El diàleg espanyol en l'àmbit cultural (#Wert)

Vall de Boí (Alta Ribagorça)L'establishment català mes Pere Navarro porten mesos intentant convèncer-nos que això té solució. Farem algunes reformes a la casa i a córrer, que fer les maletes és massa arriscat. La realitat, però, amb un Partit Popular entestat a aprofitar la crisi per a la la regressió i la recentralització en tots els àmbits (del Servei  Català de Metereologia als continguts educatius, passant per la permanent estafa en les infraestructures), no fa sinó clavar-los una cleca cada dia. Francament, no sé si els funcionarà, però resulta prou difícil creure que algun ciutadà de Catalunya no sigui conscient que el suposat diàleg és, en realitat, una eutanàsia tendent més aviat al suïcidi. En el front cultural les novetats van, naturalment, en el mateix sentit. Ja us n'he parlat alguna vegada. En tot cas, amb aquest apunt us torno a recomenar el bloc de la sectorial de bibliotecaris-documentalistes de l'Assemblea Nacional Catalana. Fan una excel·lent tasca de denúncia de les actuacions competencials i pressupostàries contra Catalunya per part de l'Estat espanyol.

Darrerament, sense anar més lluny, ens informen que el ministre Wert prepara una invasió competencial sense contemplacions en l'àmbit del patrimoni bibliogràfic. En la síntesi que ells mateixos ens ofereixen, "el Ministeri de Cultura oferirà el préstec de llibres electrònics als usuaris de les biblioteques públiques quan no té competències en el terreny de les biblioteques"; "el requisit per a la selecció de les obres és que estiguin en castellà"; i "amb els diners que el Ministeri de Cultura nega a la Generalitat per a la compra de llibres munta un servei propi." Bonic, molt bonic. Rollo federal. I encara ens fan saber també que, com més que mai, en temps de crisi, qui controla la caixa mana, l'Estat confirma també un zero per cent d'ajudes a projectes catalans pel que fa a la digitalització de patrimoni documental. Madrid es fa amb un 26% dels recursos, Galícia un 17,1%, Navarra 13,8, País Basc 12,8, Múrcia 12,2, Andalusia 11,4, etcètera i etcètera, fins a arribar a Catalunya, amb un 0%. Diàleg. Entesa. Acord. Boniques paraules per ser pronunciades mentre et dessagnes davant del teu assassí.

Comentaris

  1. I segueix pendent l'acabament del retorn dels papers segrestats a Salamanca, suposo.
    El paperot del PSC haurà de tenir algun final definitiu. No es pot seguir fent aquest ridícul de tanta supeditació al PSOE, on el que crec que deuen pretendre d'en Navarro és anar-lo entabanant fins fer-li perdre el nord. Li deuen fer el mateix que li van fer amb en Duran-Ll., oferir-li un Mi(ni)steri de Déu que l'entretingui i on hi faci calerons.
    De tota manera, aviat hi haurà una reunió dels dissidents als Caputxins de Sarrià. Molt simbòlic! Si aquests corren de debò i s'anticipen a la reunió d'en Mas amb en Ratjoi de juliol, llavores, potser podríem anar tots plegats amb un 85% parlamentari. Déu-n'hi do!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)