Efectes retardats (#Duranfotelcamp)

Taüll (Alta Ribagorça)
Em vaig prometre que no tornaria a dedicar-li cap apunt a un cadàver polític com el seu, però la temptació se m'ha fet molt, però molt irresistible. L'àudio del míting, ple de moderació, educació i responsabilitat, del cerillo a Girona és absolutament insuperable. Apoteòsic el moment en el qual afirma que el soci parlamentari que suporta el seu propi Govern no té "ni puta idea" (sic) del que és la responsabilitat. O quan afirma prou directament que el projecte de legislatura del seu propi govern, la Transició Nacional, és una estafa. Impressionant. Josep Antoni Duran i Lleida, el gran aplanador (ell sí, de veritat, a fons), al servei d'Esquerra, s'apropa cada vegada més a aquelles senyores vestides i maquillades fora d'edat: que podrien resultar molt elegants i fins i tot atractives si s'adaptessin a la seva condició, però que posades a competir amb les de trenta anys menys apareixen, simplement, ridícules. Indefectiblement, el franjolí va quedant tancat en el seu món antic, resclosit, gris. És com aquell soldat japonès que va viure aïllat durant anys sense saber que la guerra s'havia acabat amb la rendició incondicional dels seus. Un efecte retardat.

El que més m'ha impactat de les paraules d'en Duran és el missatge classista, elitista, de polític professional i antic. Dels que han portat la representació democràtica en aquest país al nivell on és ara. L'he trobat deliciós en afirmar que "ell té informació" (dels poderosos, dels qui manen, als qui ell representa) i que, en canvi, és conscient de l'entorn "que és el que és" dels quadres del seu partit, obligats a barrejar-se amb la plebs mentre ell es mou entre les esponjoses catifes de Brusel·les i el Pont Aeri. Espectacular concepte el seu de política feta de dalt a baix, al servei dels de sempre. La Transició Nacional quedarà en no res perquè els de dalt (ell té la informació) han decidit fer-ne curtcircuit. L'opinió, els anhels i les necessitats dels de baix, amb els quals s'han de relacionar per desgràcia els quadres d'Unió, importen un rave. És difícil escenificar el seu pensament antic, tronat, retardat d'una manera més gràfica. No ha entès absolutament res del que està passant al seu voltant. I, afortunadament, d'aquí quatre anys anirem a buscar-lo a l'illa on s'ha ficat i li explicarem que els seus també han perdut.

Comentaris

 1. Sí, molt encertat i, fins i tot, molt ponderat l'article d'avui. També, ja em fa una certa llàstima aquest senyor tan incapaç d'acceptar el canvi que ha fet el seu país. L'orgull de voler ser important, l'ha dut a tenir actuacions dins d'aquella comissió de secrets del mal estat espanyol. Això li dóna una satisfacció plena, sembla, de que és important, que té pes...a Espanya. Però, el que és aquí, país sempre tres segles més avançat que Espanya, tothom en fa mofa.
  Sí, sap greu, perquè és incapaç de comprendre que està fora de joc. El seu orgull, tan despectiu envers els qui l'envolten, li priva de veure clar.
  No sé si les anteriors eleccions internes del seu partit van ser guanyades netament o no, però no crec que estigui convencent gaires co-militants. Fins i tot, si l'envien a les Glòries Europees, ens seguirà fent mal, perquè -i ho hem de recordar sempre- aquest partit UDC pertany a la Internacional PP. Molt poca broma!! Diguem-ne que Aznar i Duran-Ll. són germans.

  ResponElimina
 2. Molt bon article. A mi en Duran em recorda molt, pero molt a en Cambo. Dos politics excepcionals, amb una llarguissima carrera politica i que van influir molt a Madrid. Tanmateix, tinc la sensacio que a en Duran, com en Cambo, una colla "d'arreplegats" aconseguiran mes per Catalunya en pocs anys que el que han aconseguit ells en una llarga carrera de "pactisme".

  Saluts!

  ResponElimina
 3. En Duran se les dona de politic professional i ens recorda el que deia el Generalisimo: Haga como yo, no se meta en politica.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)