Ves al contingut principal

Tan reaccionaris com tots els pobles reaccionaris del món (#Chaconades)

Sant Joan de les Abadesses
Mentre el primer secretari socialista portava ahir a la nit el seu Dragon-Navarro a una nova dimensió desconeguda (sí però no, no però sí al Dret de Decidir) la senyora Chacón, prèviament, a la desesperada, mantenia l'agenda de promoció pública per a la seva candidatura personal al lideratge del Partido Socialista espanyol. Totes les enquestes electorals pinten desastre (de fet, la fi del partit com a pal de paller de l'esquerra espanyola), així que els nervis que manifesta són cada vegada més grans. I atès que repetir candidatura a Catalunya és ja absolutament impossible (potser, d'entrada, ni tan sols tornarà a haver eleccions al Congreso organitzades en aquesta banda de la Mediterrània) només li queda actuar sempre i estrictament a la seva bola i en clau espanyola. Les respostes rebudes avui a la seva carta d'abans d'ahir a Pere Navarro han estat de procedència molt diversa, però abassegadorament concloents. Us en destaco aquesta, procedent de militants del mateix PSc.

La missiva de Carme Chacón és lamentable. Primer, per la manca d'escrúpols alhora de vomitar la seva bilis de perdedora. Titllar el Gran Timoner de fracassat després que doblés en vots i escons el segon partit a les eleccions (que, per cert, ja no és el socialista) resulta patètic. Més encara si la darrera prestació electoral de la diputada espanyola (que no va considerar prou contudent per dimitir) va ser la de portar el seu partit dels 25 als 14 escons al Congreso espanyol. Però sobretot, resulta difícil expressar en menys espai més pobresa moral. Prendre com a hostatges intel·lectuals els aturats per a la seva batalla personal i identitària és molt trist. Que una de les principals responsables, des dels seus anys de presència al govern socialista espanyol, de la bombolla immobiliària i militar que ens ha portat a la catàstrofe social que vivim, utilitzi demagògicament i barroerament els aturats és inqualificable. I què dir de titllar l'exercici de la democràcia de projecte reaccionari. És ja de traca i mocador. Estem convençuts que podem fer les coses millor en un nou estat. En el nostre estat. En tot cas, el volem tan reaccionari com el de tots els pobles reaccionaris del món que encara no practiquen la solidaritat suprema que els socialistes catalans només volen per a Catalunya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…