Més Assemblea que mai (#MedallaPauClaris)

Estany Llong (Alta Ribagorça)


Aquest any, l'Associació Catalunya1640 ha decidit atorgar la VII Medalla Pau Claris a l'Assemblea Nacional Catalana. Des de fa més d'una dècada, aquesta entitat, de la qual tinc l'honor de formar-ne part, treballa, seguint les petjades del vell Front Nacional de Catalunya (molts dels seus socis en són antics militants), per un independentisme unitari, transversal ideològicament i políticament. No cal dir que l'èxit de l'aposta unitària de les manifestacions de la Plataforma pel Dret de Decidir, el mig miler de Consultes organitzades amb el mateix esperit arreu del país per la Coordinadora Nacional de Consultes i el naixement de l'ANC van posar de relleu que anavem pel camí encertat. Només des de la unitat del sobiranisme podrem construir un país lliure. Fa molts anys (potser des de sempre) que no té gaire sentit una baralla partidària per ocupar el poder de la Gestoria: aplicant al nostre escenari nacional allò que va dir el Gran Timoner referint-se a l'actual debat entre autonomies pel límit de dèficit, no té sentit que ens barallem per les molles renunciant a tenir el nostre pa sencer.

L'acte de lliurament de la Medalla constitueix la festa anual de l'Associació Catalunya1640 però és obert a tothom. Us hi convido: els interessats trobareu aquí tota la informació que necessiteu. La rebrà en nom de l'Assemblea Nacional Catalana la seva presidenta, la Carme Forcadell. Comptarem també amb una glossa dels mèrits per part del catedràtic Ferran Requejo, una referència en l'estudi dels models polítcs i membre del Consell per a la Transició Nacional. Entre els convidats, esperem oferir l'oportunitat de nous contactes i relacions entre els responsables dels principals partits sobiranistes catalans. Darrerament, veig des de fora i sense massa informació que l'ANC ha viscut convulsions internes importants en procedir a la renovació del Secretariat Nacional. Confio plenament que l'esperit d'unitat que ens ha fet avançar fins a tenir el nostre gran objectiu a tocar de dits, continuï imperant, amb seny i generositat. De moment, nosaltres premiarem sobretot això, amb l'objectiu de posar el nostre granet de sorra en la construcció d'un país nou.

Comentaris

 1. Tant de bo que aquest bon esperit de solidaritat i unitat fructifiqui i s'escampi arreu de tot el nostre país, tant de bo.
  Això és com amb el Ying i el Yang, l'equilibri interior búdic. Sempre haurem de patir persones dissonants per poder gaudir d'un progrés de solidaritat obert i generós. Del què es tracta és que els puguem desactivar. Penso en els clàssics sabotejadors de qualsevol il·lusió.
  També, està molt be aquest moviment d'informació en castellà sobre les nostres inquietuds. Trobo que estem molt ben encarrilats. Ara, ens cal agafar una mica més d'empenta i confiança i repartir-la arreu.

  ResponElimina
 2. Tant de bo que sigui així, i que aquest sigui el camí definitiu a la nostre llibertat.
  En quant al que comentes en relació a les noticies publicades a la premsa, sobre al procedir a la renovació del Secretariat Nacional, et puc dir que ha estat més el soroll que ha fet la premsa, que el que ha passat realment, que només ha estat un problema administratiu a l'hora de donar totes les garanties legals al procés perquè ningú no el pogués impugnar, bé, son coses que passen quan hi ha una organització tan gran, on es treballa des del voluntariat, i cadascú només pot dedicar el temps que bonament pot.
  VISCA CATALUNYA LLIURE //*//

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)