Perquè guanyarem segur (#Enquestes)

Monestir de Ripoll
Alguna una altra vegada us ho he destacat des d'aquí. De la darrera enquesta del CIS, en la part específica referida a Catalunya, destaca molt poderosament els resultats desglossats per nivell d'estudis. La seva anàlisi mostra clarament que els catalans més ben formats, els que han de marcar els grans corrents d'opinió del futur, ho tenen claríssim. De veritat que val molt la pena repassar les dades que ens ofereix en dues de les preguntes més interessants. Si un 33,7% dels enquestats (en pregunta amb quatre opcions de resposta diferents) ja creu que Catalunya ha de ser un estat, aquest percentatge augmenta fins el 48% en aquells que tenen estudis superiors. Espectacular. En la franja dels catalans sense estudis l'aposta per una Catalunya regional o comunitat autònoma s'enfila fins el 71,8%, per només un 22,9% de partidaris d'un estat federat amb Espanya o independent. Els partidaris de la Catalunya autònoma amb estudis superiors es redueixen a un terç dels sense estudis i els de la Catalunya independent es multipliquen per quatre.

I quan es pregunta en la mateixa enquesta quin grau d'autonomia es desitja per a Catalunya, els sense estudis responen en un 42,5% que igual i en un 36,2% que més, mentre aquells que han cursat estudis superiors universitaris és distribueixen en un 8% que volen que ens quedem on som i un 82,7% que es decanta per major autonomia política. Els resultats, doncs, no poden resulltar més contundents. Més enllà de l'edat o la distribució territorial (i prou connectada amb ella), pel que fa al procés sobiranista que hem posat en marxa, aquesta és la veritable divisió del país: la dels que tenen estudis o no. I les diferències en favor o no de l'Estat propi són cada vegada, també aquí, més abismals. La tasca de la Brigada, doncs, apareix com a particularment feixuga: haurà de desinformar, intoxicar i confondre justament la part més ben formada i activa de la societat catalana. Així que, tranquils, no patiu, potser ens costa una mica per les males arts de l'adversari, però guanyarem segur.

Comentaris

  1. Un comentari... m'agradaria que aquestes enquestes hi demanessin per 'les fonts d'informació' dels enquestats, només per saber de quines fonts beuen... Estic convençut -i no vull que es prengui com manca de respecte- que aquesta 'societat sense estudis' es correspon molt directament amb la immigració dels 50 i els 60 i els seus 'plançons', i que aquest s'alimenten de les tertúlies i informatius de les cadenes de TV espanyoles (Tele5, A3, etcètera), oi?

    Doncs això...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)