El Diari de Setge pren cos (#DiarideSetge)

"Els avantpassats ens van llegar les nostres Constitucions a preu de sang. Un país d’homes i dones lliures regit per la llei pactada entre el rei i la terra. Nosaltres les defensarem fins al darrer alè. Encara que sigui contra tota esperança. Abandonats de les grans potències de l’Europa del nostre temps. A partir del 25 de juliol, en aquest quadern us donaré notícia cada dia de l’epopeia de la nostra resistència per la llibertat. I quan mori defensant-la, un altre agafarà el testimoni per reprendre’n l’escriptura; i després un altre, i un altre. I si cal, encara algú més d’aquí tres segles."

Aquestes són les paraules de presentació del meu projecte per als propers mesos: fer memòria jornada a jornada dels 414 dies que van canviar la història de Catalunya dels darrers 300 anys. Ni un més, esperem. Crec que val la pena que els lectors puguin fer-se una idea, més o menys ajustada i respectuosa envers les fonts originals, del dia a dia d'un dels setges més cruels de la història moderna d'Europa. Un esdeveniment, com més em submergeixo que més m'apareix farcit d'heroïsme i de lliçons de futur. Si en teniu curiositat, en absoluta primícia mundial, des d'aquí ja podeu enllaçar-vos a la pàgina web que he creat: diaridesetge.cat. Naturalment, sobretot en aquest fase embrionària, de creació, s'accepten, seran molt benvinguts, tota mena de suggeriments. I de difusions. En continuarem parlant!

Comentaris

  1. Aplaudeixo enfurismat aquesta iniciativa mentre no vagi en contra de la teva salut! Almenys, fins fa uns pocs anys, era de ferro! Espero que segueixi essent així, perquè tant esforç diari només es pot aguantar a partir del sentiment intern que et porta a complir amb una ruta que l'expresses tan bé des d'aquí i altres àmbits.
    Certament, amb aquests tres-cents anys de patiment i resistència, hi ha molta cosa que ha anat quedant en l'oblit. Molta cosa. Potser -ara hi entraré dins d'aquest nou espai que ens brindes-, serà un molt lloc on dipositari fets que no s'han arribat a escriure enlloc.
    No tothom tenia l'ànima morta ni feia la gara-gara al règim, jovenets.

    ResponElimina
  2. Em sembla molt interessant. Ho seguiré.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)