L'any que no varem celebrar Sant Jordi (#RevoltaCatalana)


Avui com ahir, per als bons patricis, som en temps d'insubmissió. I de compromís personal de tots, dels debaix i dels de dalt. El 23 d'abril de 1640 la Diputació del General o Generalitat, la institució que representava la Terra, era en peu de guerra. Conseqüent en la defensa de la sobirania de Catalunya i dels interessos de la seva gent, en resposta als maleïts excessos provocats pels allotjaments militars, la tensió amb la cort de Madrid havia portat finalment a la detenció del diputat militar per part de les autoritats reials. La institució va respondre suspenent els tres dies de celebracions de la tradicional festa de Sant Jordi, la més important del calendari del punt de vista institucional. El Dietari de la Generalitat (volum V, p. 1027-1028) en va voler deixar constància per a la posteritat en els següents termes:

"Diumenge, a XXII. Vigília del gloriós cavaller y màrtir sant Jordi. Posa’s en memòria com en aquest die no·s féu festa ninguna del gloriós cavaller y màrtir sant Jordi, de tal manera que ninguna stància de la present casa no estigué adressada de tapisseria alguna. La causa fonch lo tenir pres y capturat lo molt il·lustre senyor Francesch de Tamarit, deputat militar, sens saber per què ni per què no, sinó per ser molt affecte a la pàtria y defensor de las leys y constitucions de la terra. Déu li done libertat.

Dilluns, a XXIII. Festa del gloriós cavaller y màrtir sant Jordi. En aquest die, des de las sinch de la matinada fins las dotse horas de migdie, se digueren missas baixas en la capella petita del dit gloriós sant, sens ningun fausto, acceptat que en la porta hi havia dos domassos, dos candaleros grans ab dos atxas y un salamonet petit que estaven cremant, hi·s tingueren tancades las portas de la sala dels reys y consistori."

I, recordeu, avui més estelades que mai, netes, polides i brillants als balcons, tots els símbols independentistes a conquerir el carrer!

Comentaris

  1. M'ha fet molta pena sentir les declaracions del dia de Sant Jordi d'aquest senyor que es diu Pedro Navarro a vegades mal anomenat Pere Navarro. Es que els socialistes no veuen que cada cop que obren la boca donen arguments tant al PP com a la gent que no està contenta amb els socialistes?. Podem sentir sovint coses com "Ves como esto el PP ya lo decia", "ves como al final han de hacer lo mismo que el PP", "ves como opinan igual, mejor voto al PP no sea que estos canvien de opinión"; però ells seguiran així fins desaparèixer. Els recomano que es comprin una casa a Espanya perquè viure a la Catalunya independent els serà insoportable (i tampoc voldran aguantar el rebuig social...)

    ResponElimina
  2. Aquesta cita és bona per recordar que els merders amb la Castilla no ens ve des del 1714. Ja de sempre ens han portat problemes. No acabo d'entendre per què els hi teníem tractes. Devem ser masoquistes... A veure si ens acaba aquest vici tan dolent i comencem a ser més sans d'esperit i no ens flagel·lem sense necessitat.

    Felicitats als Jordi's i cia., més aviat Montserrat's!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)