Reformular d'urgència el timing (#camídelaDUI)

El Pacte per la Llibertat, el compromís d'estabilitat parlamentària entre CiU i ERC va establir un calendari clar en aquesta fase final del procés d'independència. Es tractava de dedicar el present 2013 a exhaurir la via de la Consulta, palesant davant Europa i el món el total tancament d'Espanya a acceptar-la, per passar a una convocatòria a les urnes el 2014 (necessàriament, d'eleccions plebiscitàries) seguida de la Declaració Unilateral d'Independència, d'acord amb el model avalat pel Tribunal Internacional de Justícia de la Haia. Fins aquí, tot perfecte. El problema és que Espanya ha decidit que la via més intel·ligent per aturar el procés és la de l'asfíxia econòmica total. I aquesta realitat porta necessàriament al dilema que exposava brillantment fa uns dies l'Eduard Voltas en un article al Nació Digital. Podem continuar amb el nostre pla inicial com si no passés res o hem d'accelerar el procés? Un límit de dèficit ampliat a l'1,5% del pressupost de la Generalitat, en cas que es produeixi, significa afegir a les retallades fetes fins ara, d'altres per valor de 3.200 MEUR. I, això, tothom ho sap és radicalment impossible. El país ja està trinxat. Senzillament, la gent no pot més.

Benvolguts tots, és temps d'agafar el toro per les banyes i reformular el timing inicial. És absolutament impossible passar en aquestes condicions d'espoli dos anys més. Aquí va la meva proposta: 1. CiU i ERC aproven ràpidament uns pressupostos amb un límit de dèficit que no requereixi aplicar noves retallades. 2. El Parlament accelera la tramitació de la Llei de Consultes i la petició a Madrid per celebrar una Consulta legal, per tal que abans de l'estiu el Govern espanyol ens hagi fet públics tots els nos pertinents. 3. Alhora, per preparar la manca de recursos provinents de l'Estat, com a via de finançament mentre se'ns obren els mercats internacionals, s'inicia la recapta d'un emprèstit popular a base de bons patriòtics (aquests, de veritat) sense interès i a retornar per la República Catalana tan aviat com sigui possible. 4. Coincidint amb la Diada del 2013 es procedeix a la convocatòria d'eleccions plebiscitàries i a la Declaració Unilateral d'Independència. Cal accelerar perquè no podem esperar més. És a les nostres mans evitar quan abans el patiment de la gent d'aquest país. És la nostra responsabilitat històrica.

Comentaris

 1. Crec que el timing del 2014 no se'l creu ningú a hores d'ara: http://i.imgur.com/WtAKVdK.gif

  ResponElimina
 2. No podem esperar. Estic d'acord amb tu.

  ResponElimina
 3. 1. Aprovem els pressopostos sense esperar el 2% que diuen ens donaràn. Si els boten, eleccions independentistes. El devo-max s'intenta des de que va sortir l'Estatut, 2006, i no des de 2010. I ja està totalment descartat. Així que el blindatge no existirà en el suposat federalisme, sense independència plena si és que algú feia càbales federalistes sense realitat
  al mateix 1. S'accelera la llei de consultes i s'envien de cop les 5 vies
  al mateix 1. Es proposen bons patriòtics
  al mateix 1. Proclamem la independència plena de CAT per asfixia

  Ah, que ve que ja tenim temari avançat...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)