L'Assemblea a Sabadell: energia i intel·ligència (#guanyarem)

Acte d'ahir al Teatre la Faràndula de Sabadell
En arribar al portal de casa, avui, tot i que entrada la nit, he cregut veure l'estelada del meu balcó una mica més brillant. Més de mil persones hem gaudit aquest vespre d'un acte potent organitzat per l'ANC sota el lema "Consulta 2014. Fem-ho possible". Ha estat, senzillament, un èxit, combinació d'energia i intel·ligència a parts iguals. Als qui hem assistit ens ha confirmat en el conveciment que el nostre és un moviment popular alegre i combatiu. Des del bon rotllo. Que vol seduir. Que no és vol imposar. Que pretén convèncer amb arguments sòlids i amb plena comprensió per la pluralitat del nostre país. Ha estat una autèntica escenificació de l'absoluta, de la radical superioritat moral del nostre projecte, davant la histèria/irracionalitat dels nostres adversaris. L'acte ha suposat un crit d'unitat en el procés. Hem vist desfilar per l'escenari personatges enormes de la societat civil catalana. L'ovació per a la Montserrat Carulla ha creat el primer moment emocionant de la nit. Amb la seva lectura inspirada dels poemes mítics sobre la nació d'Espriu i Joan Oliver. Amb l'evocació emocionant de la campana Honorata, record material repressaliat de la nostra llibertat perduda.

Quan el presentador, l'extraordinari animador Quim Masferrer (no us queixareu de la relació qualitat/preu, diu, per referir-se a la seva pròpia actuació!), crida els representants polítics a l'escenari, esclata per primera vegada en tota la nit el crit eufòric i multitudinari d'independència. Queda clar, tots sabem que som en mans dels nostres líders polítics. En Quim Arrufat, l'Oriol Junqueras i en Josep Rull fan discursos potents, cadascú en el seu vector ideològic. M'impressiona la intel·ligència, el convenciment que desprèn en la necessitat de convèncer els nostres conciutadans que encara no s'han afegit a la nostra causa del republicà. Arrufat representa la vella militància independentista i la voluntat de construir un estat sobre noves bases socials i econòmiques. Rull escenifica el gir històric de Convergència. Per desgràcia, Dolors Camats ha trucat al matí per excusar la seva presència molt temps enrere confirmada, adduint que es tracta d'un acte excessivament independentista (es veu que ella no sabia que l'ANC n'era). Sortim enfortits, convençuts de la necessitat de continuar fent porta a porta als indecisos i de la força imparable que ens garanteix la unió transversal dels independentistes. Guanyarem.

Comentaris

 1. Saps si hi haurà link perquè els que malauradament no hi hem anat ho veiem?

  ResponElimina
 2. El gir de CDC ha provocat una sortida de l'armari polític sense precedents. Els d'Espanya no saben què passa i se'ls escapa tot el país per sota de les cames. Em consta que a diversos punts de tot Catalunya s'estan fent o preparant conferències informatives sobre la nostra propera independència. Tot això és un aixecament popular que ha estat reprimit des de l'època d'en Macià i regenerat amb l'agressió de l'Estatutet. Ells busquen un cap de turc i encara no han parat de no entendre res. Ens envien sabotejadors del CNI -coincidint casualment amb l'increment descarat d'una molt mala circulació urbana!!- i veuen que encara ho empitjoren més. No són polítics, són dictadors desorientats.

  ResponElimina
  Respostes
  1. "Ens envien sabotejadors del CNI -coincidint casualment amb l'increment descarat d'una molt mala circulació urbana!!"

   Desenvolupa aquesta teoria, si us plau.

   Elimina
  2. Doncs, està molt clar. Farà un mig any en que s'ha incrementat una manera de conduir molt poc respectuosa amb els altres. Per exemple, canviar de carrer a partir del segon carril, i del tercer!, just en el moment quan ja s'està a la cruïlla. He vist grans frenades, cops de botzines, etc. per culpa d'una mena d'imprudents que han aparegut sobtadament. Al cap de molt poc temps, quan jo en parlava a casa, es va començar a parlar de l'aterratge de membres del CNI a aquella torre de dalt de la Diagonal. Tot a Barcelona. Molt sovint hi passo per davant. La meva dona m'havia comentat que amb el mateix temps i sense relacionar-ho al principi, que en aquella torre s'havia incrementat la sortida de cotxes de bon veure. Una altra dada: Coincideix també, una manera de circular que ocupa dos carrils alhora. Si els toques la botzina o els fas una ràfega de llums, s'aparten de seguida, senyal de que volen passar desapercebuts. Proves, cap ni una. Coincidències, moltes.
   Digueu-me que veig fantasmes...!

   Elimina
 3. Circulació: la meva àrea de treball és, de forma gairebé exclusiva, la part alta de BCN i no he observat canvis significatius ens els hàbits de conducció, ni tan sols a l'entorn de Diagonal 666 on hi ha (pressumptament) la delegació ampliada del CNI a BCN. Ja m'hi fixaré...
  Iniciativa: davant del xoc de trens, aquests, maularadament per a ells, no podran quedar-ne al marge. No hi haurà mitges tintes i, amb molta seguretat, s'alienaran amb nosaltres. Ara bé, veurem com les seves giragonses dialècticoecològiques es barroquitzaran. Han de marcar espai, sobretot, enfront la CUP.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)