Patada defensiva cap a l'autogol (#PSc)

Sant Quirc de Durro (Alta Ribagorça)
Més enllà de les periòdiques propostes/paiasada del seu líder, ha estat certament delirant contemplar aquests dies com alts càrrecs i opinadors al servei del Partit dels Socialistes es dedicaven a rabejar-se en les expectatives electorals de Convergència i Unió. Sobretot, perquè són (com ara Miquel Iceta o Joan Ferran) exactament els mateixos que han portat aquests darrers anys el partit de Maragall dels 52 a uns possibles (segons enquesta) 16-17 escons. Llegir-los donant consells als convergents sobre com remuntar m'ha semblat realment de traca i mocador. Es mereixen ben bé la residualització que les enquestes els estan anunciant. Al Baròmetre de Primavera d'El Periódico només un 34% dels votants del PSc estarien disposats ara, amb total seguretat, a votar-los novament. Una xifra superior, d'un 41%, es mouria entre el dubte, el vot en blanc i l'abstenció. La resta, transitaria cap a d'altres partits. I no precisament cap a Ciutadans, com ens fan veure per justificar-se en l'espanyolisme a l'Hospitalet o Sant Feliu de Llobregat, sinó, molt preferentment, cap a Iniciativa (un 10%, sobretot, cal creure, a l'entorn de Barcelona) i Esquerra Republicana (un 9%, probablement, sobretot a la resta del país).

L'opció Pere Navarro, doncs, està fent fugir cames ajudeu-me l'electorat catalanista del PSc (ahir, sense anar més lluny, tots els regidors a Berga) a un ritme considerable. I la direcció, per comptes d'assumir la inviabilitat de mantenir trenta-cinc anys d'indefinició nacional i defensar directament l'statu quo autonomista, que és el que fins fa poc volia la major part dels seus propis electors, s'entesta en dues apostes perdedores que el portaran indefectiblement a un carreró sense sortida: la constant referència a la bondat del cas escocès i l'entestament a defensar una reforma federal de la Constitució que tothom sap que no comprarà ni el PSOE. És una mena de patada defensiva, que evita que el rival agafi la pilota en zona de compromís, però donada sempre cap a la pròpia porteria. Cada vegada juguen més a prop del seu porter i quan es faci visible definitivament el fracàs de les dues propostes (ni Consulta pactada ni reforma constitucional), aleshores, què s'inventaran? Com evitaran l'autogol per l'escaire? Francament, seria molt més honest que es presentessin com a avaladors del manteniment de l'statu quo dissenyat per a Catalunya pel PP i el PSOE que és, al cap i a la fi, el que de veritat pretenen.

Comentaris

 1. Trobo que és important la fisonomia de cada persona per a que cadascú entengui quines són les seves possibilitats, els seus límits socials, intel·lectuals o físics. La cara de pallasso d'en Navarro l'hauria d'obligar a ell mateix d'apartar-se d'arriscar-se a fer-lo efectivament. Tothom té el dret d'exhibir-se en públic tal com Déu l'ha portat al món. Però, el que no ha fet mai és posar-te una carta sota del braç provocant la teva defenestració perpètua.
  Ni Miliki, ni Milikito no ho haurien fet mai tant bé. Fer broma sense riure, sense que se t'escapi la sorna té molt mèrit.
  Bravo pel nostre nou Tortell Poltrona!!!!

  ResponElimina
 2. Al 1978 tothom es volia desfer dels franquistes, al 2013 tothom es vol desfer de tothom. Hi ha qui no recorda ja les suposades "competències" dins una coalició, federació o el que sigui, i comença a garlar com si fos el cap. La pregunta és, quan Rubalcaba dels voltors (per si no l'heu vist http://24.media.tumblr.com/tumblr_m71p5eh2BP1rzno10o1_500.jpg ) imposi l'autonomisme federalista de 2 competències, Navarro s'hi plegarà amb un "discutirem tant com poguem i segurament guanyarà Rubalcaba"? quan Camacho vengui les beneficioses aigües autonomistes http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Elixir_Sulfanilamide.jpg ? l'autonomisme ens escorxa i solament tenim les votacions per dir la nostra? doncs votem SÍ a la independència aquest 2013

  ResponElimina
 3. I l'enquesta d'El Periódico no preveia que si les eleccions fossin de veritat, l'Ernest Maragall també s'hi presentaria amb NECat, això sense comptar que la federació catalana del PSOE també s'hi presenti. El panorama per al PSc encara seria més desolador.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)