Viure optimista a la frontera (#sommajoria)

Sabadell
Sé que faig tard, però no volia deixar passar un treball tan suggeridor. La manca d'habilitat informàtica i de temps m'han impedit gaudir fins no fa gaire del treball del mestre blocaire Marc Belzunces. Per al més engrescats a treballar en favor d'una Catalunya lliure em sembla absolutament obligatòria la consulta dels mapes que ha elaborat a partir dels resultats de les eleccions del 25-N. D'una banda, l'independentisme representat per CiU, ERC, la CUP i Solidaritat; de l'altre, el dependentisme (ell en diu unionisme) de PSC, PP i Ciudadanos. ICV, també aquí, fora de l'anàlisi i massa vegades fora de la realitat. Els resultats tenen una virtut doble: animen i consciencien. D'una banda, ens permeten valorar la majoria que som, no només (aclaparadora) a nivell territorial, sinó també en molts espais (més dels que podíem esperar) de Barcelona i la seva àrea metropolitana. De l'altra, però, ens assenyala clarament els llocs on hem de focalitzar la campanya a favor de l'Estat propi, naturalment, en termes de construcció d'un país democràticament sa i molt més eficient en la recerca del benestar de tothom.

M'ha sorprés molt i molt gratament l'extensió i profunditat de la victòria independentista a la meva ciutat, Sabadell. Senzillament espectacular. I no només per comparació, com correspon, amb Terrassa. El centre presenta majories per l'Estat propi descomunals, a l'entorn del 90%. I moltes altres seccions censals als barris de Gràcia i la Creu Alta se situen en valors del 70% pel Sí. La frontera amb les barriades de la immigració espanyola (l'única que pot votar) no pot ser més diàfana. Mirant el mapa d'en Marc Belzunces he descobert que visc en terra de frontera. A la meva secció censal hem superat el 71% de vots favorables als partits que es postul·laven per una Catalunya lliure, amb CiU fregant el 50% dels vots. Però, només en creuar el carrer, a l'altra banda, el resultat ha estat exactament l'invers, amb una victòria àmplia dels dependentistes, gairebé de les mateixes proporcions. Passegeu, doncs, per aquesta Catalunya virtual de la Consulta. Paga la pena fer-ho. Molta és la feina que ens resta encara per endavant, però des de la serenitat del moltíssim terreny que ja hem guanyat.

Comentaris

 1. Gràcies per la difusió.

  En aquest nou mapa tindràs una visió més precisa de Sabadell i tot l'Àmbit Metropolità de Barcelona:

  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/244096

  En aquest es marquen només les àrees residencials, és a dir, allà on viu (i vota) la gent. La foto és més precisa... i blava.

  ResponElimina
 2. Els mapes d'en Belzunces són de onsulta obligatòria.
  En vull remrcar un aspecte: la gran taca independentista a BCN ciutat, amb les perifèries unionistes. haver capgirat la inèrcia al cap i casal és absolutament fonamental, pel que de simbòlic té. Una BCN més atomitzada amb majoria lleument unionista -com fins no fa gaire- ens treuria molta més força que la que es deriva de la simple agregació de vots.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)