arramblant més competències. Si haguessin sols Unió i PSFedCat i hagués guanyat Unió, PSFedCat donaria suport a tenir sols una competència compartida, i la resta blindatges. A vegades CAT és massa adaptativa. També existim es clar.

  ResponElimina
 5. part III
  Però tot té els seus atributs. L'11-S ens demostra que la gent vol independència plena en gran nombre. Això fa que s'evitin els neologismes a les paraules definides federalisme i confederalisme, d'on la versió més clara està en un anglès que empren els d'Europa per governar.
  "federal (adj.) 1640s, as a theological term, from French fédéral, from Latin foedus (genitive foederis) "covenant, league, treaty, alliance," related to fides "faith" (see faith).

  Meaning "pertaining to a treaty" (1650s) led to political sense of "state formed by agreement among independent states" (1707), from phrases like federal union "union based on a treaty," popularized by formation of U.S.A. 1776-1787"
  acord entre estats independents (plenament), entre estats sobirans, etc. En el moment que el CTN digui "federalisme asimètric i confederalisme necessitarien d'estats plenament independents des d'un inici", veurem les respostes de Navarro i Duran. Si diuen NO, i les formacions es queden iguals, seràn rebutjats i es notarà oi sí. Si diuen SÍ o Duran, p.ex, diu SÍ, doncs quedaràn tots disposats i tot lo NO serà rebutjat. Si Duran i Unió diguessin NO, podria trencar-se CiU, p.ex, això vol dir que fins ara diuen SÍ però "esperen" el CTN (i fan que la gent sigui confederal els que ho volen ser). Un cop 104 o 20 menys funcionin d'aquesta forma serà el moment de la consulta o DUI. Depenent de les 5 vies.

  A veure, posem 2 opcions de votació 25N. La 1ª ERC independentista. La 2ª PP unitarista al 100% pitjor que en l'època de Franco. què es votaria? ERC. L'esquerra acostuma a gastar en forma de deute futur, estil ICV, PSFedCat. Sobretot PSOE. Posem que es vol parlar més d'esglèsia i contrarrestar laics que volen esborrar les religions del món. Posem 3 opcions. ERC, CiU, PP. Igual, CiU, independentista com ara. Ja tenim gent que de votar sols a ERC, pasen a votar ERC, CiU.

  Posem que t'agraden els d'esquerra i ets verd. Doncs ICV, i així tota l'estona. Què no s'entèn de vincular una opció de la consulta del referèndum a un partit polític o diversos? un cop la gent s'ha posicionat, es parla de "negociació". P.ex, votem, 25N, i surt així
  CDC molts escons
  ERC menys escons
  Unió menys escons
  altres cap escó.

  CDC volia la plena independència
  ERC volia la plena independència
  Unió proposava la confederalitat, però en la negociació final per majoria, surt plena independència.

  s'entèn? al 25N es presentaven
  CDC independentista
  ERC independentista
  Unió confederalista

  ResponElimina
 6. part IV
  Estaria doncs traicionant Unió als que van votar confederació?
  La comparativa ho dirà:
  Confederal aporta plena independència, i intent de confederació amb Espanya amb 1 competència, Defensa, p.ex. Si alguna cosa no agradés,p.ex, Espanya intentés quedar-se competències dient "tothom ha de parlar castellà només, inclòs CAT", llavors CAT, amb la seva plena independència i sent la que fa la cesió de sobirania en aquella competència, es reuneix, treu la competència compartida i es posa solament plenament independent. Els federalistes haurien de treure moltes competències. Però en el cas de Rubalcaba qui cedeix sobirania és Rubalcaba, és com si tú contractes a Rubalcaba per guardar els teus calers i ell te'ls dóna o no segons li convingui. Tú els generes, però en guardar-los en les butxaques de Rubalcaba ja no en tens control. Igual per la sobirania.

  Ara podeu dir que Cuní és com la Vanguàrdia perquè la Vanguàrdia deixa parlar uns penjats que fet i fet demostren que l'unitarisme està en decadència, posant fins i tot un timó amb una mà de 6 dits fent un senyal inequívoc amb Mas, però que pot ser entès com "hi ha gent que t'envia a la porra", però el texte és concret. Es del director? és d'algú important? és la Vanguàrdia un diari amb unes poques noticies però antiindependència? haurien de ser entrevistats tots a la Vanguàrdia? importa? La veritat, que Cuní no s'asembli GENS als formats de 13TV, Intereconomia, m'encanta. Que Rahola, que surt amb el Cuní i se l'estima, estigui al CTN, serà fort, veurem QUÈ n'opineu d'ella, quant està "destrosant" el CTN o quant està "fent en contra de Cuní" o parides, però sense un bon anàlisi em NEGO a creure que hi hagi un botiflerisme constant. Que porta gent que està a favor de PSFedCat? no sempre. Que us encanta TV3 portant tots els de Sant Jordi independentistes? cadascú té lo seu. Que Cuní hauria de posar-se l'estelada i parlar només del independentisme? la veritat, un periodista etc té que analitzar-ho tot des de l'economia, a les noticies i sobretot, el referèndum per l'independència. El que no podeu proposar és que tots des del confederalista fins l'unitarista, acabin a El Mundo o ABC, tothom ha de tenir un medi. Hi ha qui no tornarà amb Cuní, fixa't tú com Rivera intenta pescar als migdies de La Sexta i a Intereconomia cada 2x3. PSOE, i sobretot, dreta. C's és centre extrem com UpD.

  Però sense treure totes les futeses i problemes que ha anat posant Espanya des de fa 300 anys serà més difícil la independència plena. No depèn de Cuní, depèn de que es vagi mundialment si Espanya respecta o no les normatives ius cogens, i un cop respecti un format de consulta o no en respecti cap, es dirà. Però no podem anar-nos-en sense posar bé l'economia. Macià es va trobar tot sense un duro, i van tenir que engegar una restaurar Catalunya (res d'absolutisme etc).

  ResponElimina
 7. part V

  Tot té la seva forma de fer. Paiu o espereu. Però generalitzar i no analitzar bé... em penso que us deixaràn de llegir si no deixeu explicar als confusos què s'han perdut i perquè Navarro NO HO EXPLICA AL 25N ni al programari ni en cap moment. Igual Duran. Cal que escolteu el CTN. I a CAT. Si perdem la democràcia per les preses, tot i el moment delicat on som, acabarem com Moncloa. I no és agradable. Es lo pitjor tal com van. I per suposat, també Cuní i cia seràn a la CAT //*// ^^

  Resurrecció de Duran, etc. Blablabla. No estic d'acord Granollacs. Serà l'opció que és important. Dir que Duran pot fer trabetes és creure's que per unes simples declaracions de "no posem la DUI ara" o "potser podriem ser confederals" etc es pot parar tot. Serà que malveieu la independència plena. Jo crec fermament que la gent vol la independència plena, des de l'independentista fins el federalista asimètric, des de CiU i ERC a ICV. I això es veurà o i tant que sí, per més que no analitzeu bé..."

  ^^++ Espero que CTN es doni presa en donar un Avanç Independentista, que estic fart de que sembli FLOOD ^^++++++++++
  I tú també Granollacs mulla't d'un cop i posa tú el que ha de dir de les opcions el CTN que tinc ganes de veure l'opinió experta de les unis i més

  ResponElimina
 8. Fa temps que no escolto en Cuní. M'atabala i em cabreja. (A sobre, la mala qualitat de la il·luminació del plató!) No estic per fer estudis mentals d'intentar veure què vol dir mentre em va marejant amb les seves maniobres orals. M'atabala. Estic tornant a la lectura assossegada del diari. Pots tornar a rellegir allò o passar-t'ho de llarg. Amb la ràdio m'està passant el mateix. Massa velocitat per la lentitud del meu coco. És com intentar fer fotos des d'un F-1. Absurd! Serà la meva edat que ja no em permet escoltar i deduir alhora. Però, vaja, n'estic ben tranquil perquè fa anys un professor de matemàtiques i DG de la GenCat, i per tant bregat en la rapidesa mental, em deia que de les notícies de ràdio i TV només en pescava el titular i prou. Per això sempre em demanava que li ho enregistrés tot per poder-ho analitzar amb tranquil·litat. Amb en Cuní em passa el mateix. És el rei de la pirueta verbal....i quan despertes del monòleg, ja t'enredat!!!

  ResponElimina
 9. Avui no t'ho perdono, Granollacs, m'has fet escoltar aquest botifler prepotent i auto-savi.

  I l'Anònim I,II,...XXI Part, podria escriure en el seu blog, que suposo que en tindrà algun, i posar-nos aquí un resum i un enllaç per els que tinguin temps de seguir-lo, no es que no ens expliqui coses boniques, però potser una mica de respecte al autor d'aquest blog, que els comentaris no siguin mes llargs que els articles, ja em perdonaràs Anònim, es tant sols la meva opinió.

  ResponElimina
 10. Doncs penso que com contrapartida a aquest excel·lent blog, la Mel,http://www.lavanguardia.com/politica/20130413/54372353776/mel-rodriguez-no-interes-saber-catalanes-quieren-independencia.html

  Així sí Cuní!

  ResponElimina
 11. EL CUNI es de aquells que no mosega mai la ma del amo, ara els GODO,o es fa vell? gran?.Pro no es el unic que se apuntara al independentisme cuan catalunya sigi pais lliura, ni a de la corpo que igual , els matins tardes vespres, al menys CUNI es una cadena privada. mes barruts son els altres.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)